• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Buenos Aires

Buenos Aires is het culturele hart van Argentinië en kent vele gezichten; de wijk La Recoleta doet denken aan Parijs, San Telmo is tango nostalgie ten top en Palermo is voor wie hip en trendy zoekt.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Buenos Aires compleet te maken.

Ontdek de Argentijnse Asado!

Terwijl u aan de bar zit, ziet u verschillende grill- en kook technieken van dichtbij. Elke Argentijnse Asado is uniek, maar bevat altijd de beste stukken vlees en gegrilde groenten. De chef-koks hebben een degustatiemenu ontworpen om nieuwe grill technieken te combineren met originele Argentijnse recepten die de Asado naar nieuwe hoogten tillen. Optioneel is er ook een wijn arrangement beschikbaar!

Indicatieprijs 95,- p.p. | Meer info >

Dinner & Tango Show El Querandi

In de avond bezoekt u een tangovoorstelling in restaurant El Querandí. De professionele dansers laten u genieten van hun passievolle dans, begeleid met live muziek. De show neemt u mee door de geschiedenis van de tango; ze laten vooral de klassieke, elegante dans uit de 20-er jaren zien. Voorafgaand aan de show wordt een à la carte diner geserveerd, inclusief wijn.

Indicatieprijs 105,- p.p. | Meer info >

Dinner & Tango Show El Aljibe

De show neemt u mee door de geschiedenis van de tango! Voorafgaand aan de show wordt een diner geserveerd, inclusief wijn. Dit is een kortere (en iets vroeger beginnende) show, voor diegene die willen genieten van de tango, maar door het tijdsverschil het 's avonds niet al te laat wilen maken.

Indicatieprijs 85,- p.p. | Meer info >

Fietstour Buenos Aires - highlights

Deze fietstour vertrekt vanaf Plaza San Martin in het centrum en gaat eerst naar de wijk Puerto Madero, de oude haven waar de pakhuizen nu tientallen restaurants en kantoren herbergen, waar het heerlijk flaneren is langs de kades en waar nu indrukwekkende woontorens staan voor de rijken van de stad. Aan de zeekant van de havens ligt een prachtig wild natuurgebied maar dat wel toegankleijk is voor de fiets! Daarna gaan we naar de kleurrijke volkswijk La Boca, waar we ook een (koffie)pauze hebben. Daar nemen we de tijd voor een leuke wandeling door de straten, zodat u zeker op u gemak foto's kunt nemen en kunt genieten van de tangodansers. Vervolgens bezoeken we San Telmo, de volkswijk waar de tango is ontstaan en nu een gezellige mix is te vinden van antiekwinkeltjes, leuke restaurants, bars en tangotheaters. Dan fietsen we door naar het beroemdste plein van de stad, Plaza de Mayo (vanwege de 'dwaze' moeders) met onder meer Casa Rosada (het roze paleis) en de kathedraal.

Indicatieprijs 38,- p.p. | Meer info >

Wandeltocht Buenos Aires: Karakteristieke Cafés

Tijdens deze tour doet u heel verschillende soorten cafés aan. Een prachtig koffiehuis, waar Argentijnen aan het eind van de middag vaak een kop koffie of thee drinken met een gebakje. Deze statige cafés stammen uit de economische glorietijd van het land en dat zie je nog terug aan de prachtige pilaren, glas-in-lood ramen en betegelde vloeren. Een traditioneel hoekcafeetje. De plek waar oude mannetjes iedere dag de krant lezen of de voetbaluitslagen met elkaar bespreken. De perfecte bar voor een aperitiefje. U eindigt in een sfeervol literair cafeetje waar een goed glas rode wijn natuurlijk niet zal ontbreken. Ieder café heeft zijn eigen verhaal en met die verhalen leert u tegelijkertijd ook heel veel over Buenos Aires en Argentinië. Een leuke alternatieve manier om de stad te leren kennen!

Indicatieprijs 80,- p.p. | Meer info >

Fietstour Buenos Aires Deluxe

Deze fietstour gaat door de elegante, chique wijken Recoleta en Palermo. Mooie lanen met 19e eeuwse villa's en stadspaleizen, nu veelal ambassades, particulier museum of restaurant. Aan de rand van Palermo liggen verschillende aaneengeschakelde parken, met dierentuin, botanische tuin en een echte zondagspark vol klein vermaak zoals bootje varen, ballonnen- en ijsverkopers. Er zijn de afgelopen jaren in deze buurten veel fietspaden gekomen waardoor het fietsen een stuk rustiger is geworden. We fietsen door de wijk waar Koningin Maxima is opgegeroeid, we komen langs de imnposante gebouwen van de universiteit en het Nationaal Museum. De tour eindigt bij de beroemde begraafplaats in Recoleta, met het graf van Evita Peron, natuurlijk nemen we daar een kijkje.
Het vertrekpunt is bij het mooiste plein van de stad, een lommerrijke plek, dat vooral in gebruik is als park: Plaza San Martin. Er staan prachtige oude bomen en in het midden het grote standbeeld van San Martin. Rond het plein staan de klassieke stadspaleizen en ook de eerste wolkenkrabber van Zuid-Amerika.

Indicatieprijs 38,- p.p. | Meer info >Reisinformatie Buenos Aires

Buenos Aires is veelal het begin- en eindpunt van uw rondreis Argentinië: De stad is kosmopolitisch en bruisend en doet erg Europees aan met een latino ambiance van tango, elegantie en terrasjes.

