• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Expeditiecruise Antarctica

Antarctica is een once in your life experience: het is het enige werelddeel zonder mensen. Ook de pinguïns weten niet beter: ze negeren je gewoon. Overweldigend voor elke bezoeker.
Reisinformatie Antarctica

Blauw doorschijnend lichten bizarre ijstorens op in de lage zon. In het doorzichtige water tekent de adem van een enorme walvis in witte wolken zijn omvang. Een groepje pinguïns begint voorzichtig bovenaan een veel belopen helling, een zogenaamde pinguïnsnelweg aan de glibberpartij naar beneden. Onderaan ligt een zeeolifant te dutten. Stilte, pure schoonheid, overweldigend en ik in mijn warme parka daartussen... Wie droomt niet van zulke beelden? Een vakantie Antarctica is bijzonder, u hoort en ruikt een onbekende wereld - onvoorstelbaar indrukwekkend.

De seizoenen

De Antarctische zomer duurt van november tot en met februari. De temperaturen zijn  relatief mild, zo rond 0 tot 5°C en de dagen zijn lang. Gaat u op vakantie naar Antarctica in november, dan begint de lente. Er ligt nog veel maagdelijke sneeuw. Van november tot circa half december is de baltsperiode van de pinguïns. U ziet hoe duizenden pinguïns elkaar het hof proberen te maken en nestjes bouwen op de rotsen.

Van december tot en met januari is het echt zomer in Antarctica. Er is minder sneeuw en ijs, maar het dierenleven is ongekend. De eerste pinguïnkuikens zijn te zien vanaf half december. Van januari tot eind februari wachten scharen van jonge dieren dicht op elkaar op de komst van hun ouders met voedsel; een onvergetelijk schouwspel. Februari tot en met maart is het najaar. Het is de beste periode om walvissen gade te slaan. Jonge pinguïns gaan in de rui, alvorens zij eind februari het nest verlaten. Na verloop van tijd volgen de ouders de jongen en migreren, alvorens de winter invalt.

Antarctica Cruises

Het zogenaamde Antarctisch Schiereiland (Peninsula) ligt het dichtst bij de bewoonde wereld, bij de punt van Zuid-Amerika. Kiest u voor een Antarctica Cruise dan zult u hier naar toe varen vanuit Ushuaia, Argentinië. De klassieke cruise heet dan ook Antarctic Peninsula en is meestal 10 of 11 dagen.
Vanuit Punta Arenas in Chili starten de Air-Cruises: je vliegt dan eerst naar Antarctica en gaat daar pas aan boord van een expeditieschip. Dat spaart circa 4 dagen varen maar is aanzienlijk duurder, de route en het programma zijn gelijk aan de klassieke Peninsula cruise.

Daarnaast zijn er veel cruises die het schiereiland combineren met de Falklandeilanden, South Orkney en natuurlijk South Georgia met de gigantische kolonies koningpinguïns. 

Het leven aan boord

Kernwoord: gemoedelijk. Na een paar dagen heb je met de meeste gasten wel al een praatje gemaakt. Ze komen uit de hele wereld. En je treft elkaar aan tafel, bij het instappen in de zodiacs, tijdens de lezingen en onderweg in de zodiacs. Er zijn instructiebriefings hoe je in en uit de zodiac stapt, wat je wel en niet mag doen in een pinguïnkolonie, enz. De lezingen zijn thematisch en gaan over het klimaat, de gletsjers, de ontdekkingsreizen of over pinguïns, walvissen of zeevogels. En er is genoeg tijd om te rusten, te lezen en voor een borrel. En het belangrijkste: je foto's ordenen en uitwisselen; de mooiste herinnering aan je vakantie Antarctica.