• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Cambodja

Naast de welbekende hoogtepunten Angkor Wat en Phnom Penh komt u tijdens een rondreis Cambodja ook door kleine dorpjes met huisjes op houten palen en kinderen die naar u zwaaien. Hier leert u Cambodja pas écht kennen!

ga direct naar:

 • Phnom Penh Struin langs de markten, bezoek de prachtige tempels en gebouwen en loop langs de Mekong-rivier. Ontspannen doet u in een van de vele restaurantjes!
  Lees meer
 • Angkor Wat Bezoek Angkor Wat in het regenseizoen (=laagseizoen) met aantrekkelijke prijzen en het tempelcomplex is nu nog fotogenieker met de bruine tempels en groene blaadjes.
  Lees meer
 • Mekong-Delta Ontdek zelf het gekrioel op de water-wegen en de kleurrijke markten in het hart van de Mekong-Delta.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Bestemmingen in Cambodja
Reisinformatie Cambodja

Het mysterieuze Cambodja herbergt indrukwekkende bezienswaardigheden als oude tempelcomplexen, dichte bossen en een overvloed aan historie en een inspirerende cultuur. De vriendelijke en charmante bevolking, de uitstekende keuken en de historische schatten maken dit land tot een onvergetelijke vakantiebestemming. Cambodja is niet alleen maar Angkor Wat; het heeft nog veel meer andere nalatenschappen! Ontdek het met ons.


Rondreizen Cambodja

Wij bieden diverse rondreizen aan in Cambodja. Wilt u de aangeboden reizen verlengen of aanpassen naar uw eigen reiswensen? Onze reisspecialisten denken graag met u mee en maken graag een reisplan voor uw ideale rondreis door Cambodja.
Bekijk onze reizen in Cambodja >


Belangrijke steden en bezienswaardigheden tijdens uw rondreis Cambodja

Phnom Penh

Phnom Penh, de huidige hoofdstad van Cambodja, is onder meer bekend door de donkere periode van de burgeroorlog die uitbrak onder leiding van Pol Pot. In deze stad vindt u ook vele koloniale gebouwen, mooie tempels (vats) en Phnom Penh is prachtig gelegen aan de Mekong-rivier.
Lees meer over Phnom Penh en bekijk ons aanbod >

Siem Reap

Siem Reap is dé uitvalsbasis voor het Angkor tempelcomplex. Behalve het tempelcomplex vindt u in het oude centrum nog koloniale kleine winkeltjes en een met bomen omzoomde boulevard.
Lees meer over Siem Reap en bekijk ons aanbod >

Angkor Tempelcomplex

Angkor Wat is ongetwijfeld uw hoogtepunt van uw Cambodja rondreis. Het indrukwekkende tempelcomplex Angkor is tussen de 9e en 13e eeuw gebouwd. Vanaf de 13e eeuw raakte het gigantische rijk in verval en het werd pas in 1850, geheel overwoekerd door de jungle, herontdekt. Hier vindt u talrijke tempels die zo van elkaar verschillen en allen zo prachtig zijn, dat u hier gemakkelijk drie dagen kunt ronddwalen.
Lees meer over Angkor Wat en bekijk ons aanbod >

Battambang

De op een na grootste stad van het land maar nog steeds met een fijne elegantie. Hier vindt u nog vele gebouwen die aan de Franse periode herinneren en de bevolking is enorm warm en vriendelijk. Hier vindt u ook nog prachtige tempels en vele hindoeïstische beelden. Nabij gelegen staat het beroemde Bamboo treinstation, waar u een ritje op de aparte 'trein' kunt maken.

Het binnenland van Cambodja

In het binnenland van Cambodja liggen ook diverse plaatsjes die interessant zijn tijdens uw rondreis door Cambodja:

 • Kratie: een gezellig rivierstadje waar u nog de Irrawaddy-dolfijnen kunt zien.
 • Rattanakiri-provincie: hier vindt u schitterende natuur en nog vele 'etnische minderheden'.
 • Kampong Cham: hier beleeft u het echte Cambodja: pittoreske dorpjes en oude tempels.


Cambodja combineren met Thailand, Laos en Vietnam

Vanwege de ligging in de 'Culturele Driehoek' van Zuidoost-Azië, kunt u een rondreis Cambodja prima combineren met een rondreis door Thailand, Vietnam en Laos. Vanuit Siem Reap kunt u via de grensovergang bij Poipet naar Thailand. Of via een langere rit naar Veun Kham om daar de grens met Laos over te steken. Vanuit Phnom Penh kunt u over land of over de indrukwekkende Mekong-river naar Vietnam.

Het mysterieuze Cambodja herbergt indrukwekkende bezienswaardigheden als oude tempelcomplexen, dichte bossen en een overvloed aan historie en een inspirerende cultuur. De vriendelijke en charmante bevolking, de uitstekende keuken en de historische schatten maken dit land tot een onvergetelijke vakantiebestemming. Cambodja is niet alleen maar Angkor Wat; het heeft nog veel meer andere nalatenschappen! Ontdek het met ons.

