• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Vietnam

Reis in Vietnam van de duizelingwekkende rijstvelden van Sapa in het noorden tot aan de fascinerende drukte van de Mekong Delta in het zuiden. Vietnam is de thuisbasis van een overvloed aan bezienswaardigheden die reizigers zullen verleiden. Kunnen wij u verleiden?

ga direct naar:

 • Het beste van Vietnam Een afwisselende reis langs alle hoogtepunten van Vietnam. Ook verblijft u één nacht in de schitterende Baai van Halong.
  Lees meer
 • Halong Bay Cruise De Baai van Halong is een absoluut hoogtepunt van uw rondreis Vietnam. Verblijf aan boord van een luxe traditionele junk.
  Lees meer
 • De mooiste stranden Ga er op uit en ontdek per brommer de tropische wouden, klaterende watervallen en witte zandstranden van Phu Qouc.
  Lees meer
 • Hoogtepunten van Vietnam Een populaire route door Vietnam langs alle hoogtepunten van het land: Baai van Halong, Ho Chi Minh-Stad en de Cu Chi-tunnels.
  Lees meer
 • Bergvolk & Markten Via prachtige bergwegen bezoekt u kleurrijke markten en de meest bijzondere minderheden.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Vietnam compleet te maken.

Hanoi City & Streetfood Tour

Een stadsrondrit vol variatie en hoogtepunten! U bezoekt onder meer het mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, de fotogenieke One-Pillar Pagoda en de Quan Thanh Temple. In de middag staan onder andere de Literatuurtempel, een ritje per cylco en een bezoek aan de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiem-meer op het programma. Ook bezoekt u een typische waterpoppenshow. U eindigt de dag met een zoektocht naar het lekkerste streetfood van de stad. Van noedelsoep en dumplings tot Vietnamees stokbrood en gedroogd fruit. Smullen!

N.B. Het mausoleum van Ho Chi Minh is gesloten op maandag, vrijdag en in oktober en november).

Hanoi Wartime Immersion

Wilt u meer leren over de geschiedenis van de verschillende oorlogen in Vietnam, dan is deze excursie iets voor u! Met een ervaren gids gaat u in en in de omgeving van Hanoi op zoek naar historische overblijfselen en gebouwen. Allereerst bezoekt u het Vietnamees Militair Museum, waar u goed idee krijgt over de verschillende oorlogen waarbij Vietnam betrokken was. Vervolgens staat de Hanoi Citadel op het programma. Vlakbij is een recentelijk geopende bunker, die tijdens de Amerikaanse oorlog gebruikt werd dor de militaire leiders. Dan rijdt u naar het dorpje Ngoc Ha Village, waar u midden ineen meer nog steeds het wrak ziet van een B-52 bommenwerper. Tijd voor een nostalgische lunch bij een lokaal restaurant, waarna u geniet van een kopje Vietnamese koffie in een blokhuis uit de Franse tijd terwijl u uitkijkt over het Westelijk Meer. 's Middags ziet u bij het B-52 Museum beelden van het Amerikaanse bombardement in 1972. De laatste stop van de dag is Maison Centrale, ook 'Hanoi Hilton genoemd, de beruchte gevangenis waar de Amerikaanse piloten tijdens de oorlog werden gevangengezet.
N.B. De lunch bestaat uit een lokale maaltijd bij Cua Hang An Uong Mau Dich so 37, waar u in de stijl van Hanoi's subsidieperiode gerechten bestelt volgens een vouchersysteem. U wordt omringd door nostalgische spullen uit de naoorlogse periode (1975-1986) en geniet van een combinatie van populaire Vietnamese gerechten en typische gerechten van producten die tijdens de oorlog voorradig waren.

Indicatieprijs 97,- p.p. | Meer info >

Stadsrondrit Hanoi

Tijdens deze stadsrondrit bezoekt u onder meer het mausoleum en het woonhuis van de beroemdste vrijheidsstrijder van de 20e eeuw, Ho Chi Minh. Daarna gaat u naar de Éénzuilige-pagode en de Literatuur-tempel. Na de lunch bezoekt u in de middag de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiem-meer. Ook woont u een waterpoppenshow bij, een unieke traditionele Vietnamese kunstvorm. Hierbij staan de artiesten tot hun middel in het water en bedienen de poppen, zodat de poppen boven het water bewegen, dansen en lachen.
N.B. Het mausoleum is gesloten op maandag, vrijdag en in oktober en november.

