• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Chili

Chili heeft wat mij betreft de mooiste landschappen van Zuid-Amerika. Het land strekt zich uit over een lengte van 4000 km, dus u zult keuzes moeten maken. Gaat u naar Noord- of Zuid-Chili? Combineer Chili dan gerust met het naastgelegen land Argentinië.

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie Chili

Op de landkaart ziet Chili er niet uit als een praktisch reisland. De lengte noord-zuid is ruim 4000 kilometer en de twee belangrijkste hoogtepunten van het land liggen uitgerekend ver in het noorden en ver in het zuiden, respectievelijk de Atacama-woestijn en het nationale park Torres del Paine.


Chili combineren met Argentinië

De grens met Argentinië loopt over de toppen van de Andes. De landschappen aan weerszijden van deze immense bergketen zijn spectaculair maar wel heel verschillend. Dat komt vooral omdat de oostzijde in Argentinië in de regenschaduw ligt. Waar aan de Chileense kant dichte wouden liggen zoals in Patagonië is er niets dan steppe aan de Argentijnse kant. Daarom is het niet vreemd dat beide landen vaak worden gecombineerd in één rondreis.


Regio’s Chili

In de woestijnen van het noorden van Chili liggen de prachtige zoutmeren, wandel je tussen de geisers en kun je in de sterrenwachten de schitternden sterrenhemel bewonderen. Rond Santiago liggen de wijngaarden en verder zuidwaarts begint het prachtige Merengebied met de talrijke meren, bijzondere bossen zoals de Araucariabossen en de vele warmwaterbronnen. In het zuiden ligt Patagonië, één van de landschappelijke meest spectaculaire natuurgebieden van Zuid-Amerika. Fjorden, gletsjers, ijsvelden en grote meren. De autoreis door Chileens-Patagonië behoort tot de absolute top in het toerisme.

Paaseiland

Paaseiland: een eilandje ver weg, iets met mystiek, met grote stenen beelden? Ja, dat klopt allemaal en het staat bij menigeen op het lijstje van ‘als ik ooit nog eens in de gelegenheid ben’. Paaseiland, met de inheemse naam Rapa Nui, behoort tot Chili en ligt op circa 4000 kilometer van het continent, halverwege tussen Chili en Tahiti.
Lees meer over Paaseiland >

Atacama Woestijn

Het hele noorden van Chili is niets anders dan woestijn. Deze begint al honderd kilometer boven de hoofdstad Santiago. Een deel van de woestijn is de Atacama-woestijn, maar deze naam wordt meestal gebruikt voor het gehele Chileense woestijngebied.
Lees meer over de Atacama Woestijn >

Santiago en Omgeving

De omgeving van de hoofdstad biedt enkele interessante bezienswaardigheden. De beroemde Chileense wijnvalleien liggen als het ware op zichtafstand van de stad.
Lees meer over Santiago en Omgeving >

Santiago de Chili

De hoofdstad Santiago de Chile ligt min of meer aan de voet van de Andes. In het centrum staan de rijkversierde representatieve regeringsgebouwen uit de 19e eeuw.
Lees meer over Santiago de Chile >

Valparaíso

Valparaíso wordt door velen gezien als de leukste stad van het land. Op de steile hellingen liggen de verschillende woonwijken, verbonden met tandradbaantjes (funiculars) met de benedenstad. Boven liggen de stations van de funiculars aan paseo’s, wandelpromenades waar het heerlijk flaneren is en u mooie panorama’s over de benedenstad en de havens hebt.
Lees meer over Valparaíso >

De Wijngaarden

De beroemde Chileense wijnen komen uit de streek rond Santiago, bijvoorbeeld uit de valleien van Maipo, Cachapoal en Casablanca.Op een ruim uur rijden naar het zuiden liggen de wijngaarden van de Colchagua vallei met beroemde wijnhuizen zoals Lapostolle, Viu Manent en Bisquert.
Lees meer over de Wijngaarden >

Merengebied

Het merengebied ligt zowel in Chili als Argentinië, aan weerszijden van de Andes. Het is een bergachtig gebied met in de dalen talloze meren. Verder van de bergen vandaan zijn de kleine sfeervolle dorpen met houten huizen en daarbuiten de grote landerijen. De hellingen zijn helemaal bedekt met bossen en overal rijzen de hoge vulkaantoppen boven het gebergte uit
Lees meer over het Merengebied >

