• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Argentinië op basis van uw wensen

Argentinië is het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika. Het heeft in overvloed wat wij missen: leegte, ruimte en ongepolijste natuur. Hoe je ook rondreist in Patagonië, in de bus of met een huurauto, in alle gevallen is de natuur overweldigend.

ga direct naar:

 • Best of Argentina Een complete rondreis met alle hoogtepunten en als spectaculair sluitstuk de watervallen van Iguazú.
  Lees meer
 • Salta & omgeving De landschappen in het noordwesten van Argentinië zijn lang niet zo bekend als die van Patagonië, maar zijn volgens ons minstens zo spectaculair.
  Lees meer
 • Highlights Argentina & Chile Hoogtepunt van uw reis is beslist de Perito Moreno gletsjer. Drink whisky met ijs van de gletsjer na afloop van een Mini Ice Trekking.
  Lees meer
 • Ruta 40 & Carretera Austral De Ruta 40 is de magische noord-zuidverbinding langs de Andes. U begint in het merengebied in Argentinië, rijdt enkele dagen door Chili en eindigt in El Calafate.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Argentinië compleet te maken.

Tierra del Fuego & Bahia Lapataia

Tijdens de tour stopt u op verschillende plekken zoals bij Lapataia Bay, waar de Nationale Route 3 eindigt. En bij het Acigami meer dat wordt gekenmerkt door de kleur van het water dat verandert afhankelijk van het weer. Deze groepsexcursie wordt het gehele jaar door uitgevoerd.

Indicatieprijs 40,- p.p. | Meer info >

Mini-Icetrekking Perito Moreno gletsjer

Met de catamaran naar de overkant van de baai voor een korte wandeling naar het beginpunt van de Perito Morenogletsjer. Met schoenijzers aan wandelt u vervolgens met een gids over de gletsjer. U wandelt op eeuwenoud ijs met diepe scheuren, ijspunten en meertjes. Na afloop kunt u het ijsfront van de Perito Moreno aanschouwen vanaf de uitzichtsterassen. Deze groepsexcursie wordt het gehele jaar door, uitgezonderd in juni en juli, uitgevoerd.

Indicatieprijs 210,- p.p. | Meer info >

Discovery Estancia Cristina

Bij Estancia Cristina, een voormalige schapenboerderij, gaat u aan land. Daar maakt u kennis met het harde pioniersbestaan van de kolonisten. Na de lunch gaat u met de jeeps de bergen in voor een overweldigend panorama-uitzicht over de Zuidelijke IJsvelden. Optioneel kunt u, tegen een kleine toeslag en onder begeleiding van een gids, naar de estancia terug wandelen door de Cañon de Fossils.

Indicatieprijs 275,- p.p. | Meer info >

Wandeltocht Buenos Aires: Karakteristieke Cafés

Tijdens deze tour doet u heel verschillende soorten cafés aan. Een prachtig koffiehuis, waar Argentijnen aan het eind van de middag vaak een kop koffie of thee drinken met een gebakje. Deze statige cafés stammen uit de economische glorietijd van het land en dat zie je nog terug aan de prachtige pilaren, glas-in-lood ramen en betegelde vloeren. Een traditioneel hoekcafeetje. De plek waar oude mannetjes iedere dag de krant lezen of de voetbaluitslagen met elkaar bespreken. De perfecte bar voor een aperitiefje. U eindigt in een sfeervol literair cafeetje waar een goed glas rode wijn natuurlijk niet zal ontbreken. Ieder café heeft zijn eigen verhaal en met die verhalen leert u tegelijkertijd ook heel veel over Buenos Aires en Argentinië. Een leuke alternatieve manier om de stad te leren kennen!

Indicatieprijs 80,- p.p. | Meer info >

Ontdek de Argentijnse Asado!

Terwijl u aan de bar zit, ziet u verschillende grill- en kook technieken van dichtbij. Elke Argentijnse Asado is uniek, maar bevat altijd de beste stukken vlees en gegrilde groenten. De chef-koks hebben een degustatiemenu ontworpen om nieuwe grill technieken te combineren met originele Argentijnse recepten die de Asado naar nieuwe hoogten tillen. Optioneel is er ook een wijn arrangement beschikbaar!

Indicatieprijs 95,- p.p. | Meer info >

Cafayate tour

U wordt door de Quebrada de las Conchas vallei gereden, omgeven door spectaculaire rotsformaties in mooie oker en dieprode kleuren. Bij Cafayate rijdt u tussen de wijngaarden en u brengt een bezoek aan het wijnmuseum om alles over de lokale wijnen te weten te komen. 