Indicatieprijs 123,- p.p. | Meer info >

Mekong Delta & My Tho

In het hart van de Mekong-delta, de rijstschuur van Azië en een labyrint van kanalen, bevindt zich My Tho. Vanuit hier maakt u een boottochtje over de Mekong-rivier en stopt u onder meer bij de Ving Trang-pagode. Deze omgeving kenmerkt zich door boomgaarden, rijstvelden en vele bedrijvige waterwegen. U passeert lokale dorpjes en slaat het leven op de oevers gade.

Cu Chi Tunnels

Vanuit Ho Chi Minh-Stad, voorheen Saigon, kunt u tijdens een ochtendexcursie de indrukwekkende tunnels van Cu Chi bezoeken, waar de bevolking al in 1948 wapenvoorraden voor de Fransen verborg. Tijdens de oorlog met de Amerikanen werden de tunnels verder uitgebreid.

Cooking Class Hoi An

Leer allerlei 'ins and outs' van de Vietnamese keuken, de etiquetten en de invloeden van vervlogen tijden tijdens deze excursie. Allereerst wordt u naar een lokale markt gebracht. Hier heeft u de mogelijkheid om lokale ingrediënten te kopen welke later gebruikt kunnen worden tijdens het koken. Vervolgens vaart u per boot over de Hoi An-rivier naar de Red Bridge Cooking School, alwaar u wordt opgewacht door de chef-kok en zijn staf. U verkent de kruiden- en groentetuin en een uitleg over de culinaire ontwikkeling in Vietnam geeft u letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken. De eerste voorbereidingen worden getroffen en er mag geproefd worden. Na een korte pauze, is het dan aan u: u mag hetgeen u heeft geleerd in de praktijk brengen. Natuurlijk geniet u na afloop van de door u zelf bereidde maaltijden.

Indicatieprijs 150,- p.p. | Meer info >Bestemmingen in Vietnam
Reisinformatie Vietnam

Maak een rondreis door Vietnam, misschien wel een van de meest fascinerende landen van Azië. Vietnam heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: een schitterende natuur met prachtige heuvel- en berggebieden, eindeloze rijstvelden, prachtige stranden met kristalhelder water. Maar ook een fascinerende cultuur: een ruim 4000 jaar oude geschiedenis, talloze tempels en pagodes, en sporen uit de Franse koloniale tijd. In het noorden wonen bergstammen die een groot contrast vormen met de moderne steden Hanoi en Ho Chi Minh-Stad, het vroegere Saigon.


Reizen door Vietnam

Als verre reizen specialist helpen wij u graag met het vinden van de voor u perfecte vakantie in Vietnam. Wij bieden diverse rondreizen en kortere arrangementen die u perfect met elkaar kunt combineren.
Bekijk onze rondreizen Vietnam >

Een rondreis Vietnam van Noord naar Zuid

Deze optie is het meest interessantst wanneer u aan het einde van de reis nog een paar dagen van strand wilt genieten. De meeste Vietnamese badplaatsen bevinden zich in het zuiden: Nha Thrang, Phan Thiet, Quy Nhon en Hoi An.
Ook als u Vietnam met Cambodja wilt combineren is dit de beste optie, omdat u vanuit Zuid-Vietnam met een cruise over de Mekong naar Cambodja kunt varen.


Een rondreis Vietnam van Zuid naar Noord

Uw reis door Vietnam zal inhoudelijk steeds interessanter worden. Toeristisch gezien is Hanoi een aantrekkelijker stad dan Ho Chi Minh-Stad en de bezoeken aan de noordelijke bergvolkeren en de Baai van Halong zijn werkelijk uniek.