Puerto Varas

Op de landkaart is de grotere buurman makkelijker te vinden, de havenstad Puerto Montt. Daar is het vliegveld, maar verblijven is leuker 60 km landinwaarts, in Puerto Varas, een klein toeristenplaatsje aan het mooie Llanquihue meer (uitspraak: sjan-kie-hoe-é met accent op de tweede lettergreep).
Lees meer over Puerto Varas >

Chiloé

Chiloé is het grootste eiland in de Chileense fjorden en gemakkelijk te bereiken met de pont ten zuidwesten van Puerto Montt. Een dagtrip vanuit Puerto Varas is voldoende voor een goede indruk.
Lees meer over Chiloé >

Chileens Patagonië

Chileens-Patagonië is ruig, vol met bergen en gletsjers, fjorden en eilanden. Patagonië ligt aan de regenkant van de Andes en de vegetatie is er weelderig, men spreekt zelfs van regenwouden! Op die smalle landstrook tussen Puerto Montt in het noorden en Punta Arenas in het zuiden ligt maar één verkeersweg, de Carretera Austral.
Lees meer over Chileens Patagonië >

Nationaal Park Torres Del Paine National Park

In het diepe zuiden van Patagonië ligt het bekendste nationale park van het land: Torres del Paine. Het is een van de grote must-see’s van Chili. De Andes hier is jong met een en al ruige pieken en gletsjermeren. In de dalen is het groen met talloze meren, venen, watervallen en bossen.
Lees meer over Torres del Paine National Park >

Fjorden & Gletsjers

De fjorden in het zuiden van Chili zijn ruig en onbewoond, vol met mooie vegetatie, met kolonies zeeleeuwen en pelsrobben op de strandjes, gletsjers en natuurlijk Kaap Hoorn. Een cruise is niet goedkoop, maar behoort zonder meer tot de hoogtepunten van uw reis.
Lees meer over de fjorden en gletsjers in Chili >

Lago General Carrera

Halverwege de noord-zuidroute in Patagonië ligt het immense Lago General Carrera. In het westelijke deel in Chili is het omringd door een ruige bergwereld. In het oostelijke deel in Argentinië zijn er eindeloze steppes.
Lees meer over Lago General Carrera >

Carretera Austral

Dit is de hoofdweg door Chileens Patagonië vanuit Puerto Montt zuidwaarts Qua landschap loopt over deze weg de mooiste route van Patagonië. Wij vinden dit zelfs de mooiste route van Argentinië én Chili U kunt deze route alleen rijden met uw eigen huurauto.. In het noordelijk deel van de route is de vegetatie weelderig. Daarom wordt dit gebied ook wel ‘het regenwoud van de gematigde streken’ genoemd. De weg komt langs indrukwekkende dode bossen, in deels ondergelopen land, als gevolg van de uitbarsting van de Hudson vulkaan. Rond het immense Lago General Carrera opent het landschap zich in bossen, weidevelden en weidse panorama’s naar de bergen. De schitterende streek rond het meer kan ook verkend worden vanuit een van onze standplaatshotels aan de zuidoever van het meer.

Op de landkaart ziet Chili er niet uit als een praktisch reisland. De lengte noord-zuid is ruim 4000 kilometer en de twee belangrijkste hoogtepunten van het land liggen uitgerekend ver in het noorden en ver in het zuiden, respectievelijk de Atacama-woestijn en het nationale park Torres del Paine.

Tijdsverschillen met Chili

Er is in Chili zomer- en wintertijd. De wisseldata lopen niet synchroon met de onze. De Chileense zomertijd duurt lang, van half augustus tot half mei. Tijdens onze winterklokperiode is het op het vasteland 6 uur vroeger en op Paaseiland 8 uur vroeger dan in Nederland.

