• Contact
    Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

    T   0299 233 003

    »   vraag per e-mail

  • Offerte
    Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

    Lees meer

Vakantie Suriname

Maak een prachtige kanotocht door de Peperpot plantage of ga vogels spotten in het Commewijne district tijdens uw vakantie Suriname. Iets minder avontuurlijk aangelegd? Suriname heeft een prachtige kustlijn waar een mengelmoes van culturen u het échte Surinaamse leven laten zien.

ga direct naar:

  • Suriname & Curaçao Zoek het avontuur in de binnenlanden van Suriname en sluit het jungle-avontuur af met een strandverblijf op Curaçao.
    Lees meer
  • Best of Beautiful Suriname Ontdek het kleurrijke Suriname en mis geen enkel hoogtepunt van dit bijzondere land.
    Lees meer
  • Palumeu In het hart van de Amazone maakt u kennis met inheemse stammen, trotseert u stroomversnellingen en maakt u mooie wandelingen door de jungle.
    Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten








Reisinformatie Suriname

Het Surinaamse landschap kan overweldigend zijn door de rustgevende combinatie van alle tinten groen, ruisend water in de brede en op sommige plekken snel stromende rivieren, kleine gebergten en een diepblauwe lucht met helder witte wolken. Ook de uitgestrekte rijstvelden, verblindende witte zandvlakten en idyllische rivierstrandjes zullen een blijvende indruk op u achterlaten.
Kortom: Suriname is een land met veel landschappelijke gezichten die tal van mooie plekjes en bijzondere culturen herbergt. Waar gaat uw reis naar toe?


Rondreizen Suriname

Reizen door Suriname is een waar avontuur! De kustvlakte en het savannegebied, welke in het noorden van het land zijn gelegen, kunnen over de weg worden aangedaan. Trekt u de binnenlanden in, dan is de korjaal (een uit boomstam gesneden kano) het voornaamste middel van vervoer. Sommige plekken liggen echter zo diep in de binnenlanden en zijn enkel met een klein vliegtuigje te bereiken. Tijdens onze reizen door Suriname ervaart u alle mogelijkheden.
Bekijk onze reizen >


Hotels in Suriname

Verblijven in Paramaribo en in het binnenland van Suriname kan op vele manieren. U kunt verblijven in verschillende hotels, van 'back-to-basic' hotels tot comfortabele lodges.
Bekijk de hotels Suriname >


Regio's en highlights van Suriname

Amazone Regenwoud

Tijdens uw rondreis Suriname reist u naar één van de meest bosrijke landen ter wereld. Maar liefst 80% van het land bestaat uit tropisch regenwoud. Het is dan ook niet gek dat Suriname vooral bekend staat om het Amazonegebied.
Lees meer over het Amazone Regenwoud en bekijk ons aanbod >

Boven Coesewijne Natuurreservaat

Als u van zowel natuur als avontuur houdt én graag de handen uit de mouwen steekt, dan is een bezoek aan het Boven Coesewijne Natuurreservaat zeker iets voor u!
Lees meer over het Boven Coesewijne Natuurreservaat >

Brownsberg & Omgeving

In de omgeving van Brownsberg komen veel verschillende dieren voor, zoals de brulaap, maar ook verschillende vogelsoorten zoals de trompetvogel en de agoeti.
Lees meer over Brownsberg & Omgeving >

Commewijne District

Wie zich eens goed wil onderdompelen in het koloniale verleden van Suriname, brengt een bezoek aan het plantage district Commewijne.
Lees meer over het Commewijne District >

Galibi Natuurreservaat

Het Galibi Natuurreservaat is de kraamkamer van de bijzondere reuzenschildpadden.
Lees meer over het Galibi Natuurreservaat >

Nickerie

Als u geïnteresseerd bent in de historie van Suriname, en tevens van de mooie natuur wilt genieten, reis dan naar het district Nickerie tijdens uw rondreis Suriname.
Lees meer over Nickerie en bekijk ons aanbod >

Paramaribo

In Paramaribo, de multiculturele hoofdstad van Suriname, heeft een dorpskarakter; de mensen zijn open, vrolijk en bovenal geïnteresseerd. U voelt zich hier op uw gemak.
Lees meer over Paramaribo >


Bewoners van de binnenlanden

Een ontmoeting met een van de bijzondere, authentieke culturen in de binnenlanden is uniek!