Hoogtepunten van een rondreis Vietnam

Hanoi

Hanoi ligt in het noorden van Vietnam en is vaak uw startpunt van uw rondreis Vietnam.
Lees meer over Hanoi >


Baai van Halong

De Baai van Halong is van ongekende schoonheid! In de baai van het plaatsje Halong rijzen meer dan 3000 kalkstenen rotspartijen loodrecht uit het water omhoog.
Lees meer over de Baai van Halong >


Sapa

Het plaatsje Sapa ligt in het noorden van Vietnam. Vanuit Sapa vertrekt een nachttrein naar het gebied waar nog vele bergvolkeren op authentieke wijze leven, zoals de Hmong, Dzay en de Dzao.
Lees meer over Sapa >


Hue

Hue was vanaf de 17e eeuw tot aan 1945 de hoofdstad van de Nguyen-dynastie, die vanaf 1802 over heel Vietnam heerste. Als gevolg hiervan telt de stad vele prachtige monumenten en bouwwerken.
Lees meer over Hue >


Danang

De havenstad Danang is tegenwoordig de grootste stad van Centraal-Vietnam. De stad kent een eeuwenoude geschiedenis waarvan nog vele overblijfselen in en rondom de stad zijn terug te vinden.
Lees meer over Danang >


Hoi An

Sinds 1999 is de oude binnenstad van Hoi An opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco als een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handdelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. Bij Hoi An ligt ook een fraai strand, waardoor Hoi An een uitstekend rustpunt is in het midden van een reis door Vietnam.
Lees meer over Hoi An >


Ho Chi Minh-Stad

Een oude hoofdstad van Vietnam is Saigon, wat later Ho Chi Minh-Stad werd genoemd. Saigon is een absolute 'must see' tijdens uw reis door Vietnam. U vindt in de stad vele overblijfselen aan de roerige geschiedenis van Vietnam.
Lees meer over Ho Chi Minh-Stad >


Mekong Delta

Ten zuidwesten van Ho Chi Minh-Stad strekt zich de delta van de Mekong-rivier uit over een gebied van wel 39.000 km2. De belangrijkste plaatsen in de delta zijn My Tho, Cai Be, Vinh Long, Can Tho en Chau Doc.
Lees meer over de Mekong Delta >

Strandvakantie Vietnam

Vietnam heeft, vooral in het zuiden, prachtige stranden, veelal nog rustig en heerlijk eten als u een echte visliefhebber bent.

Badplaatsen in Vietnam

Phan Thiet
Nha Trang
Quy Nhon
Hoi An

Maak een rondreis door Vietnam, misschien wel een van de meest fascinerende landen van Azië. Vietnam heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: een schitterende natuur met prachtige heuvel- en berggebieden, eindeloze rijstvelden, prachtige stranden met kristalhelder water. Maar ook een fascinerende cultuur: een ruim 4000 jaar oude geschiedenis, talloze tempels en pagodes, en sporen uit de Franse koloniale tijd. In het noorden wonen bergstammen die een groot contrast vormen met de moderne steden Hanoi en Ho Chi Minh-Stad, het vroegere Saigon.

Tijdsverschil Vietnam

Het is in Vietnam tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zes uur later.

Feestdagen in Vietnam

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
● Nieuwjaar: 1 januari
● Bevrijdingsdag: 30 april
● Dag van de Arbeid: 1 mei
● Geboortedag Ho Chi Minh: 19 mei
● Dag van de Onafhankelijkheid: 2 september|
● Sterfdag van Ho Chi Minh: 3 september
● Kerstmis: 25 december

Daarnaast zijn er traditionele feestdagen die op de maankalender zijn gebaseerd en daarom elk jaar op een andere datum plaatsvinden, zoals het Vietnamese Nieuwjaar (gewoonlijk begin/ half februari, ook wel TET genoemd). Let u er ook op dat tijdens het TET festival de Vietnamezen zelf op pad gaan en het overal zeer druk is. Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Vietnam

Tijdens uw rondreis Vietnam kunt u met Engels goed terecht. De officiële taal van Vietnam is het Vietnamees: een mix van Mon Khmer, Thai en Chinees.