Feestdagen

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari
 • Dag van de Arbeid: 1 mei
 • Herdenking slag bij Iquique: 21 mei
 • St. Peter & St. Paul: 29 jun
 • Maria Hemelvaart: 15 augustus
 • Dag van de Nationale Eenheid: 1e maandag van september
 • Onafhankelijkheidsdag: 18 september
 • Dag van het leger: 19 september
 • Columbus ontdekt Amerika: 12 oktober
 • Allerzielen: 2 november
 • Onbevlekte Ontvangenis: 8 december
 • Kerstmis: 25 december                                

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Chili op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten. Tijdens de paasperiode, zowel in de lijdensweek (‘Semana Santa’) als tijdens Pasen, kunnen beperkte openingstijden gelden. Soms worden feestdagen verschoven van een midweekdag naar een maandag om zo een lang weekend te creëren.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Hoogteziekte in de altiplano
Indien u naar gebieden boven de 2500 meter reist, is er kans dat u last van de hoogte krijgt. Of u er al dan niet, een beetje of veel last van krijgt is afhankelijk van uw gezondheidstoestand, de snelheid van stijgen en of u voldoende rust neemt.
Oorzaak: Last van de hoogte ontstaat door een verlaagde zuurstofspanning in de inademinglucht. Dat wil zeggen: hoe hoger u komt, hoe ijler de lucht en dus hoe minder zuurstof deze bevat. Het lichaam heeft dan moeite de benodigde zuurstof binnen te krijgen.
Verschijnselen: De meest voorkomende symptomen zijn hoofdpijn (ondanks pijnstillers), misselijkheid, gebrek aan eetlust, slapeloosheid, duizeligheid, braken, kortademigheid zelfs in rust en ongewone vermoeidheid.
Behandeling: De beste maatregel is afdalen naar een lager niveau.
Voorkomen: Last van de hoogte is in de meeste gevallen te voorkomen als u de volgende tips in acht neemt:
• Stijg langzaam, in uw eigen tempo en neem voldoende rust, vooral op de eerste dag dat u 'op hoogte' bent
• Drink zeer veel water, meer dan 3 liter per dag
• In Peru bieden alle hotels cocathee aan en dat helpt!
• Vermijd alcohol
• Neem bij hoofdpijn paracetamol (werkt dit na twee tabletten niet, raadpleeg dan een arts)
• Er bestaan ook medicijnen ter voorkoming of behandeling; raadpleeg uw (huis)arts.

Hoogtelijst, in meters bij benadering:
San Pedro de Atacama 2500, Tatiogeisers 4300, Toconao 2600,  Laguna Miscanti 4100, Putre 3500, Colchane 3700.

Taal
De officiële taal is Spaans. In de hotels wordt over het algemeen aan de receptie wel Engels gesproken. Verder is kennis van het Engels matig en kunt u er niet op vertrouwen onderweg in het Engels te woord te worden gestaan.

Geldzaken
De munteenheid is de Chileense Peso (CLP). Dollars en euro’s kunnen in de banken worden gewisseld. Het is niet nodig om speciaal dollars mee te nemen: euro’s zijn algemeen geaccepteerd. U kunt nergens met dollars of euro's betalen.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = ca. CLP 695 (CLP 100 = ca. € 0,14).
De actuele koersen kunt u raadplegen op de website:
www.oanda.com 
Creditcard: In de grote steden en toeristische gebieden accepteren de meeste hotels, de duurdere restaurants en winkels de bekende creditcards. U kunt er met uw creditcard ook contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de geldautomaten.
Pinpas: Met een Nederlandse bank- of giro pinpas kunt u bij geldautomaten terecht welke een maestro of cirrus teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen, zie tevens de voorgaande tekst.
ATTENTIE:
Als u vanuit San Pedro de Atacama naar Bolivia reist, kunt u de eerste dagen aldaar in de woestijn nergens pinnen. Dat kan pas in Uyuni. Koop daarom vooraf in San Pedro contante Bolivianos.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.
Reist u via Amerika naar Chili, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documente

In navolging van de Chileense wet dienen alle passagiers die Paaseiland betreden een formulier in te vullen met de verblijfsduur (maximaal 30 dagen) en dit formulier aan de politie op de luchthaven te overhandigen. Paspoort, hotelbevestiging of reisschema en een retourticket zijn ook vereist.
Het toelatingsformulier is een persoonlijke verklaring en dient door elke passagier online ingevuld te worden. Het formulier kunt u vinden op de website van de Chileense overheid en dient u ingevuld en uitgeprint mee te nemen:
https://ingresorapanui.interior.gob.cl/ 
NB: de website wordt volledig weergegeven in de browsers Firefox en Chrome.

