• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Oman

Oman is bij uitstek geschikt om te ontdekken tijdens een autoreis. U heeft de vrijheid en de flexibiliteit om te stoppen waar u wilt en komt veel in contact met de lokale bevolking. Bent u een beetje avontuurlijk ingesteld, dan kunt u met uw 4-WD op sommige stukken zelfs een rit door de waanzinnig mooie woestijn maken. Laat u verrassen door deze bijzondere en vriendelijke bestemming!
Reisinformatie Oman

Het Sultanaat Oman is een mythische bestemming met sprookjesachtige landschappen en een boeiende geschiedenis. Dit 'Land van 1001 Nachten' heeft ook 1001 gezichten, woeste kusten worden afgewisseld met uitgestrekte woestijnen en de groene oasesteden vormen een groot contrast met de schilderachtige havensteden en hun traditionele markten.
Door de ligging op het kruispunt van Azië en Afrika biedt Oman de combinatie van Oosterse mystiek, westers comfort en een gastvrije bevolking. Dit alles wordt omlijst door een 1700 kilometer kustlijn met baaien, fjorden, hagelwitte zandstranden en prestigieuze strandresorts. Verbazingwekkend veelzijdig en aantrekkelijk, een vakantie Oman is een vakantie voor iedereen.
Meest bezocht zijn Muscat, de belangrijkste stad en tevens de hoofdstad. En Salalah, de zuidelijke regio met een weelderige (groene!) omgeving midden in de woestijn. Een vakantie Oman staat borg voor afwisseling van natuur en cultuur.


Regio's Oman

Muscat

De stad wordt ook wel het 'Juweel van Arabië' genoemd. De stad wordt ingeklemd tussen mythische bergen en een kust met brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. Muscat wordt ook wel de ‘witte hoofdstad’ van Oman genoemd door de vele witte gebouwen en moskeeën.
Lees meer over Muscat & Omgeving>


Salalah

Salalah is de hoofdstad van de zuidelijke provincie Dhofar. Tijdens de moesson (Khareef) die de streek van midden juni tot midden september bezoekt, wordt het dorre landschap omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen. Trekpleisters zijn de uitgestrekte en parelwitte stranden aan de kust van Salalah, maar ook op cultureel gebied is Salalah interessant. Zo kunt u een bezoekje brengen aan de ruïnes van Al-Balid op circa 5 kilometer ten oosten van de stad. De tombe van Job is het belangrijkste monument in de regio.
Lees meer over Salalah >


Nizwa

Na Muscat is Nizwa de belangrijkste toeristische bestemming van Oman. De stad ligt op circa 2,5 uur rijden van Muscat. Van oudsher is Nizwa een belangrijk centrum voor de traditionele zilversmeedkunst. Het is de oude hoofdstad van de Julanda-dynastie. Het fort van Nizwa is een van de oudste en indrukwekkendste van het land. De beroemde dierenmarkt in Nizwa, die meestal vrijdagochtend plaatsvindt, mag ook zeker niet in uw programma ontbreken! In de omgeving van Nizwa liggen de plaatsen Bahla en Jabrin met een prachtig versierd kasteel uit de 17e-eeuw.
U leest het al, cultuurliefhebbers zullen in deze omgeving zeker aan hun trekken komen.
Lees meer over Nizwa & Omgeving >


Sur

In kustplaats Sur worden de bekende traditionele 'dhows' gemaakt. Deze houten schepen werden eeuwenlang gebruikt voor de handel met overzeese gebieden. U kunt hier een werkplaats bezoeken en vanuit hier een uitstapje per veerpont naar het dorpje Ayega maken. Hier wonen veel dhow-bouwers en ook de sultan heeft hier een verblijf. Bij de souk kun u de benodigde souvenirs, juwelen en parfums kopen. Iets ten noorden van Sur liggen de stranden van Raz Al Jinz, een beschermd natuurgebied waar 's nachts groene reuzenschildpadden hun eieren leggen. Een enorm spectaculair verschijnsel dat zeker niet mag ontbreken tijdens uw ontdekkingstocht door Oman.
Lees meer over Sur & Omgeving >