Geldzaken Vietnam

Tijdens uw rondreis Vietnam betaalt u met de Vietnamese New Dong (VND). Zowel de Dong als ander buitenlands geld mag u onbeperkt meenemen. U kunt het beste een combinatie van contante Amerikaanse dollars en Euro's meenemen. Contante dollars zijn bijna overal te wisselen en u krijgt voor grotere coupures meestal een betere koers. Kleinere coupures zijn zeer handig om fooien te geven. Euro's kunt u ook steeds meer inwisselen tegen Vietnamese New Dong.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. VND 26.690 (VND 10.000 = ca. € 0,37).

Creditcard: De creditcard is meer en meer in opkomst U kunt in de meeste hotels en de duurdere restaurants en winkels met de bekende creditcards betalen. In de grote steden en toeristische gebieden worden vrijwel overal de bekende internationale creditcards geaccepteerd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Houdt u er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen te vinden zijn. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
Voor een rondreis door Vietnam dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is.
Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. U kunt dit voor uw vertrek uit Nederland online aanvragen via een visum bemiddelaar.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Vietnam

● Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
● Verblijf:
Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
● Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Vietnam

Tijdens uw reis in Vietnam kunt u heerlijk eten. De uitstekende Vietnamese keuken is rijk en gevarieerd. De Vietnamese keuken is gebaseerd op ingrediënten die vers worden bereid. Dankzij de lange kustlijn is bovendien vaak uitstekend zeevoedsel. Ook is er een ruime keuze aan heerlijk tropisch fruit zoals mango’s, lychees en ananas.

Bent u een liefhebber van garnalen, loempia’s, krab, kip en lamsvlees? Ook dan zit u goed tijdens uw vakantie in Vietnam. Deze gerechten krijgt u geserveerd met rijst, mie en zelfs patat. Dat laatste komt door de nog aanwezige invloed van het voormalige Franse koloniale verleden. Ook het stokbroodje met zoete jam en een croissant ontbreken niet op het menu. Er zijn daarnaast veel traditionele schotels die het proberen meer dan waard zijn, zoals pho, dit is een bouillon die zeer geliefd is onder de lokale bevolking
Wist u trouwens dat de Vietnamezen alles met stokjes eten, overal knoflook in doen en gek zijn op ijs?.

Drinken in Vietnam
Tijdens uw vakantie in Vietnam kunt u overal fris, goede Franse wijnen en binnen- en buitenlands bier verkrijgen. Drinkwater is alleen verkrijgbaar in flessen. Let u dan wel goed op dat de fles echt verzegeld is. Uw tanden poetsen kan wel met kraanwater.

Het weer in Vietnam

Vietnam is een tropisch land dat door de moesson wordt beïnvloed. Vanwege het feit dat het gedurende de wintermaanden erg koud kan zijn en in de zomer erg nat, is de beste periode om alle delen van Vietnam te bezoeken, gelijk aan ons voor- en najaar.

Noord-Vietnam:
Het noorden van Vietnam kent net als bij ons vier seizoenen. In de wintermaanden november tot april is de gemiddelde temperatuur 17-22°, waarbij het in het uiterste noordwesten kan vriezen in december en januari. De winter staat wel bekend als de droge reisperiode. In de zomermaanden mei tot oktober is het warm en vochtig en van juli tot september kan veel regen vallen.

Centraal-Vietnam:
In de periode december tot februari kan het koel zijn (15/16°) in deze regio, met name in Hue. Vanaf maart wordt het steeds warmer en zonniger, waarbij in de late zomer (augustus) temperaturen boven de 30° niet uitzonderlijk zijn. Daarna slaat het weer om, met regen en stormen in de maanden oktober en november. In het voorjaar en de zomer is dit de beste regio voor een (langere) strandvakantie.

Zuid-Vietnam:
Deze regio kent het gehele jaar door een constante, warmte temperatuur. Er zijn twee seizoenen: een droog seizoen van november tot mei en een moessonperiode van mei tot november. In onze zomermaanden juni tot september valt de meeste regen. Omdat het zuiden van Vietnam tropisch is, valt de regen vaak gedurende enkele korte, hevige buien, waarna het weer droog is. In onze wintermaanden is Zuid-Vietnam de beste regio voor een strandvakantie.