• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Malediven vakantie

Wilt u duiken, snorkelen, genieten van spabehandelingen of vooral luieren op het strand? Bent u op zoek naar een eiland met een huisrif of wilt u graag een keer een vlucht met een watervliegtuig ervaren? Wij kennen de verschillen tussen de resorts en adviseren u graag over de kamertypen en maaltijden tijdens uw vakantie Malediven!

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Reisinformatie Malediven

In het 'Rijk van Duizend Eilanden' is het echte 'bounty-gevoel' volop aanwezig met oogverblindende witte stranden, een oneindig blauwe lucht, wuivende palmbomen en glashelder water met een azuurblauwe kleur. Voor duikers is dit het mekka, de rijke onderwaterwerled biedt fraaie koraalriffen en een enorm scala bont gekleurde koraalvissen, zeesterren en ander dergelijk moois. Dit schitterende eilandrijk is werkelijk een droombestemming voor honeymooners, voor ieder ander is het uitermate geschikt om volledig te ontspannen. Niet voor niets hebben de Malediven als credo: 'De kunst van het niets doen'. Welkom in het paradijs op aarde! 


Wat wordt uw eiland tijdens uw vakantie Malediven

De uitdaging bij een vakantie naar de Malediven zit hem voornamelijk in het vinden van het perfecte eiland voor uw droomvakantie. Wellicht dat onderstaande info u kan helpen, en anders kunt u uiteraard altijd contact zoeken met onze reisspecialisten die u uit de jarenlange ervaring uitstekend kunnen helpen bij uw keuze.


Huwelijksreis Malediven

Wie aan de Malediven denkt, denkt vooral aan romantiek en honeymoon. Er zijn volop idyllische eilandjes met een intieme en rustgevende sfeer, elegant ingerichte kamers en een weelderige begroeiing, voor een onvergetelijke en romantische huwelijksreis. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.


Duiken op de Malediven

Ook voor een schitterende duikvakantie zit u goed op de Malediven! De geselecteerde resorts bieden een duikschool en mogelijkheden om de wereld onder water te verkennen, maar enkele vallen op door hun uitstekende duikschool of uitmuntende huisrif. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.


Vertier op de Malediven

Het uitgaansleven in de Malediven is beperkt. De meeste resorts hebben een bar, maar daar blijft het verder bij. Maar er zijn ook enkele resorts die een levendiger sfeer, een jonge uitstraling of gezellige bars bieden (of een combinatie van deze elementen uiteraard). Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.


Met uw kinderen op vakantie naar de Malediven

Bij de resorts met de beste mogelijkheden voor vakanties met uw kinderen vindt u ruime kamers, kids clubs en nog (veel) meer vertier. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

In het 'Rijk van Duizend Eilanden' is het echte 'bounty-gevoel' volop aanwezig met oogverblindende witte stranden, een oneindig blauwe lucht, wuivende palmbomen en glashelder water met een azuurblauwe kleur. Voor duikers is dit het mekka, de rijke onderwaterwerled biedt fraaie koraalriffen en een enorm scala bont gekleurde koraalvissen, zeesterren en ander dergelijk moois. Dit schitterende eilandrijk is werkelijk een droombestemming voor honeymooners, voor ieder ander is het uitermate geschikt om volledig te ontspannen. Niet voor niets hebben de Malediven als credo: 'De kunst van het niets doen'. Welkom in het paradijs op aarde! 

Tijdsverschillen Malediven

Het is op de Malediven tijdens onze zomertijd drie uur later en wanneer wij wintertijd hebben vier uur. Houdt u er rekening mee dat er op de verschillende eilanden andere tijdzones kunnen gelden dan op het hoofdeiland Malé.

Feestdagen Malediven

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Onafhankelijkheidsdag: 26 juli
• Bevrijdingsdag: 3 november
• Dag van de Republiek: 11 november
• Dag van de Vissers: 10 december
Daarnaast zijn er feestdagen die op de tradi­tionele ka­lender zijn gebaseerd en jaarlijks derhalve van datum veranderen, zoals Kuda Id (einde Ramadan) en de Ver­jaardag van de Profeet Mo­hammed (meestal in sep­tem­ber).

