• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Colombia

Colombia is vooral: aangenaam, gezellig, tropisch, supervriendelijk. En dan komen al die bezienswaardigheden daar nog bij: de leuke koffiehacienda’s, de schilderijen en beelden van Botero, de schitterende binnenstad van Cartagena, die gekke hunebed-achtige graven in San Agustín. Een geweldig land.

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis! Een verrassende mix van culturen, natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden.
  Lees meer
 • Medellín Medellín is een grote rijke stad en wordt in Colombia gezien als de meest vooruitstrevende stad van het land.
  Lees meer
 • Mompox Romantiek en nostalgie prikkelen de zintuigen, een beminnelijk stadje om voor altijd in je hart te sluiten.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie Colombia

Colombia staat te popelen om ontdekt te worden. Wat een aangenaam land! Een lekker warm, tropisch land vol weldadig groen en vriendelijke mensen. Er ligt over alles in het land een prettige moderniteit die het voor de toerist zo aangenaam maakt: de mooie designs van restaurants en hotels, de goede keuken, het dichte netwerk van lijnvluchten, de vele galeries met moderne kunst en zelfs klassieke concerten. En de boventoon blijft gewoon latino:  gezellige drukte in de straten met kleine straathandel, overal muziek en in de oude koloniale centra van de steden die typische gesloten gevelwanden waardoor je dat leuke eettentje zo voorbij loopt.  De levensstijl van de Colombianen is intens, ze zijn openhartig en houden van muziek en dans.


Onze reizen in Colombia

In onze reizen nemen wij u mee naar de plekken waar u veilig kunt reizen, laat u verrassen! Koloniale steden, voetsporen van verdwenen beschavingen, besneeuwde bergtoppen, koffieplantages met hun sfeervolle finca’s van de planters (Zona Cafetera).
Bekijk onze reizen in Colombia >

Steden en regio’s in Colombia

De grote steden zoals Bogotá, Cali en Medellin hebben een kosmopolitische sfeer, terwijl stadjes als Popayán, Villa de Leyva, San Agustin en Mompóx hun mooie koloniale architectuur koesteren en je rustig even op straat kunt gaan staan voor een foto. Wij lichten ze graag aan u toe:


Bogotá

Hoog in de Andes ligt deze levendige metropool met als centraal middelpunt het aangename stadshart ‘La Candelaría’. Kleurrijk met smalle geplaveide straten, bloemrijke patio’s, mooie huizen en pleinen.
Lees meer over Bogotá >


Cartagena

Cartagena, officieel Cartagena de Indias, kijkt uit op de Caraïbische zee. De pracht en praal van de herenhuizen, imposante pleinen, kerken en kloosters weerspiegelen de rijkdom uit het Spaans koloniaal verleden.
Lees meer over Cartagena >


Medellín

Medellin is naast Bogotá de bekendste stad van het land. Sinds de drugsbaronnen achter slot en grendel zitten is de stad zich opnieuw aan het uitvinden.

Lees meer over Medelin >


Mompox

Mompóx (ook wel Mompós) ligt ten zuiden van Cartagena, in het binnenland aan de Rio Magdalena. Al vanaf de eerste dagen in de Spaanse tijd tot het begin van de 20ste eeuw was het de belangrijkste toegangspoort naar het binnenland.

Lees meer over Mompox >


Popoyan

Een mooie stad met imposante bouwwerken als kloosters, kerken en authentieke binnenplaatsen, fonteinen en pleinen.
Lees meer over Popoyan >


San Agustín & Tierradentro

San Agustín en Tierradentro zijn beide van grote archeologische betekenis. In San Agustín zijn meer dan 500 beelden gevonden in grafheuvels die nog het beste zijn te vergelijken met onze hunebedden.
Lees meer over San Augustín & Tierradentro >


Tayrona National Park

Tayrona National Park is regenwoud aan zee met idyllische baaitjes, stranden, weelderige vegetatie, mangroves en bergen.
Lees meer over Tayrona National Park >


Villa De Leyva

Ten noorden van Bogotá ligt dit historisch juweeltje met smalle steegjes, witgekalkte huisjes en naar men zegt het grootste koloniale plein van Zuid-Amerika.
Lees meer over Villa de Leyva >Zona Cafetera

Uitgestrekte koffievelden en koffieboerderijen, finca’s genoemd, karakteriseren het landschap. Een bezoek aan deze regio is proeven van een heerlijk kopje koffie, van vers geroosterde en vermalen koffiebonen en leren over het ambachtelijke koffieproces.
Lees meer over Zona Cafetera >


Cali

Cali is de hoofdstad van de Salsa.  Het is na Bogotá de grootste stad van het land en de meest welvarende.

Lees meer over Cali >

Colombia staat te popelen om ontdekt te worden. Wat een aangenaam land! Een lekker warm, tropisch land vol weldadig groen en vriendelijke mensen. Er ligt over alles in het land een prettige moderniteit die het voor de toerist zo aangenaam maakt: de mooie designs van restaurants en hotels, de goede keuken, het dichte netwerk van lijnvluchten, de vele galeries met moderne kunst en zelfs klassieke concerten. En de boventoon blijft gewoon latino:  gezellige drukte in de straten met kleine straathandel, overal muziek en in de oude koloniale centra van de steden die typische gesloten gevelwanden waardoor je dat leuke eettentje zo voorbij loopt.  De levensstijl van de Colombianen is intens, ze zijn openhartig en houden van muziek en dans.

Tijdsverschillen in Colombia

In Colombia is het gedurende de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil 1 uur korter.

