• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Franz Josef Glacier & Fox Glacier

De Franz Josef Glacier is een unieke gletser die zich vlakbij de zee bevindt. Een geweldige manier om de gletsjer te bezoeken is met een Heli Hike. Vlieg naar de gletsjer toe en maakt daar een spectaculaire wandeling. Een unieke ervaring!Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Reisinformatie Franz Josef Glacier & Fox Glacier

De regio aan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland bevindt zich het ruige berglandschap met de gletsjer Franz Josef en Fox Glacier. De Maori’s geloven in de legende van Franz Josef. Deze gaat over een meisje die haar vriend verliest nadat hij met bergbeklimmen is omgekomen. Zij heeft zóveel verdriet, dat haar overvloed aan tranen bevroren raakte tot een gletsjer.


Franz Josef Glacier

Langs de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn twee van de meest indrukwekkende gletsjers van het land te vinden: de Franz Josef Gletsjer en de Fox Gletsjer.

In één van de grootste nationale parken van Nieuw-Zeeland, het Westland National Park, vindt u de Franz Josef Gletsjer. De Maori geloven in een legende, waarin het verhaal wordt verteld van een meisje dat haar vriend verloor tijdens een wandeling door het ruige gebied. Zij had vervolgens zoveel verdriet, dat haar tranen de Franz Josef Gletsjer vormden, die uiteindelijk bevroor.
Een bijzondere ervaring is een helikoptervlucht over het park, zodat u de prachtige omgeving van de Franz Josef Gletsjer. Wilt u nog meer beleven, dan is een zogenaamde ‘helihike’ iets voor u. Hierbij vliegt u per helikopter naar de Franz Josef Gletsjer, waarna u onder begeleiding van een gids een wandeling maakt door de indrukwekkende omgeving. U komt door ijstunnels en –grotten. Deze trip wordt volledig voor u verzorgd. Zo krijgt u bij aanvang van de tocht een complete uitrusting, waaronder schoenen en ijzers voor onder uw schoenen, zodat u niet uitglijdt.

Fox Glacier

Deze meest toegankelijke gletsjer van Nieuw-Zeeland is 14 kilometer lang en loopt van boven in de bergen tot 250 meter boven zeeniveau. Ook hier kunt u wandeling maken over de gletsjer of genieten van een spectaculaire helihike.