Tijdsverschil Cambodja

Het is in Cambodja tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zes uur later.

Feestdagen in Cambodja

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
• Nieuwjaar: 1 januari
• Vrouwendag: 8 maart
• Khmer Nieuwjaar: 13 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Verjaardag Koning: 13-15 mei
• Dag van het Kind: 1 juni
• Verjaardag Koningin: 18 juni
• Dag van de Grondwet: 24 september
• Pchum Ben Dag: eind september/ begin oktober
• Waterfestival: begin november
• Dag van de Onafhankelijkheid: 9 november
• Dag van de Mensenrechten: 10 december

Daarnaast zijn er feestdagen die op de maankalender zijn gebaseerd en daardoor elk jaar op een andere datum plaatsvinden. Veel openbare voorzieningen zijn tijdens deze feestdagen gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Khmer. In de hotels en bij de toeristische trekpleisters spreekt men Engels. Buiten deze plekken om kunt  u maar zeer mondjesmaat met Engels terecht.

Geldzaken

De munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR). Verder kunt u overal contant met Amerikaanse dollars betalen, tenzij het om kleine bedragen gaat, dan is de Riel een beter betaalmiddel. Ook de Thaise Baht wordt vrijwel overal geaccepteerd. We raden u aan om van tevoren een hoeveelheid dollars mee te nemen, daar de banken gesloten zijn op zaterdag en zondag. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. KHR 4.528 (KHR 1.000 = ca. € 0,22). De actuele koersinformatie vindt u op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: De creditcard is heel langzaam in opkomst, maar het gebruik beperkt zich tot de duurdere restaurants, hotels of winkels.
Pinpas: Met Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten in Phnom Penh en Siem Reap terecht, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Buiten deze steden wordt dit lastiger, neemt u daarom altijd geld voor een paar dagen mee.

Paspoort en visum Cambodja

Voor een rondreis door Cambodja dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum.
Het visum voor Cambodja kan op twee manieren worden geregeld:
1. Bij aankomst: Dit visum kost ca. USD 35 per persoon (ten tijde van het samenstellen van deze informatie en contant te voldoen) en is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. U heeft hier twee pasfoto's voor nodig. Let u er wel op dat dit enige vertraging voor u kan betekenen door de tijd die het verkrijgen van een visum ter plaatse in beslag neemt. Reizigers mogen Cambodja alleen via Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville International Aiport binnenkomen.
2. Online (voor uw vertrek uit Nederland) via een visum bemiddelaar.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels Cambodja

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf:

> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
> Kamerconfiguratie: Er zijn in de meeste Aziatische hotels geen echte driepersoonskamers, het zijn tweepersoons-kamers, waarbij een extra bed wordt geplaatst.
Dit extra bed kan verschillende vormen aannemen, van een echt bed tot een stretcher, verschillend per hotel.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Cambodja

Tijdens uw rondreis door Cambodja kunt u heerlijk eten. De keuken van Cambodja lijkt sterk op die van Thailand, maar dan minder scherp. Natuurlijk is rijst het hoofdingrediënt, maar door middel van kruiden zijn hier tientallen variaties in te vinden. Daarnaast staat (zoetwater)vis veelvuldig op de menukaart en niet alleen als hoofdgerecht. Hier wordt vis ook gebruikt om paté of saus van te maken. Wist u trouwens dat u op veel plaatsen een echte Franse baguette kunt bestellen? Er zijn in de belangrijkste toeristencentra talrijke specialiteitenrestaurants waar u terecht kunt voor Chinese, Indonesische, Japanse of andere gerechten.
Water uit de kraan kunt u beter niet drinken. Alle hotels hebben flessen water of thermoskannen met drinkwater staan. Tandenpoetsen kan wel met kraanwater. Drink buiten de hotels alleen het water uit voorverpakte flessen mineraalwater. De prijzen van het eten zijn laag en ook fruit is over het algemeen goed(koop). Koop echter wel de hele vrucht, daar dit haast niets kost en uit hygiënisch oogpunt beter is.

Het weer in Cambodja

De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 30°C. In de maanden mei en juni is Cambodja aan een moessonperiode onderhevig, maar men spreekt meer van de 'Green Season'. Door de dagelijkse, maar korte, regenval, is het land weelderig begroeid en doen de tempelcomplexen nog mysterieuzer aan. De gemiddelde temperatuur is in de zomer ongeveer 32°C. In de koele tijd tussen december en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 22°C, maar kan af en toe tot 17°C zakken.
De beste periode om te reizen in Cambodja is van oktober tot mei, maar het kan in die maanden erg druk zijn, vooral bij Angkor Wat.