Feestdagen in Colombia

• Nieuwjaarsdag: 1 januari:
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Onafhankelijkheidsdag: 20 juli
• Slag bij Boyacá: 7 augustus
• Maria Hemelvaart: 15 augustus
• Columbus Dag: 18 oktober
• Inmaculada Concepción: 8 december
• Kerst: 25 december
Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Colombia op dezelfde dag gevierd als bij ons. Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten. Tijdens de paasperiode, de week voor Pasen (de lijdensweek of ‘Semana Santa’) en het weekend van Pasen, kunnen beperkte openingstijden gelden. Soms worden feestdagen verschoven van een midweekdag naar een maandag om zo een lang weekend te creëren.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika in Colombia
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook in Colombia. Het zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden. Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Gele koorts
Vanaf 1 april 2017 moeten bezoekers, die uit Brazilië komen, ingeënt zijn tegen gele koorts. Dit op aanwijzing van de Colombiaanse authoriteiten Civia Aviation en het Ministerie van Gezondheid. De inenting moet minstens 10 dagen voor aankomst in genoemde plaatsen te zijn gedaan.

Taal in Colombia

Tijdens uw vakantie in Colombia kunt u het beste terecht met Spaans. Houdt u er rekening mee dat relatief weinig Colombianen de Engelse taal machtig zijn. Ook in de toeristische gebieden kan het zijn dat men geen of gebrekkig Engels spreekt.

Geldzaken in Colombia

Tijdens uw vakantie in Colombia betaalt u met de Colombiaanse Peso (COP). Euro’s kunnen bij het wisselkantoor 'casa cambio' worden gewisseld. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers:

EUR 1 = ca. COP 3200 (1000 Peso = ca. EUR 0,31). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com.
Creditcard:
In de meeste hotels en de duurdere restaurants en winkels kunt u betalen met uw creditcard. In de grote steden en toeristische gebieden worden vrijwel overal de bekende internationale creditcards geaccepteerd.
Pinnen:
Tijdens uw vakantie in Colombia kunt u op meerdere plekken pinnen bij geldautomaten voorzien van een maestro of cirrus teken.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland.
Reist u via Amerika naar Colombia, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Houdt u er rekening mee dat de invoerbepalingen per land kunnen verschillen, bedenk dus vooraf wat u in uw (hand)bagage stopt als u op reis gaat. Vaak gelden er extra regels voor dierlijke producten, levensmiddelen, planten, bloemen, groenten, en fruit en moet u er bijvoorbeeld belasting over betalen. De douane in het land van uw bestemming weet exact wat u wel/niet mag meenemen. Reist u de EU uit met meer dan € 10.000 op zak? Dan moet u sowieso aangifte doen bij de douane bij aankomst op de luchthaven. Voor meer informatie, raadpleeg de volgende website: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/bagage/content/ik-reis-nederland-uit

Hotels in Colombia

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Colombia

Lokale specialiteiten zoals de  'arepa' (een pannekoek van maismeel die men bij de maaltijd eet in  plaats van brood), de 'bandeja paisa' (een schotel met rijst, bruine  bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en zwoert), 'hormigas  culonas' (gefrituurde mieren) of de sancocho de pescado' (vissoep met  hele stukken vis) zijn populair. Er zijn voldoende restaurants die de  internationale keuken serveren.
De Colombiaanse koffie staat wereldwijd bekend om zijn goede kwaliteit. Ook verse fruitdranken zijn  populair. Cristal Aguardiente is de nationale drank van Colombia.
Water uit de kraan wordt afgeraden. Koop liever flessenwater.

Klimaat in Colombia

Door de ligging van Colombia, iets boven de evenaar, verandert de gemiddelde temperatuur niet veel. Door de grote hoogteverschillen komen er wel verschillende klimaatzones voor.
De seizoenen worden in Colombia eerder gekarakteriseerd door regenval dan door temperatuurswisselingen. In de lage gebieden aan de Caraïbische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder regen in juni en juli, en aan de Pacifische kust komt een droog seizoen bijna niet voor.

VAT-belasting
Vanwege een wijziging in de Colombiaanse wetgeving, zullen hotels 16% VAT-belasting aan internationale gasten doorbelasten. Om deze belastingheffing te vermijden is het van belang dat u bij aankomst in Colombia aangeeft dat u voor toerisme komt.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://www.kompas.buzaservices.nl/registration/

 

On board flight entertainment en informatie
Als u in Zuid-Amerika een binnenlandse vlucht maakt met LATAM Airlines Group (herkenbaar aan de vluchtcodes LA, XL en JJ), dan kunt u gebruik maken van een app op uw smartphone of tablet waarmee een volledig info & entertainment pakket wordt aangeboden, vergelijkbaar met intercontinentale vluchten. U dient de app voorafgaand aan de vlucht te downloaden, gratis, zowel in iOS als Android.  De app heet LATAM Entertainment en werkt pas in het vliegtuig waar via een on-board wifi systeem de app geactiveerd wordt. Buiten het vliegtuig kunt u er niks mee. Dit is toepassing op de vluchten in Colombia met een LA vluchtnummer.

Binnenlands vervoer
Lokaal: Het taxivervoer in de grote steden is relatief goedkoop, en is in principe veilig en betrouwbaar. Niettemin raden we aan om de taxi te regelen via de receptie van het hotel. De meeste taxi’s zijn voorzien van meters, maar worden niet altijd gebruikt. Spreek van tevoren een prijs af zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Binnenlandse vluchten: Voor binnenlandse vluchten en tussenvluchten wordt doorgaans geen bagagevrijdom meer gehanteerd, waardoor u dient te betalen voor elk stuk ruim bagage dat u wilt inchecken. Voor de exacte voorwaarden en tarieven verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij.