• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Vakantie Singapore

Maak een stop in Singapore als u op reis bent naar Australië of Nieuw-Zeeland. Zo onderbreekt u de lange vlucht met deze geliefde wereldstad met zowel een zakelijk centrum als diverse traditionele Aziatische wijken.

ga direct naar:

 • Singapore in beeld Nieuwsgierig naar Singapore? Bekijk onze video en ontdek Singapore in vogelvlucht!
  Lees meer
 • Stadsarrangement Singapore Boek dit arrangement als stopover of als basis voor een langer verblijf in een hotel van uw keuze inclusief transfers en excursie.
  Lees meer
 • Rustpunt na Down Under Komt u terug van een reis door Australië of Nieuw-Zeeland? Plan dan een rustmoment in op de stranden van Sentosa Island, iets ten zuiden van Singapore.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Singapore compleet te maken.

Afternoon Tea at The Tiffin Room, Raffles Hotel - Singapore

Combineer een bezoek aan het iconische Raffles Hotel met een overheerlijke afternoon tea. De stijlvolle Raffles Courtyard vormt het sfeervolle, groene hart van het koloniale hotel en is de perfecte plek om even bij te komen van een dagje winkelen of toeren. De prachtig gepresenteerde lekkernijen worden vergezeld door uw keuze uit een ruim assortiment aan speciale theesmaken.

Indicatieprijs 78,- p.p. | Meer info >

Cooking Local Delights - Singapore

Maak van uw lunch een lokale kookervaring! Tijdens deze kookcursus leert u de nationale gerechten van Singapore bereiden: Chicken Rice, Chilli Crab saus en het populaire dessert Ondeh Ondeh. Ontdek het geheim achter de bereiding van het malse kippenvlees, op smaak gebracht met onmisbare ingrediënten als chili en gember. De beroemde Chilli Crab saus is de échte smaakmaker van uw lunch en wordt gecombineerd met een frisse krabsalade. Tenslotte kunt u genieten van de zoete, zachte Ondeh Ondeh balletjes, gemaakt van zoete aardappel en gegarneerd met kokosschaafsel. U geniet uiteraard vervolgens van uw smaakvolle creaties!

Indicatieprijs 60,- p.p. | Meer info >

Stadsrondrit Singapore

In een halve dag verkent u vandaag de wereldstad Singapore. U begint met een rondrit door het stadsdistrict waarbij u onder andere de Cricket Club, het historische parlementsgebouw, Supreme Court en de City Hall passeert. Hierna volgt een stop bij het Merlion Park vanwaar u uitzicht heeft op Marina Bay. U vervolgt uw weg en bezoekt de Thian Hock Keng-tempel, een van de oudste boeddhistische tempels van Singapore en de National Orchid Garden (gelegen in de Singore Botanic Gardens) waar meer dan 60.000 orchideeën te vinden zijn. Uiteraard mogen ook de levendige wijken Chinatown en Little India niet ontbreken in het programma tijdens deze excursie.

Indicatieprijs 25,- p.p. | Meer info >

Historical Singapore Bike Tour

Ontdek de historische bezienswaardigheden van Singapore op oer-Hollandse wijze! U fietst samen met een Engelstalige gids allereerst langs de Singapore River en het historische centrum van de stad met onder meer het standbeeld van Sir Stamford Raffles. Hierna ontdekt u de rijke culturele achtergrond van Chinatown en het bedrijvige Kampong Glam en ervaart u de hedendaagse sfeer. Bij een lokaal eettentje proeft u enkele lokale lekkernijen en geniet u van een verfrissend drankje.

Indicatieprijs 62,- p.p. | Meer info >Bestemmingen in Singapore
Reisinformatie Singapore

Singapore, bijgenaamd de Garden City, is de belangrijkste springplank van het Verre Oosten. Het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, brede boulevards en enorme winkelcentra zorgt voor een vertrouwde, westerse sfeer. Een beetje buiten de drukke stad vind u mooie stranden bezoek bijvoorbeeld Bintan Island of Sentosa Island.Singapore Stad