De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. In 2019 start de Ramadan op 5 mei en eindigt het op 4 juni. Op de eilanden waar de resorts liggen, zult u niet veel van de Ramadan merken. Alleen wanneer u Malé bezoekt, zult u wel met aanpassingen te maken krijgen. Er zal geen alcohol worden geschonken of luide muziek worden gedraaid.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Malediven

Op de Malediven spreekt men officieel Dhivehi, dat erg op het Singhalees (gesproken in Sri Lanka) lijkt. Het personeel in de resorts spreekt echter (goed) Engels.

Geldzaken

De munteenheid is de Maledivian Rufiyaa (MVR). Deze munteenheid wordt eigenlijk alleen in de hoofdstad Malé gebruikt. In de strandhotels zijn alle prijzen in Amerikaanse dollars en kan er alleen met buitenlandse valuta worden betaald. Bij een verblijf op de Malediven is het gebruikelijk dat u al uw uitgaven op de hotelrekening laat zetten en deze bij vertrek in één keer voldoet: met contante dollars, euro's of met uw creditcard (dit is het meest gebruikelijk).

Paspoort en visum

Kiest u voor een strandvakantie op de Malediven, dan dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst in Nederland. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijgt u bij aankomst op de luchthaven een gratis visum (stempel in uw paspoort), mits u in het bezit bent van een retour vliegticket of een ticket naar de volgende bestemming.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels en resorts op de Malediven

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Malediven

De door ons geselecteerde resorts op de Malediven hebben één of meer restaurants, waar u de Europese, Aziatische en lokale keuken treft. Eten bij de resorts is relatief duur, omdat het allemaal geïmporteerd moet worden. We raden u absoluut aan om halfpension bij te boeken, vanwege het hoge prijsniveau ter plaatse. De maaltijden in het hoofdrestaurant zijn dan van te voren betaald en ter plaatse betaalt u alleen nog de drankjes. Zeker indien u over het algemeen geen liefhebber bent van uitgebreid lunchen, dan kan het gunstiger zijn om ter plaatse een kleine snack te betalen dan vooraf volpension te boeken. Door een steeds groter aantal resorts worden (meerdere soorten) All Inclusive opties aangeboden, voor een zorgeloze vakantie!
Het water uit de kraan kunt u niet drinken. Drink water uit de flessen die u kunt kopen in de winkel van het resort of uit de thermoskan die op uw kamer staat.

Het weer op de Malediven

De Malediven liggen op de evenaar en kennen als gevolg hiervan een evenwichtig klimaat met zeer geringe schommelingen in temperatuur. U kunt altijd rekenen op een temperatuur van rond de 30°C bij een verkoelende bries. Ook de dagen en nachten zijn het hele jaar door even lang. De temperatuur van het water schommelt altijd rond de 28°C. Hierdoor zijn de Malediven het hele jaar door een ideale bestemming voor een vakantie. Tussen mei en oktober heerst wel de moesson, waarbij mei en september de natste maanden zijn. Het betreft hier gewoonlijk kortstondige tropische buien die even snel weer ophouden als zij begonnen zijn.

Lokaal vervoer op de Malediven

De Malediven is een eilandenrijk. Het vervoer tussen de eilanden vindt vooral per boot plaats. Voor verder weg gelegen eilanden worden naast boten ook watervliegtuigen of binnenlandse vluchten ingezet. U arriveert altijd op het hoofdeiland Malé. Vanuit dit hoofdeiland vaart of vliegt u vervolgens naar het door uw gekozen eiland en uw resort. Op een enkele uitzondering na, worden de transfers altijd via het hoofdeiland Malé uitgevoerd, ook als u twee eilanden met elkaar combineert.