Indicatieprijs 65,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies
Reisinformatie Argentinië

Een rondreis Argentinië is indrukwekkend en veelzijdig. Het is het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika. De hoofdstad Buenos Aires is de toegangspoort tot het land van de sensuele tango en de stoere 'gauchos'. In Argentinië vindt u ongepolijste natuur, het ruige Patagonië en Vuurland.


Regio’s Argentinië

Buenos Aires

De metropool Buenos Aires is het economische en culturele hart van Argentinië en misschien zelfs wel van Zuid-Amerika. De stad is een bezoek waard, en is meestal uw begin- en eindpunt van uw rondreis Argentinië.
Lees meer over Buenos Aires >

Argentijns Patagonië

Patagonië is het zuidelijk deel van Argentinië en Chili en spreekt tot ieders verbeelding, omdat de foto's van gletsjers, pinguïns, walvissen, gaucho's en steppes alom bekend zijn.
Lees meer over Argentijns Patagonië >

Bariloche & Merengebied

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Het is een groot bossen- en merengebied aan weerszijden van Andes. Aan de oevers van de meren liggen kleine dorpen met veel houten woningen, in de bergen van de Andes vallen vooral de enorme besneeuwde vulkaantoppen op.

El Calafate & Gletsjers

Maak een tocht naar de gletsjers in het zuiden. Er zijn er tientallen, zowel in Chili als in Argentinië.
Lees meer over El Calafate en de gletsjers van Argentinië >

Valdés

Wilt u beesten zien tijdens uw rondreis Argentinië? Ga dan naar het schiereiland Valdés. Dit is dé plek om beesten te zien, zoals zeeolifanten, zeeleeuwen, pinguins en walvissen.
Lees meer over Valdés >

Vuurland & Ushuaia

Vuurland is een eiland maar lijkt op de kaart de zuidelijke tip van het continent te zijn. Chili en Argentinië hebben het grondgebied onderling verdeeld in twee helften, langs een kaarsrechte lijn.
Lees meer over Vuurland en Ushuaia >

Mendoza & Omgeving

Ook de Argentijnse wijnen zijn wereldberoemd. Reis naar Mendoza, hét wijngebied van Argentinië, tijdens uw rondreis Argentinië en bezoek de wijngaarden.
Lees meer over Mendoza & Omgeving >

Rondom Salta

Het landschap rondom Salta in het noordwesten van Argentinië behoort tot een van de mooiste van het land. Over korte afstanden wisselt het landschap voortdurend tussen wijngaarden, kloven, en verwilderde rivieren.
Lees meer over Salta en omgeving >

Cafayate & Cachi

Cafayate en Cachi liggen ten zuiden van Salta en kunnen het beste bezocht worden tijdens een rondreis, want dan ziet u alle mooie landschappen van dit gebied.
Lees meer over Cayate & Cachi >

Purmamarca & Humahuacavallei

De Humahuacavallei is een canyonachtige vallei met steile hellingen van uiteenlopende steensoorten, die bij lage zon prachtige kleuren krijgen.
Lees meer over Purmamarca & de Humahuacavallei >

Watervallen van Iguazú

Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis Argentinië zijn de watervallen van Iguazú, een natuurwonder van wereldformaat. Het water stort over een lengte van een kilometer in twee etappes zo’n 80 meter naar beneden. Overal zijn wandelpaden - laag, hoog, halverwege en dat alles in een heerlijk tropische setting vol bossen, vlinders en bloemen. De rivier is een grensrivier, dus de highlights liggen aan weerszijden van de grens, zowel in Argentinië als Brazilië.
Lees meer over de Watervallen van Iguazú >

De Moerassen van Iberá

In dit beschermde natuurgebied komen veel bijzondere waterplanten voor en het gebied is rijk aan wild: krokodillen, moerasherten, slangen, capibara’s en honderden vogelsoorten.
Lees meer over de moerassen van Iberá >

Een rondreis Argentinië is indrukwekkend en veelzijdig. Het is het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika. De hoofdstad Buenos Aires is de toegangspoort tot het land van de sensuele tango en de stoere 'gauchos'. In Argentinië vindt u ongepolijste natuur, het ruige Patagonië en Vuurland.

Tijdsverschil met Argentinië

Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland; 5 uur wanneer wij zomertijd hebben.
Argentinië kent geen zomertijd en er zijn geen verschillende tijdszones in het land.