Inheemsen

Toen Columbus eind 15e eeuw op dit continent stuitte dacht hij India te hebben ontdekt. Hij noemde de bewoner van het gebied daarom indianen. De huidige Surinaamse indianen noemen zichzelf echter liever inheemsen en kunnen worden onderverdeeld in verschillende stammen:

  • Trio-, Akurio- en Wajana inheemsen: Zij wonen diep in de jungle, in het Amazonebekken.
  • Afstammelingen van de Arowakken en Caraiben: Zij wonen langs de Atlantische kust, bij de monding van de Marowijnerivier.
  • Dorpen Christiaankondre en Langamankondre: Hier leven de Caraïben. U kunt hen ontmoeten tijdens de tour naar het Galibi natuurreservaat.

Marrons

In de Surinaamse jungle leven ook de marrons, afstammelingen van de weggevluchte slaven die nu in de jungle wonen. Deze mensen zijn luidruchtig, vrolijk en hartelijk. Een ontmoeting met deze gastvrije mensen wordt werkelijkheid bij een bezoek aan het Anaula Nature Resort, de Danpaati River Lodge of Awarradam.

Het Surinaamse landschap kan overweldigend zijn door de rustgevende combinatie van alle tinten groen, ruisend water in de brede en op sommige plekken snel stromende rivieren, kleine gebergten en een diepblauwe lucht met helder witte wolken. Ook de uitgestrekte rijstvelden, verblindende witte zandvlakten en idyllische rivierstrandjes zullen een blijvende indruk op u achterlaten.
Kortom: Suriname is een land met veel landschappelijke gezichten die tal van mooie plekjes en bijzondere culturen herbergt. Waar gaat uw reis naar toe?

Het is in Suriname 4 uur vroeger; wanneer wij in Nederland zomertijd hebben, dan is het verschil 5 uur.

Feestdagen in Suriname

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Driekoningen: 6 januari
Holi Phagwa: 1 maart
Dag van de Arbeid: 1 mei
Hindoestaanse immigratie: 5 juni
Dag van de Afschaffing van de Slavernij (Keti-Koti): 1 juli
Dag der Inheemsen: 9 augustus
Dag van de Marrons: 10 oktober
Ied Ul Fitre: begin Ramadan
Eid al-Fitr: einde Ramadan
Onafhankelijkheidsdag: 25 november
Kerstmis: 25 en 26 december

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook in Suriname. Dit zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal in Suriname

De officiële voertaal in Suriname is Nederlands. Bijna iedereen spreekt dan ook wel een mondje Nederlands. Hoewel iedereen in principe de Nederlandse taal wel leert op school varieert de beheersing ervan van een perfecte in en rondom Paramaribo tot een paar zinnetjes in de binnenlanden. Wilt u zich ook in de binnenlanden verstaanbaar kunnen maken? Verdiep u dan in het Sranantongo. Dit is de andere gemeenschappelijke taal die door vrijwel iedereen in Suriname gesproken wordt. Wij geven u alvast graag een tipje van de sluier: No Span, oftewel maak je niet druk, is een uitdrukking die u in Suriname veelvuldig zult horen.

Geldzaken Suriname

De munteenheid is de Surinaamse dollar. De Surinaamse dollar heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. Amerikaanse dollars en euro’s worden op veel plaatsen als betaalmiddel geaccepteerd. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers EUR 0,23 per 1 Surinaamse dollar.

Creditcard: Met creditcards kunt u in de grote hotels, restaurants en winkels terecht. Ook kunt u ‘pinnen’ met uw creditcard of met uw creditcard contant geld opnemen bij de bank; u dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Indien u een auto wilt huren neemt u het beste een creditcard mee. Zie ook de website: www.eurocard.nl.

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. In het binnenland van Suriname is het daarentegen niet mogelijk te pinnen. Hier kunt u alleen met contanten betalen. Amerikaanse dollars en euro’s worden op veel plaatsen als betaalmiddel geaccepteerd. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers EUR 0,23 per 1 Surinaamse dollar.