Al Hajar-gebergte

Dit imposante gebergte strekt zich uit in het binnenland tussen Muscat en Sur en biedt een verbluffend landschap. Woeste rotspartijen, kloven en kliffen staan garant voor een onvergetelijk schouwspel. Ook voor de nodige sportieve activiteiten kunt u hier terecht: in de winter worden dagelijks hiking-, klim- en mountainbiketochten georganiseerd. Onderdeel van het Al Hajar-gebergte is Jebel Shams; met toppen van wel 3000 meter en spectaculaire kloven wordt dit gedeelte van Oman dikwijls vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten!
Lees meer over het Al Hajar-gebergte >


Wahiba Sands

De Wahiba Sands liggen ten zuiden van Sur. Dit woestijnlandschap beslaat een oppervlakte van ruim 16.000 vierkante kilometer. De Wahiba Sands worden bewoond door nomadische bedoeïenen. Op vrijdag komen ze bij elkaar in de souk van Al-Mintirib (ongeveer 220 kilometer van Muscat) om inkopen te doen. De Wahiba Sands zijn uitsluitend per 4-WD te verkennen. Het zandlandschap wordt afgewisseld door de vele wadi's, waarvan de bekendste hier Wadi Bani Khalid is. Het water in deze rivierbeddingen zorgt voor een weelderige groene oase met kleurrijke vogels. Een ideale bestemming voor bijvoorbeeld een rustige picknick of een duik in het heldere water. Tijdens een spectaculaire excursie waarbij u met de 4-WD auto’s door de hoge zandduinen scheurt, maakt u goed kennis met de Wahiba Sands!
Lees meer over Wahiba Sands >


Musandam Schiereiland

Op het noordelijkste puntje van het Arabisch Schiereiland ligt Musandam. Dit gebied wordt gescheiden van de rest van het Sultanaat door een 100 kilometer brede strook van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanwege de fjordachtige baaien en de steile bergen die meer dan 2000 meter uit de zee rijzen wordt Musandam ook wel 'het Noorwegen van Arabië' genoemd. Voor duikers en snorkelaars is het kristalheldere water een waar paradijs.
Lees meer over het Musandam Schiereiland >

Het Sultanaat Oman is een mythische bestemming met sprookjesachtige landschappen en een boeiende geschiedenis. Dit 'Land van 1001 Nachten' heeft ook 1001 gezichten, woeste kusten worden afgewisseld met uitgestrekte woestijnen en de groene oasesteden vormen een groot contrast met de schilderachtige havensteden en hun traditionele markten.
Door de ligging op het kruispunt van Azië en Afrika biedt Oman de combinatie van Oosterse mystiek, westers comfort en een gastvrije bevolking. Dit alles wordt omlijst door een 1700 kilometer kustlijn met baaien, fjorden, hagelwitte zandstranden en prestigieuze strandresorts. Verbazingwekkend veelzijdig en aantrekkelijk, een vakantie Oman is een vakantie voor iedereen.
Meest bezocht zijn Muscat, de belangrijkste stad en tevens de hoofdstad. En Salalah, de zuidelijke regio met een weelderige (groene!) omgeving midden in de woestijn. Een vakantie Oman staat borg voor afwisseling van natuur en cultuur.

Tijdsverschil Oman

Het is in Oman tijdens onze zomertijd twee uur later en wanneer wij wintertijd hebben drie uur later.