Feestdagen in Argentinië

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Veteranendag Falklandoorlog: 2 april
Dag van de Arbeid: 1 mei
Herdenking Meirevolutie 1810: 25 mei
Souvereiniteitsbevestiging Falklandeilanden: 10 juni
Dag van de Vlag: 20 juni
Onafhankelijkheidsdag: 9 juli
Sterfdag van Generaal José de San Martin: 17 augustus
Columbus ontdekt Amerika: 12 oktober
Onbevlekte Ontvangenis: 8 december
Kerstmis: 25 december
Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Argentinië op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten. Tijdens de paasperiode - de lijdensweek of  ‘Semana Santa’ en het Paasweekeinde, kunnen beperkte openingstijden gelden. Soms worden feestdagen verschoven van een midweekdag naar een maandag om zo een lang weekend te creëren.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook in Argentinië. Dit zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden. Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Hoogteziekte in de altiplano
Indien u naar gebieden boven de 2500 meter reist, is er kans dat u last van de hoogte krijgt. Of u er al dan niet, een beetje of veel last van krijgt is afhankelijk van uw gezondheidstoestand, de snelheid van stijgen en of u voldoende rust neemt.
Oorzaak: Last van de hoogte ontstaat door een verlaagde zuurstofspanning in de inademinglucht. Dat wil zeggen: hoe hoger u komt, hoe ijler de lucht en dus hoe minder zuurstof deze bevat. Het lichaam heeft dan moeite de benodigde zuurstof binnen te krijgen.
Verschijnselen: De meest voorkomende symptomen zijn hoofdpijn (ondanks pijnstillers), misselijkheid, gebrek aan eetlust, slapeloosheid, duizeligheid, braken, kortademigheid zelfs in rust en ongewone vermoeidheid.
Behandeling: De beste maatregel is afdalen naar een lager niveau.
Voorkomen: Last van de hoogte is in de meeste gevallen te voorkomen als u de volgende tips in acht neemt:
• Stijg langzaam, in uw eigen tempo en neem voldoende rust, vooral op de eerste dag dat u 'op hoogte' bent
• Drink zeer veel water, meer dan 3 liter per dag
• In Peru bieden alle hotels cocathee aan en dat helpt!
• Vermijd alcohol
• Neem bij hoofdpijn paracetamol (werkt dit na twee tabletten niet, raadpleeg dan een arts)
• Er bestaan ook medicijnen ter voorkoming of behandeling; raadpleeg uw (huis)arts.

Hoogtelijst, in meters bij benadering:
San Pedro de Atacama 2500, San Antonio de los Cobres ca. 3800, Tolar Grande 4500, Antofagasta de la Sierra 3300.

Taal Argentinië

De officiële taal is Spaans. In de grote steden en aan de hotelrecepties kan men redelijk met Engels terecht. Verder is de kennis van het Engels in het gehele land matig.

Geldzaken
De munteenheid is de Argentijnse Peso. Dollars en euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld, vaak ook wel aan de hotelrecepties. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. Hotelrecepties hebben voorkeur voor euro's.

Op moment van schrijven is de koers: EUR1 = ca. ARS 42  en ARS 1 = ca. EUR 0,02

De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com

Creditcard: In de grote steden en toeristische gebieden accepteren de meeste hotels, de duurdere restaurants en winkels de bekende creditcards. U kunt er met uw creditcard ook contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de geldautomaten.

Pinpas: Er zijn overal geldautomaten waar u met onze reguliere bankpasjes geld kunt pinnen. Er zijn vele banken in Argentinië, maar lang niet alle banken accepteren uw pasje. Probeer dus meerdere banken.(Onze schatting: bij één op de 3 automaten lukt het). In steeds toenemende mate zijn geldautomaten leeg.  De maximale bedragen per trekking zijn naar Nederlandse maatstaven laag. Betalen met de bankpas kan op veel plekken: winkels, recepties, restaurants. Maar ook hier geldt: reken er niet 100% op. Bij benzinepompen moet meestal contant in peso's worden betaald.
Ook voor fooien, taxi's, etc. hebt u Argentijnse peso's nodig.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een reis met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist. Reist u via de Verenigde Staten naar Argentinië, dan zijn afwijkende regels van toepassing. Alle reizigers naar of via de USA zijn verplicht ESTA toestemming te verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodaties in Argentinië

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf:Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Argentinië

In Argentinië wordt veel vlees gegeten; dé specialiteit is natuurlijk Argentijns rundvlees, welke op een open vuur wordt bereid. Verdere specialiteiten zijn de ‘empanadas’, gevulde pasteitjes en diverse regionale specialiteiten zoals ‘tamales’, een maïsgerecht met hartige vulling. In het hele land kan goed Italiaans worden gegeten, inclusief het Italiaanse ijs dat prominent aanwezig is. Liefhebbers van zoetigheid kunnen genieten van de typische Argentijnse ‘alfajores’, koekjes gevuld met dulce de leche, caramel room, en de flan. Zoals bekend is de wijn uit Argentinië uitstekend. De nationale drank is de ‘mate’ thee, gemaakt van yerba kruiden; deze wordt gedronken met een bombilla, een metalen rietje uit een ‘mate’ beker. Vooral in de weekenden ziet men overal in parken en bij attracties Argentijnen flaneren met de thermoskan onder de arm en de mate-beker in de hand.

