• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer
Logo Special Traffic - verre reizen


maatwerk Werk je al wat jaren in de reisbranche? Dan komt de naam ‘Special Traffic’ je vast bekend voor. De associatie met maatwerkreizen naar verre bestemmingen is vlot gemaakt. Speciaal voor alle reisagenten hebben wij het ‘oude’ merk Special Traffic nieuw leven in geblazen. Het is een puur Retailmerk: van de specialist touroperator in verre reizen, voor de specialist reisagent (jij dus!).

Een stukje geschiedenis

Begonnen in het jaar 1978, alweer meer dan 40 jaar geleden, zette Special Traffic haar eerste kleine stappen in het Retaillandschap van Nederland. Al snel werd het een gevestigde én niet meer weg te denken naam in onze reisbranche, toen al met de focus op verre maatwerkreizen van hoge kwaliteit. In het jaar 2005 werd de naam veranderd naar de nieuwe eigenaar Kuoni en, nadat er in 2012 een management buy-out had plaatsgevonden, werd de naam veranderd naar Tenzing Travel.

In het najaar van 2020 zagen Jurriaan Nijman (eigenaar van Van Verre Reizen) en Chris Freitag (oud-werknemer Special Traffic, en nu werkzaam bij Van Verre Reizen), een gouden kans. Ze konden de Retailtak van Tenzing Travel overnemen, en onder de naam Special Traffic als puur Retailmerk opnieuw in de markt te zetten. De cirkel is rond!

Een nieuw merk, maar toch een specialist?

Een begrijpelijke vraag, met een logisch antwoord. Achter het merk Special Traffic zitten de medewerkers van Van Verre. Samen goed voor honderden jaren reiservaring! Van Verre is in 2000 opgericht, en kent sindsdien een gestage gezonde groei met veel tevreden repeaters. Van een specialist op Indonesië is Van Verre gegroeid naar een aanbieder van reizen naar geheel Azië, Zuidelijk- en Oost-Afrika, Latijns Amerika, Down under, de Verenigde Staten en Canada. Misschien heb je ook wel van Van Verre gehoord? De laatste jaren verkocht Van Verre namelijk steeds meer reizen via de Retail, tot volle tevredenheid van de reisagenten. Maar dit was toch maar een klein percentage van de volledige omzet. Met het Retailmerk Special Traffic gaan we daar verandering in brengen!

De filosofie van Special Traffic

 • Ons doel: onvergetelijke reizen verzorgen voor jouw klanten
 • Dat doen we met passie voor reizen; reizen zit in ons DNA
 • Vrijwel alles kan, en we gaan graag een stapje verder.

We vinden het belangrijk om uit eigen reiservaring te adviseren, vandaar dat we onszelf ook landendeskundigen noemen. Sterker nog, als er een land is waar we niet echt thuis in zijn, dan bieden we dit ook niet aan! We gaan regelmatig op inspectiereizen om hotels te beoordelen en excursies uit te proberen. We gaan dan echt de diepte in, en nemen de tijd om het land, de cultuur en de mensen te leren kennen. En dát merk je als je met ons in gesprek gaat, en je ziet het ook terug in onze reisvoorstellen, en in de landenpresentaties.

Op de website van Special Traffic vind je een flink aantal voorbeeldreizen. Maar iedere klant is anders, dus die voorbeeldreizen moet je meer als leidraad zien. Samen met jou bouwen we de reis van dag tot dag op, zodat deze je klant zal passen als een goede jas. Heeft je klant een uniek verzoek? Leg het bij ons neer. Grote kans dat we zijn reiswens kunnen realiseren.

Vandaar ook onze slogan: Van de Specialist, voor de Specialist!

Wat kan Special Traffic nog meer voor jou betekenen?

 • Lid van het SGRZ én ANVR
 • Uitgebreide reisvoorstellen met dag-tot-dag beschrijving en kleurrijke foto’s
 • Een dikke map reisbescheiden per post
 • Vergroot je kennis tijdens onze webinars. Onze landendeskundigen vertellen je vol enthousiasme over ‘hun’ bestemmingen.
 • Presentaties voor jullie klanten door onze landendeskundigen, ook op locatie.

Wij staan voor je klaar. Bel of mail ons!

Het team van Special Traffic; Geen vraag is ons te gek!