• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

De super moderne steden, zoals Dubai en Abu Dhabi, staan in sterk contrast met de Arabische cultuur, prachtige berglandschappen en uitgestrekte woestijnen die u beslist tijdens uw vakantie Emiraten ook zult ervaren. Laat u ook betoveren door het Arabische sprookje!

ga direct naar:

 • Dubai & Mauritius Combineer het kosmopolitische Dubai met de hagelwitte stranden en azuurblauwe zee van Mauritius.
  Lees meer
 • Tip: strandresort Dubai Gelegen op een toplocatie aan een privéstrand en met uitzicht over het Palm Jumeirah, is dit luxueuze strandresort perfect geschikt voor een wat langer verblijf.
  Lees meer
 • Dubai Tip: combineer een citytrip Dubai op doorreis naar vele bestemmingen in Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika en/of Azië.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Bestemmingen in Verenigde Arabische Emiraten
Reisinformatie Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een federatie van zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Ras Al Khaimah en Umm al Quwain. Ze liggen in het zuidoostelijke puntje van het Arabische Schiereiland en grenzen aan de Arabische Golf en de Golf van Oman. Wat alle emiraten gemeen hebben is een smeltkroes aan culturen, westerse invloeden, gastvrije Arabische normen en waarden en vooral ook stijlvolle accommodaties. De afstanden zijn niet zo groot, zodat u gemakkelijk in één of twee weken uitgebreid kennis kunt maken met deze wonderlijke bestemming.


Onze regio's in de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai

Dubai heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten. In hoog tempo zijn prachtige wijken ontwikkeld, met elk een geheel eigen karakter en aanblik.
Lees meer over Dubai >Abu Dhabi

Abu Dhabi is veruit het grootste Emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en de hoofdstad. Het is gelegen in het zuiden van de Emiraten, met voor de kust ongeveer 200 eilanden van diverse formaten en met zeer verschillende landschappen. Dankzij de olie heeft Abu Dhabi zich ontwikkeld tot een modern en welvarend emiraat met een hoge levensstandaard.
Lees meer over Abu Dhabi >Ras al Khaimah

In het emiraat Ras Al Khaimah kunt u de mooiste natuurpanorama’s van alle emiraten bewonderen. Ras Al Khaimah heeft ruim 65 kilometer aan witte zandstranden en baaien. Er zijn veel watersportmogelijkheden en u kunt er zelfs dolfijnen spotten!
Lees meer over Ras al Khaimah >Fujairah

Fujairah ligt op slechts 1,5 uur rijden van Dubai en heeft wonderschone stranden, een bergachtig binnenland met dadelplantages en oasesteden met traditionele dorpjes. Fujairah wordt beschouwd als de mooiste van de zeven emiraten.
Lees meer over Fujairah >Sharjah, Ajman & Umm Al Quwain

Deze emiraten liggen tussen Dubai en Ras Al Khaimah. Ze zijn zeer traditioneel gebleven en hebben een bescheiden hoofdplaats met woonwijken, souks en parkjes. Langs de kust vindt u enkele strandresorts, variërend van leuke middenklasse hotels tot elegante luxe hotels. Omdat de afstanden tussen deze emiraten zo klein zijn, hebben wij deze niet standaard opgenomen in onze rondreizen.


Vliegen naar de Emiraten

Als verre reizen specialist willen we het beste uit uw vakantie halen. Of het nu gaat om het uitzoeken van de juiste bestemming of de meest geschikte rondreis. Ook de vliegreis is minstens zo belangrijk. Wij willen er graag voor zorgen dat u zo comfortabel mogelijk op uw bestemming aankomt.


Emirates

Eén van de airlines die wij adviseren voor uw vliegreis is Emirates. Met een hub in Dubai vliegen zij naar diverse bestemmingen in Azië, Down Under en Afrika.


Etihad Airways

Een andere airline die wij veel adviseren voor uw vliegreis is Etihad Airways. Etihad Airways heeft de hub in Abu Dhabi, waarna ze vliegen naar meer dan 100 bestemmingen in Azië, Down Under en Afrika.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een federatie van zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Ras Al Khaimah en Umm al Quwain. Ze liggen in het zuidoostelijke puntje van het Arabische Schiereiland en grenzen aan de Arabische Golf en de Golf van Oman. Wat alle emiraten gemeen hebben is een smeltkroes aan culturen, westerse invloeden, gastvrije Arabische normen en waarden en vooral ook stijlvolle accommodaties. De afstanden zijn niet zo groot, zodat u gemakkelijk in één of twee weken uitgebreid kennis kunt maken met deze wonderlijke bestemming.