Feestdagen

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
● Nieuwjaarsdag: 1 januari
● Renaissance Day: 23 juli
● National Day en de verjaardag van de Sultan: 18 november

Daarnaast zijn er een aantal zeer belangrijke Islamitische feestdagen die op de traditionele maankalender zijn gebaseerd en jaarlijks derhalve van datum veranderen, te weten:
● De Ramadan (zie hieronder)
● Islamitisch Nieuwjaar
● Eid Al Fitr (einde Ramadan, ook wel bekend als het Suikerfeest)
● Verjaardag van de Profeet Mohammed
●Hemelvaartsdag van de Profeet Mohammed
● Eid Al Adha (einde van de pelgrimstocht naar Mekka, ook wel bekend als het Offerfeest)
Op deze dagen zijn de banken en andere openbare gelegenheden gesloten.

Op vakantie in Oman tijdens de Ramadan:
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. In 2019 start de Ramadan op 5 mei en eindigt het op 4 juni.
Houdt u rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien.  Dit kan resulteren in het bijvoorbeeld ophangen van grote scheidingsgordijnen in de coffeeshop. Ook zal er in openbare gelegenheden, restaurants en bars geen live entertainment zijn of luide muziek en wordt er geen alcohol geschonken. Het is verboden om tijdens het daglicht in het openbaar te eten, drinken of roken. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als u zich conservatiever kleedt in deze periode en het dragen van make-up beperkt.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Oman

De officiële taal is Arabisch maar met Engels kunt u, vooral in de grote steden, goed terecht.

Geldzaken Oman

De munteenheid is de Rial (OMR). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. 0,43 Rial (1 Rial = ca. € 2,29). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/
De openingstijden van de meeste banken zijn van 08.00 tot 12.00 uur van zaterdag tot en met woensdag. en op donderdag van 08.00 tot 11.30 uur. Op vrijdag zijn de banken gesloten in verband met de nationale rustdag. In de souks zijn vele geldwisselaars, vaak met een gunstige koers.

Creditcard: Betalen met een van de bekende creditcards is in de hotels, de meeste restaurants en in shopping centra mogelijk. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Houdt u er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen te vinden zijn. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zorgt u er wel voor dat u uw bankpas activeert voor pasgebruik buiten Europa?

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast is een elektronisch visum noodzakelijk. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Oman aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega's van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.
Visum aanvragen Oman.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Oman

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Oman

Een grote keuze aan restaurants is voorhanden. U kunt in uw hotel terecht, maar in de grote steden vindt u vaak ook genoeg mogelijkheden. Het eten wordt vooral beïnvloed door de Arabische, Indische of Oriëntaalse keuken. Een typisch Omaans gerecht bestaat uit rijst met vlees of vis en specifieke kruiden zoals saffraan. Bij de maaltijd wordt altijd een rond en plat brood (rhukal) geserveerd. Populaire gerechten zijn Mashuai (kingfish met citroenrijst) en Mabbous (een stoofpotje).
Leidingwater kunt u drinken, maar het is aan te raden vanwege de vieze smaak. Het beste kunt u flessen water aanschaffen. Het is in Oman niet toegestaan om alcohol te nuttigen buiten hotels of restaurants die een vergunning tot het schenken van alcohol hebben. Doet u dat wel dan loopt u het risico om een boete te krijgen. Er zijn wel vaste tijden wanneer alcohol mag worden geschonken en gedurende de Ramadan wordt het gebruik van alcohol zoveel mogelijk beperkt..

Het weer in Oman

Over het algemeen is de temperatuur in onze wintermaanden het aangenaamst in Oman. Het is niet te warm, er is een lekker briesje en u heeft de mogelijkheid om te overnachten in de woestijn. In onze zomermaanden is het aanzienlijk warmer. Het is mogelijk om het binnenland te bezoeken, maar het is aan te raden om zoveel mogelijk in de nabijheid van de kust te blijven, waar u kunt zwemmen in zee of bij de wadi’s om af te koelen. In de bergen bij Jebel Akhdar is het verrassend lekker in onze zomermaanden en het zuiden bij Salalah is zelfs onderhevig aan een moessonperiode tussen juni en september.

24/7 BZ Informatieservice
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, om zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/