Klimaat van Argentinië

Voor geheel Argentinië geldt, dat de maanden november, december, januari en februari de warmste maanden zijn. In Buenos Aires kan de temperatuur oplopen tot 30 °C, in het gebied rond Salta tot zelfs ver boven de 30°, maar in het zuiden van Patagonië kan het zelfs in deze zomermaanden af en toe sneeuwen en hagelen met de volgende dag een Hollandse zomerdag van 20° C.
De wintermaanden juli en augustus zijn de koudste maanden. Reizen in het zuiden, zoals El Calafate en Ushuaia is dan zeer onaangenaam. In Buenos Aires is het kil en regenachtig. Verder naar het noorden, zoals bij de watervallen van Iguazú en rond Salta is het ook in de wintermaanden prettig reisweer.

NOORDOOSTEN: Het noordoosten (Iguazú) is subtropisch met gedurende het gehele jaar aangename warme temperaturen en praktisch elke dag een regenbui.
NOORDWESTEN
: In het noordwesten (Salta) heerst een mediterraan klimaat met hete zomers (januari t/m maart) en frisse, droge wintermaanden (juli-oktober). De zomertijd is ook de regentijd, met soms zware regenbuien die straten doen onderlopen. De mooiste reistijd is het voor- en najaar.
MERENGEBIED:
 In het Merengebied en de pampa (in centraal Argentinië) heerst een continentaal klimaat, met zeer warme zomers en kille wintermaanden. In de Andes rond Bariloche sneeuwt het dan flink en is het wintersport-hoogseizoen.
PATAGONIË:
 Het reisseizoen in Patagonië loopt van oktober tot in maart. Veel zon, amper regen en wisselende temperaturem tussen 15° en 25° C. Maar op het meer noordelijker gelegen schiereiland Valdés is er in het walvis-seizoen vanaf juli al redelijk weer met droge zonnige maar wel frisse dagen. Het weer wordt aangenamer naarmate het voorjaar vordert.

On board flight entertainment en informatie
Als u in Zuid-Amerika een binnenlandse vlucht maakt met LATAM Airlines Group (herkenbaar aan de vluchtcodes LA, XL en JJ), dan kunt u gebruik maken van een app op uw smartphone of tablet waarmee een volledig info & entertainment pakket wordt aangeboden, vergelijkbaar met intercontinentale vluchten. U dient de app voorafgaand aan de vlucht te downloaden, gratis, zowel in iOS als Android.  De app heet LATAM Entertainment en werkt pas in het vliegtuig waar via een on-board wifi systeem de app geactiveerd wordt. Buiten het vliegtuig kunt u er niks mee. Dit is toepassing op de vluchten in Argentinië met een LA vluchtnummer.

Binnenlands vervoer
Lokaal: Het taxivervoer in en rondom Buenos Aires is relatief goedkoop en wordt aanbevolen. De taxi’s zijn voorzien van meters.

Binnenlandse vluchten: Let u er op dat voor de binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas (AR) geen ruimbagage is inbegrepen.
Via deze website:
https://upgrade.plusgrade.com/offer/extrabag/aerolineas?lang=en&apiKey=R8NFuSwKesi86HtsOhTAkiuy kunt u vooraf tegen betaling max. 15 kg ruimbagage per persoon bijboeken voor een bedrag van 12 USD per persoon per vlucht.
Mocht u er voor kiezen om dit pas op de luchthaven te doen bij check-in, houdt dan rekening met extra kosten (ca. 30 USD per persoon per vlucht).
Indien u meer dan 15 kg ruimbagage per persoon heeft dan kunt u hiervoor (tot aan 23 kg per persoon) bijbetalen bij check-in op de luchthaven.
De kosten hiervoor zijn 750 Argentijnse Peso (= ca. € 12) per persoon per vlucht.

On board flight entertainment en informatie
Als u in Zuid-Amerika een binnenlandse vlucht maakt met LATAM Airlines Group (herkenbaar aan de vluchtcodes LA, XL en JJ), dan kunt u gebruik maken van een app op uw smartphone of tablet waarmee een volledig info & entertainment pakket wordt aangeboden, vergelijkbaar met intercontinentale vluchten. U dient de app voorafgaand aan de vlucht te downloaden, gratis, zowel in iOS als Android.  De app heet LATAM Entertainment en werkt pas in het vliegtuig waar via een on-board wifi systeem de app geactiveerd wordt. Buiten het vliegtuig kunt u er niks mee.  Dit is van toepassing op de vluchten in Argentinië met een LA vluchtnummer.