Tijdsverschil Verenigde Arabische Emiraten

Het is in de Verenigde Arabische Emiraten. tijdens onze zomertijd twee uur later en wanneer wij wintertijd hebben drie uur later.

Feestdagen in de Verenigde Arabische Emiraten

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Troonbestijging: 6 augustus
Onafhankelijkheidsdag V.A.E.: 2 december

Daarnaast zijn er een aantal zeer belangrijke Islamitische feestdagen die op de traditionele maankalender zijn gebaseerd en jaarlijks derhalve van datum veranderen, te weten:
• Het Islamitisch Nieuwjaar
• Eid Al Fitr (einde Ramadan)
• Verjaardag van de Profeet Mohammed (meestal eind mei, begin juni)
• Hemelvaartsdag van de Profeet Mohammed (meestal in oktober)
• Eid Al Adha (einde van de pelgrimstocht naar Mekka, meestal einde februari, begin maart)
Op deze dagen zijn de banken en andere openbare gelegenheden gesloten.

Op vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten tijdens de Ramadan
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. Houdt u rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Dit kan resulteren in het bijvoorbeeld ophangen van grote scheidingsgordijnen in de coffeeshop. Ook zal er in openbare gelegenheden, restaurants en bars geen live entertainment zijn of luide muziek. Daarnaast wordt er (m.n. in de openbare gelegenheden) geen alcohol geschonken tijdens deze periode. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als u zich wat conservatiever kleedt in deze periode.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in de Verenigde Arabische Emiraten

De officiële taal is Arabisch, maar met Engels kunt u vrijwel overal terecht.

Geldzaken Verenigde Arabische Emiraten

De munteenheid is de Emirati Dirham (AED, ook wel afgekort tot Dhs). Maar de dollar (USD) is tevens een geldig betaalmiddel en wordt veelvuldig gebruikt. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. 4,15 AED (1 AED = ca. € 0,24). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/
In de souks zijn vele geldwisselaars, vaak met een betere koers dan de hotels. Wij raden u aan om uw uitgaven op de hotelrekening te zetten en deze bij vertrek in één keer te voldoen: met contante Amerikaanse dollars, euro's of dirhams (u mag deze onbeperkt in- en uitvoeren).

Creditcard: Betalen met één van de bekende creditcards is in de hotels, de meeste restaurants en in shopping centra mogelijk. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Houdt u er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen te vinden zijn. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Voor een verblijf van minder dan 90 dagen krijgt u bij aankomst op de luchthaven een gratis visum (stempel in uw paspoort).

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in de Verenigde Arabische Emiraten

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in de Verenigde Arabische Emiraten

Een zeer grote keuze aan restaurants is voorhanden, ook buiten de hotels. Alle soorten keukens zijn vertegenwoordigd en u kunt er dan ook eten en drinken wat u wilt. Alle prijzen zijn in USD en/of AED. Buiten de hotels in Dubai zijn er ook nog vele (chique) bars en uitgaansgelegenheden. Tijdens het laagseizoen, van april tot en met oktober zijn sommige gelegenheden gesloten. Houdt u er rekening mee dat in sommige openbare gelegenheden geen alcohol wordt geschonken.
In principe is het leidingwater in Dubai en Abu Dhabi te drinken. Mocht u toch geen enkel risico willen lopen, u kunt overal flessen mineraalwater kopen.

Het weer in de Verenigde Arabische Emiraten

Van november tot en met april zijn de dagen zeer aangenaam (ca. 27°C) en is het in de avond zelfs 'koel' met een gemiddelde temperatuur van 16°C. Van mei tot en met oktober is het warm en vochtig, met name in juli en augustus. Men leeft dan vooral van airo naar airco en komt bijna niet buiten. Gedurende deze periode worden alle zwembaden in de hotels extra goed gekoeld. Er valt gedurende het jaar slechts sporadisch regen.