De exotische restaurants, oude wijken zoals Chinatown en Little India en de bonte mengeling van Aziatische nationaliteiten geven de stad op hun beurt een oosters tintje. U proeft er ook de sfeer uit lang vervlogen tijden dankzij de overblijfselen uit de Engelse koloniale tijd. Langs de Singapore River, waar ooit de eerste immigranten de stad binnenkwamen, staan gerenoveerde Chinese pakhuizen. Zij vormen een schril contrast met de erachter oprijzende gigantische wolkenkrabbers die van Singapore een moderne metropool maken.
Lees meer over Singapore Stad >Bintan Island

Singapore staat bekend als een moderne stad die alle Westerse gemakken biedt. Het eiland Bintan laat een heel andere kant van Singapore zien.
Lees meer over Bintan Island >Sentosa Island

Iets ten zuiden van het drukke Singapore vindt u een paradijsje met prachtige stranden en gezellige bars en restaurants: Sentosa Island.
Lees meer over Sentosa Island >

Singapore, bijgenaamd de Garden City, is de belangrijkste springplank van het Verre Oosten. Het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, brede boulevards en enorme winkelcentra zorgt voor een vertrouwde, westerse sfeer. Een beetje buiten de drukke stad vind u mooie stranden bezoek bijvoorbeeld Bintan Island of Sentosa Island.

Tijdsverschil Singapore

Het is in Singapore tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur later.

Feestdagen Singapore

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Nationale Feestdag: 9 augustus
• Kerstmis: 25 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals:
• Chinees Nieuwjaar: 2 dagen in januari of februari
• Vesak-dag: in mei
• Deepavali: eind oktober/ begin november
• Hari Raya Puasa
• Hari Raya Haji
Op deze dagen zijn veel openbare voorzieningen gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële talen van Singapore zijn Engels en Chinees.

Geldzaken Singapore

De munteenheid in Singapore is de Singapore Dollar (SGD). Deze munt mag u net als buitenlandse valuta min of meer onbeperkt in- en uitvoeren. Het verzilveren van reischeques vormt zelden een probleem. De meeste banken wisselen ook euro’s. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. SGD 1,53 (SGD 1 = ca. € 0,65). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Paspoort en visum Singapore

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, met minimaal één lege bladzijde dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum is pas noodzakelijk indien u langer dan drie maanden in Singapore verblijft. Bovendien moet u bewijs bij zich hebben van een terug- of doorvlucht.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Singapore

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Uitchecken: Uitchecken kan normaliter tot 11.00 uur.

Eten en drinken in Singapore

U kunt in Singapore uitstekend eten, van Chinees, Indiaas of Zuidoost-Aziatisch tot fast food en Italiaans. Niet alleen in de hotels, talloze restaurants en eethuisjes, ook bij de eetstalletjes op straat kunt u uitstekend en veilig, eten. Het is hier echt een mengelmoes van verschillende Aziatische en internationale keukens. De Chinese, Maleisische en Indiase keukens zijn in de meerderheid in Singapore, dit heeft vooral te maken met het feit dat de meeste inwoners uit Singapore oorspronkelijk uit deze landen komen.
De populairste plek om uit eten te gaan is bij Clarke en Boat Quay, aan de Singapore River. Hier kunt u zowel buiten als binnen genieten van allerlei verschillende gerechten. Maar de plekken om te gaan eten in Singapore zijn bij de Hawker Centres, dit zijn een overdekte ruimtes met heel veel eetkramen. Onder de locals is dit erg populair en het kan er tijdens de avonduren dan ook erg druk zijn, maar het is een absolute 'must do' in Singapore.
U kunt in in Singapore (als een van de weinige Aziatische landen) overal het kraanwater drinken. Verder is er een duidelijk thee- en koffiecultuur aanwezig, van de lokale barretjes tot de internationale ketens. De inwoners van Singapore bestellen meestal kopi (donkerzwarte koffie) of kopi tarik (vergelijkbaar met cappuccino).

Het weer in Singapore

Singapore kent geen echte seizoenen. De temperatuur is het hele jaar vrij stabiel. ’s Nachts daalt de temperatuur tot ca. 24°C, overdag stijgt het tot ca. 30°C. In december en januari kan het iets koeler zijn, van mei tot en met augustus is het iets warmer. Ook de regenval is tamelijk constant, maar de natste maanden zijn november tot en met januari. Meestal zijn het stortbuien van ca. een uur, maar in de wintermaanden kan het (dagenlang) flink grijs en nat zijn.