Reisdocumenten
Indien men beschikt over de Nederlandse nationaliteit is voor een bezoek aan Suriname een toeristenkaart vereist. Om in aanmerking te komen voor de toeristenkaart moet men beschikken over:
• Een geldig paspoort (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)
• Een retour ticket (of ticket(s) van de doorreis)

U kunt de toeristenkaart alleen online via de E-Visa website aanschaffen: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/ 
De betaling voor de E-toeristenkaart kan vooralsnog slechts met een credit card geschieden.
Een uitgeprinte E-Toeristenkaart dient u bij de hand te hebben bij het inchecken voor uw vlucht naar Suriname en gedurende de reis.

Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van de Toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overleg waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt. Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel van de Gemeente, een geboorteakte -niet ouder dan 6 maanden-, een kopie van het trouwboekje etc. Houdt u er hierbij alstublieft rekening mee dat de bewijzen niet aan u worden teruggegeven, wij raden u daarom aan een duidelijk leesbare kopie in te dienen. Let wel, een exemplaar van de bewijzen dient u ook in het bezit te hebben bij aankomst in Suriname.
Indien een minderjarige niet in gezelschap van de ouder(s) / voogd(es) reist, is het volgende vereist:
• Een toestemmingsverklaring ondertekend (met de datum van de reis) door tenminste 1 ouder/voogd met wettig gezag (het formulier hiervoor kunt u downloaden op www.consulaatsuriname.nl 
• Kopie van het paspoort of legitimatiebewijs van de desbetreffende ouder/voogd
• Een bewijs van ouderschap/voogdijschap en wettig gezag (bijvoorbeeld: een uittreksel van de Gemeente, een geboorteakte -niet ouder dan 6 maanden-, een kopie van het trouwboekje etc.).

Wij verwijzen u naar www.consulaatsuriname.nl voor alle informatie  en  actuele prijzen van de toeristenkaart. 

Reist u via de Verenigde Staten naar Suriname, dan zijn afwijkende regels van toepassing. Alle reizigers naar of via de Verenigde Staten zijn verplicht ESTA toestemming te verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

 

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodaties in Suriname

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
› Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
› Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
› Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Suriname

Suriname, en met name Paramaribo, heeft een uitgebreid aanbod aan restaurants, variërend van eenvoudige gelegenheden tot duurdere restaurants. Door het grote aantal bevolkingsgroepen kunt u hier alle soorten maaltijden krijgen. Wij raden u aan om water in flessen te kopen.

Klimaat in Suriname

Door de ligging nabij de evenaar heeft Suriname een tropisch klimaat met een relatief hoge luchtvochtigheid. Het jaar kan worden onderverdeeld in vier seizoenen:
Kleine regentijd:  december t/m januari
Kleine droge tijd: februari t/m april
Grote regentijd:  mei t/m half augustus
Grote droge tijd:  half augustus t/m november
Gedurende de regentijd regent het zeker niet de hele dag maar meestal zijn er in de middag enkele heftige korte tropische buien. De minimale temperatuur schommelt het hele jaar zo rond de 23 graden. Meestal is het echter zo'n graad of 30. Heerlijk toch?

Transport in Suriname

Reizen door Suriname is een waar avontuur! De kustvlakte en het savannegebied, welke in het noorden van het land zijn gelegen, kunnen over de weg worden aangedaan. Mocht u een auto huren, houdt u er dan alstublieft rekening mee dat er links wordt gereden.

Trekt u de binnenlanden in, dan is de korjaal (een uit een boomstam gesneden kano) het voornaamste middel van vervoer. Sommige plekken liggen echter zo diep in de binnenlanden dat het per korjaal dagen en soms zelfs weken zou duren eer u de plaats van bestemming heeft bereikt. In dit geval biedt een klein vliegtuigje uitkomst.

Flora & fauna van Suriname

Tijdens uw rondreis in Suriname zult u versteld staan van de grote verscheidenheid aan flora en fauna. Er is een overweldigende hoeveelheid in het wild levende dieren aanwezig waaronder ten minste 700 soorten vogels, 200 soorten zoogdieren, 130 soorten reptielen, 99 amfibiesoorten en duizenden botanische plantensoorten.