Hotels in Chili

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Chili

Chili is een ‘wining & dining’ land bij uitstek. Lokale specialiteiten zoals ‘empanadas’ (gefrituurde deegwaren met verschillende vullingen), stoofpot zoals ‘cazuela’ of ‘humitas’, gevuld met maïs pudding, zijn populair. Andere favorieten zijn verse vis, schaal- en schelpdieren. In de hoofdstad Santiago zijn uitstekende (internationale) restaurants te vinden. De Chileense wijnen zijn van zeer goede kwaliteit, mét een internationale reputatie. Pisco Sour, een cocktail gemixed met brandy, is Chili’s nationale drankje.

Klimaat Chili

In Chili zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons in Europa. Als u in onze zomerperiode afreist naar Chili, bent u daar in de winter. Maar minstens zo belangrijk om te weten zijn de grote klimaatverschillen tussen noord en zuid. Gemakshalve kunt u ter oriëntering voor uw reisplannen de volgende vuistregel hanteren: het gebied rond Santiago en alles wat noordelijker ligt kan het gehele jaar bereisd worden. Het zuiden met inbegrip van het Merengebied is alleen aangenaam in de zomerperiode van november tot en maart.

NOORD-CHILI:Tot dit gebied rekenen we de Atacama-woestijn en de Altiplanico, dus ook San Pedro de Atacama en de noordelijke oase-steden Iquique en Arica. In dit gebied heerst een echt woestijnklimaat: het regent er bijna nooit van april tot en met december.. Aan de kust is het aangenamer dan in het binnenland. In steden als Iquique en Arica is het altijd prettig rond de 20º; maar in het binnenland zoals in San Pedro loopt de temperatuur als snel op naar 30ºC. De streek rond San Pedro ligt zeer hoog (ca. 3000 mtr.) waardoor het 's nachts fiks afkoelt. In de hete zomermaanden januari-maart kunnen hevige regenbuien vallen.

MIDDEN-CHILI:In deze zone valt onder meer de hoofdstad Santiago en de wijnstreek. Hier heerst een mediterraan klimaat met warme droge zomers (october - april) en koele winters met veel regenbuien. 's Zomers is het in Santiago vaak boven de 30º C  maar in de winter zakt de temperatuur overdag bijna nooit onder de tien graden.

MERENGEBIED:Hier lijkt het klilmaat het meest op Nederland, maar dan met omgekeerde seizoenen. Het is er dus te kil en te nat om in de herfst en winter (van april tot en met september) prettig rond te reizen.

PATAGONIË:Dit is de streek ten zuiden van Puerto Montt met de fjorden, de gletsjers, Torres del Paine en Vuurland. De winters zijn er lang met veel stormen, neerslag en naarmate men zuidelijker komt natuurlijk meer sneeuw. Maar ook in het goede reisseizoen, de zomer, blijft de temperatuur meestal onder de 15º C en is een hagel- en sneeuwbui niet uitgesloten. Voor onze autoreizen in Patagonië en voor een verblijf in Torres del Paine zijn de maanden november tot en met februari de beste reistijd.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://www.kompas.buzaservices.nl/registration/

On board flight entertainment en informatie
Als u in Zuid-Amerika een binnenlandse vlucht maakt met LATAM Airlines Group (herkenbaar aan de vluchtcodes LA, XL en JJ), dan kunt u gebruik maken van een app op uw smartphone of tablet waarmee een volledig info & entertainment pakket wordt aangeboden, vergelijkbaar met intercontinentale vluchten. U dient de app voorafgaand aan de vlucht te downloaden, gratis, zowel in iOS als Android.  De app heet LATAM Entertainment en werkt pas in het vliegtuig waar via een on-board wifi systeem de app geactiveerd wordt. Buiten het vliegtuig kunt u er niks mee.
LA vluchten: in Argentinië, Chili, Peru en Colombia.
XL vluchten: in Ecuador en naar de Galápagos
JJ vluchten: in Brazilië

Binnenlands vervoer
Lokaal: Het taxivervoer in en rondom Santiago de Chile is relatief goedkoop en wordt aanbevolen. De taxi’s zijn voorzien van meters.
Binnenlandse vluchten: Let u er op dat voor de binnenlandse vluchten met Sky Airline (H2) in de meeste gevallen een bagagevrijdom van 20 kilo en maximaal 1 stuk handbagae van 5 kilo in de Economy Class geldt en voor binnenlandse vlucht van Lan Chile (LATAM) een bagagevrijdom van 23 kilo en maximaal 2 stuks handbagage van totaal 8 kilo geldt. Voor de actuele stand van zaken verwijzen u naar de website van de airline.