Buenos Aires is het culturele hart van Argentinië en misschien zelfs wel van Zuid-Amerika. Een metropool die sterk is beïnvloed door de Zuid-Europese cultuur maar met behoud van haar Zuid-Amerikaanse identiteit. De Porteños zijn hartstochtelijke mensen die tradities eren en hun passie voor het leven graag met anderen delen. Ze houden van flaneren en uitgaan. Of het nu om culturele uitstapjes gaat of tot in de late uurtjes dineren of dansen met een goed glas wijn.


Bezienswaardigheden van Buenos Aires

Buenos Aires kent vele gezichten. Wij stellen de wijken graag aan u voor.

Plaza De Mayo

Dit plein ligt in het historische hart van de stad, dat wereldwijd bekendheid kreeg door de ‘dwaze’ moeders. Deze moeders protesteerden tegen het strenge regime van Videla tussen 1976 en 1983. Videla liet toen duizenden Argentijnen ontvoeren, waaronder de kinderen van de ‘dwaze moeders’. Opvallend op het Plaza de Mayo zijn het roze presidentieel paleis en de obelisk die symbool staat voor vrijheid en democratie.

La Recoleta

Alles is elegant in La Recoleta, de winkels, de hotels en de restaurants. Hier vindt u verder lommerrijke parken en de begraafplaats met het graf van Eva Péron. Deze wijk doet vanwege de architectuur veel denken aan Parijs.

San Telmo

In San Telmo stond de wieg van de tango met centraal de plaza die veel weg heeft van het Quartier Latin in Parijs. Veel cafés doen denken aan het bewogen tangotijdperk; antieke meubels, originele tegelvloeren, affiches en zwart/wit foto’s. Bent u in Buenos Aires op zondag? Zorg dan dat u in deze wijk bent, want dan zijn er diverse (tango-)optredens rondom het pleintje.

Puerto Madero

In dit voormalige havengebied zijn oude pakhuizen gerestaureerd en deze huisvesten nu honderden (exclusieve) restaurants, mét terras aan het water. Vanaf de terrassen kun je goed de joggers, fietsers en andere voorbijgangers ‘volgen’; een alledaagse bezigheid waar je je uren mee kunt vermaken. Het is nu een chique woonwijk met luxe appartementen en hotels, waaronder het luxe trendy Faena hotel.

La Palermo

Deze trendy en groene woonwijk van de stad bestaat uit het hippe Soho en het wat rustiger Hollywood. Hier vindt je de avant-garde van Buenos Aires. Jonge talentvolle mensen, kunstenaars in kleine ateliers. U vindt er de leukste boetieks, bars en restaurants met terrassen.

La Boca

In deze havenwijk woonden de havenarbeiders en werden de eerste danssalons geopend. Hier kreeg de tango een prominente rol toebedeeld. Vooral de bont geschilderde huisjes en het straatje El Caminito zijn een lust voor uw camera-oog!

Mataderos

Ver weg van de toeristenstromen, in de volkswijk Mataderos, wordt elk weekend de ‘Feria de Mataderos’ gehouden, de meest authentieke markt van de stad. Geen groente of textiel maar traditionele spullen voor de gaucho, home made cakes, spullen voor de Argentijnse thee (mate) en stalletjes met asado (barbecuevlees). Deze markt vinden wij zelf zelfs leuker dan die van San Telmo.


Tango

De tango muziek en -dans is een passie die bij de inwoners van Buenos Aires hoort. Het bijwonen van een tango show is dan ook iets wat u eigenlijk niet mag missen. Er zijn tal van sfeervolle locaties waar tangoshows worden opgevoerd van groot tot klein, intiem tot zeer exclusief. Er is altijd een show die bij u past en indien gewenst kan diner worden bijgeboekt.
De lokale bewoners dansen natuurlijk zelf ook tango. Dat doen ze in danssalons die milonga heten en die beginnen zoals alles hier pas laat in de avond. Het is fascinerend om te zien hoe serieus de tango wordt opgevat. Maak het een keertje laat en ga met een pilsje aan tafel een uurtje toekijken!


Stadsrondrit Buenos Aires

Een stadsrondrit is dé manier om de stad in een halve dag te leren kennen. Tijdens de klassieke stadsrondrit bezoekt u per (mini)bus de bekendste wijken van de stad. Maar er zijn ook thematische stadsrondritten mogelijk, bijv. met accent op antiek of moderne kunst.
U kunt de stad ook per fiets ontdekken, samen met een Nederlandse gids. Altijd al een kijkje willen nemen in het beroemde La Boca Junior voetbalstadion of meer over Eva Perón willen weten? Het is allemaal mogelijk, aan u de keus!


Uitstapjes buiten Buenos Aires

Al op zo’n 2 uur rijden van Buenos Aires is er van alles buiten de stad te beleven. Breng een heerlijke dag door op het platteland tussen de gaucho’s en laat u trakteren op een rit te paard en een typisch Argentijnse asado (barbecue).
Maak een boottochtje in de Tigre delta, een soort klein Venetië. Het dagelijks leven gaat hier per boot: De post gaat per boot, de kinderen hebben hun schoolboot in plaats van schoolbus en ook het openbaar vervoer gaat per boot.Eenmaal aan boord van zo’n lijnboot vaart u ontspannen door een labyrint van rivieren en kanalen langs de mooie oevers met hun romantische woonhuizen.
Ga een dagje Uruguay opsnuiven. Dat kan gemakkelijk met de ferry naar de overkant, naar Colonia del Sacramento. Het levenstempo in dit mooie koloniaal stadje brengt u vijftig jaar terug in de tijd.