• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Laos

Laos is authentiek met veel natuur en groen en daarom niet te vergelijken met een ander Aziatisch land. Wij zijn zelf erg enthousiast over een combinatie van Laos met een van de buurlanden Thailand, Cambodja of Vietnam. Dan pas ziet u goed het verschil.

ga direct naar:

 • Maak kennis met Laos Ontdek in een week tijd de highlights van Noord-Laos. Verken Vientiane, bezoek de Plain of Jars en bewonder de Buddha Caves.
  Lees meer
 • Laos én Cambodja Met deze reis bezoekt u zowel Laos als Cambodja. Vaar over de Mekong-rivier, bezoek de Kuang Si-watervallen en sluit af met het tempelcomplex Angkor Wat.
  Lees meer
 • Luang Prabang Bezoek een van de best bewaarde steden van Azië en maak kennis met de Frans-Indochinese architectuur.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Reisinformatie Laos

Tijdens een rondreis door Laos gaat u letterlijk terug in de tijd. De Mekong-rivier vormt de levensader van Laos. Een reis door Laos wordt veelal gecombineerd met een reis door een van de buurlanden: Cambodja, Thailand, Myanmar en Vietnam. En dat is niet voor niets, want de interessante geschiedenis, bijzondere cultuur, de vriendelijke en charmante bevolking en de prachtige bouwwerken hebben veel met elkaar gemeen.


Onze reizen naar Laos

Ons aanbod voor een reis naar Laos is divers. We bieden complete rondreizen aan, alsmede kortere arrangementen die u kunt combineren met onze rondreizen door Laos of die u kunt selecteren in combinatie met een reis naar Thailand, Cambodja of Vietnam.
Bekijk onze reizen Laos >


De belangrijkste regio's en plaatsen van Laos

Laos is een land met een lange historie. Deze historie is nog altijd zichtbaar in de verschillende regio's en plaatsen die wij, vanzelfsprekend, hebben opgenomen in onze rondreizen Laos.

Luang Prabang

De plaats Luang Prabang in het noorden van Laos is prachtig gelegen aan de Mekong-rivier en wordt omgeven door heuvels. Het vormt het hart van de cultuur van Laos.
Lees meer over Luang Prabang en bekijk ons aanbod >

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en daarmee ook de belangrijkste stad. De brede straten stammen nog wel uit de Franse tijd, alsmede een aantal monumenten en enkele grote maar helaas vervallen koloniale huizen. Hier vindt u beroemde tempels en monumenten zoals de That Luang. In de restaurantjes en de barretjes aan de rivier kunt u een heerlijke avond doorbrengen.
Lees meer over Vientiane en bekijk ons aanbod >

Vlakte der Kruiken

De provincie Phonsavan is bekend om de mysterieuze kruikenvlakten die hier op verschillende plekken zijn te vinden. De 'kruiken' zijn nauwkeurig uitgeholde monolieten in de vorm van kruiken, soms nog compleet met deksels. Het is een raadsel waar ze voor hebben gediend. Hier zijn ook nog loopgraven en bomkraters te zien uit de tijd van de Indochinese oorlog. Een andere bezienswaardigheid is de voormalige provinciehoofdstad Mouang Khoun, waar ruïnes aan de glorietijden herinneren. Phonsavan ligt iets meer in het binnenland en de accommodaties zijn redelijk eenvoudig.

Het zuiden van Laos

Dit is het onbekendere deel van Laos, maar wel met prachtige bezienswaardigheden:

 • Pakse: dit plaatsje is een goede uitvalsbasis voor een reis door het zuiden van Laos. Het centrum van Pakse laat nog mooie huizen in koloniale stijl zien.
 • Champasak, tot 30 jaar geleden een koninklijke stad, met koloniale huizen en prachtige oude tempels.
 • Khong Island, gelegen in een delta dat het gebied van de ‘4000 eilanden’ wordt genoemd, is prachtig met kleine dorpjes en watervallen.
Vanuit Zuid-Laos kunt u bovendien zeer gemakkelijk de grens oversteken naar Thailand of Cambodja, om hier uw reis voort te zetten.
Lees meer over Zuid-Loas en bekijk ons aanbod >


Grensovergangen

Vanuit Laos zijn er grensovergangen met Thailand, Cambodja, Myanmar en Vietnam.

 • Wilt u naar Thailand, dan kunt u reizen via Chongmek in Zuid-Laos. Vanuit Vientiane is de ‘Friendship Bridge’ bij Nong Khai de beste optie. Vanuit Luang Prabang kunt u via de Mekong-rivier naar Houeixay reizen, naar Noord-Thailand.
 • Wilt u naar Cambodja, dan kan dit via Don Kralo in Zuid-Laos. U kunt zo doorreizen naar Phnom Penh.
 • Wilt u naar Vietnam, dan bereikt u dit land via onder meer het plaatsje Na Meo in Noordwest-Vietnam.

Tijdens een rondreis door Laos gaat u letterlijk terug in de tijd. De Mekong-rivier vormt de levensader van Laos. Een reis door Laos wordt veelal gecombineerd met een reis door een van de buurlanden: Cambodja, Thailand, Myanmar en Vietnam. En dat is niet voor niets, want de interessante geschiedenis, bijzondere cultuur, de vriendelijke en charmante bevolking en de prachtige bouwwerken hebben veel met elkaar gemeen.

Tijdsverschil Laos

Het is in Laos tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zes uur later.

Feestdagen in Laos

Feestdagen die in Laos elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
Nieuwjaar: 1 januari
Dag van het Leger: 20 januari
Internationale Dag van de Vrouwen: 8 maart
Dag van de Volkspartij: 22 maart
Laotiaans Nieuwjaar: 13-15 april
Dag van de Arbeid: 1 mei
Internationale Dag van het Kind: 1 juni
Bevrijdingsdag: 13 augustus
• Dag van de Bevrijding van de Fransen: 12 oktober
Dag van de Onafhankelijkheid: 2 december

Daarnaast zijn er andere feestdagen die op de maankalender zijn gebaseerd en daarom elk jaar op een andere datum plaatsvinden zoals het Chinees Nieuwjaar. Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Lao, dat verwantschappen toont met het Thai. In de hotels en de internationale restaurants kunt u met Engels terecht. Mensen die niet in de toeristische industrie werkzaam zijn, spreken nauwelijks Engels. Verder kunt u (hier en daar) nog met Frans terecht.

Geldzaken in Laos

De munteenheid van Laos is de Laotiaanse Kip (LAK). Overgebleven Kip kunt u lastig tot niet terugwisselen, zorgt u er dan ook voor dat u zo weinig mogelijk (niets) overhoudt aan het einde van uw reis. Officieel mag er niet met buitenlandse valuta worden betaald. maar deze regel geldt vooral op papier. We raden u dan ook aan om tevens Thaise Baht en/of USD mee te nemen (vooral in kleine coupures). Let u er wel goed op dat de bankbiljetten niet (teveel) zijn beschadigd.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. LAK 9.771 (LAK 10.000 = ca. € 1,02). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/
Creditcard:  In Vientiane accepteren de betere restaurants en hotels een creditcard, maar verder is het betalen per creditcard minder gebruikelijk, alhoewel het op steeds meer plekken mogelijk is.
Pinpas:
Met uw bankpas kunt u in Luang Prabang en Vientiane geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). In de kleinere plaatsen en in meer afgelegen is het vaak niet mogelijk om te pinnen, neemt u dan ook altijd een contante bijdrage mee.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Laos aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega's van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.
Visum aanvragen Laos.
Het is ook mogelijk uw visum bij aankomst te regelen. Dit kost ca. USD 40 (ten tijde van het samenstellen van deze informatie, contant te voldoen). U heeft hiervoor twee pasfoto's nodig. Let u er wel op dat dit enige vertraging voor u kan betekenen door de tijd die het verkrijgen van een visum ter plaatse in beslag neemt, hoewel dit gewoonlijk niet langer dan een 30 minuten tot één uur duurt.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Laos

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf:
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Kamerconfiguratie: Er zijn in de meeste Aziatische hotels geen echte 3-persoonskamers, het zijn 2-persoons-kamers, waarbij een extra bed wordt geplaatst. Dit extra bed kan verschillende vormen aannemen, van een echt bed tot een stretcher, verschillend per hotel.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Laos

Het Laotiaanse eten is een mengeling van de Thaise, Vietnamese, Indische en Franse keuken. Men verwerkt veel verse ingrediënten in de gerechten. Deze gerechten bestaan voornamelijk uit soep, een aantal hoofdgerechten met groenten, veel kruiden en het belangrijkste: de vissaus en de chili’s.

Graag geven wij u enkele tips en weetjes over de Laotiaanse keuken:
Kleefrijst: Als het aan de Laotianen ligt eten ze elke dag kleefrijst oftewel 'khao niao'. Dit is een gele rijstsoort die van nature kleverig is. De smaak is voller en zoeter dan die van witte rijst. Kleefrijst laat zich combineren met bijna alle gerechten in de Laotiaanse keuken.
 Feu: Dit is de benaming voor noedelsoep die overal in Laos verkrijgbaar is. Deze soep wordt gegeten als ontbijt of lunch en is een veilig alternatief voor reizigers met een gevoelige maag.
 Laap: Een typisch Laotiaans gerecht is laap, gemaakt van fijn gehakt vlees (kip of rund) met groente en gekruid met onder meer knoflook, peper en mint. Laap kan warm  (met kleefrijst) of koud worden gegeten. Uit hygiënisch oogpunt raden wij u echter wel aan om het niet rauw te eten.
 Laotiaans ontbijt: Een Laotiaans ontbijt verraadt de Franse koloniale invloeden: knapperig vers gebakken stokbrood met boter en jam, of met lokale varianten op de Franse paté.
 Koffie: Als u in Pakse bent en een fanatiek koffiedrinker bent, moet u zeker de Sinouk-koffie proberen die hier verkrijgbaar is. Deze variant is erg populair onder de koffieliefhebbers! Probeert u in ieder geval ook een keer de Laotiaanse ice-coffee, echt een aanrader!
 Alcohol: Net als de meeste Aziatische landen heeft Laos ook een eigen biermerk, Lao Beer, dit bier is overal verkrijgbaar. Liever iets sterkers? Lào-láo is de nationale borrel van Laos. Het is een soort rijstwhisky waarvan de kwaliteit sterk afhankelijk is van het vakmanschap van de brouwer.
 Water kunt u niet uit de kranen drinken dus raden wij u aan alleen maar flessen water te kopen. Tandenpoetsen kan wel met kraanwater.

Het weer in Laos

De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34°C. Tussen mei en oktober regeert de moesson. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk droog, terwijl in de namiddag een (kortstondige) heftige regenbui voor verfrissing zorgt. Hoewel het ook kan voorkomen dat het dagen achter elkaar regent. De gemiddelde temperatuur is in de zomer ongeveer 32°C. In de koele tijd tussen november en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C.
N.B. Daar Laos een langgerekt en bergachting land is, kan het weer erg verschillen per gebied.