• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Vakantie Galápagos

De Galápagos zijn bijzonder. Mijn aanrader is – met stip – de cruise, want dan zie je de meeste dieren. Slaapt u liever zonder geschommel 's nachts? Kies dan voor een van onze hotels.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Reisinformatie Galápagos

Op de Galápagoseilanden draait alles om de dieren. Ze zijn er te kust en te keur:  zee- en landleguanen, schildpadden, zeehonden, pelsrobben, blauw- en roodvoet janvangenten, fregatvogels, haaien en Humboldtpinguïns. En nog veel meer.
Voor veel dieren is de spotkans 100% zoals de vreemd uitziende land- en zeeleguanen, de speelse zeeleeuwen en de indrukwekkende, trage reuzenschildpadden. En die grappige blauwpootgenten komen gelukkig op veel eilanden voor, in tegenstelling tot de roodpootgenten die je alleen op Genovesa en bij Punta Pitt op San Cristóbal kunt zien. Alle dieren zijn beschermd en dus is een verkenning zonder begeleiding niet toegestaan. Sommige beesten komen op bijna alle eilanden voor, andere op slechts één of twee eilanden. Dus hoe meer eilanden u bezoekt, hoe groter de diversiteit aan beesten die u ziet.

Ligging Galápagos eilanden

De Galápagoseilanden liggen op de evenaar in de Grote Oceaan, op zo’n 1000 kilometer ten westen van Ecuador en zijn beroemd omdat bijna alle diersoorten endemisch zijn, dat wil zeggen dat ze uitsluitend daar voorkomen en nergens anders ter wereld. De dieren hebben geen angst voor de mens en kunnen van zeer nabij worden geobserveerd. Ook het landschap is zeer bijzonder met talloze, veelal dode vulkanen, lavatunnels en sintelvelden. De gehele archipel heeft de status van nationaal park en staat op de Werelderfgoedlijst. 

Bezoeken van de Galápagos eilanden

Cruiseschepen

Het is geweldig om de Galapagoseilanden te bezoeken met een meerdaagse cruise. Voor de excursies wordt u met kleine bootjes van het cruiseschip naar land gevaren.

Island Hopping

Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om vanuit één plek de eilanden te bezoeken. U verblijft dan in een hotel op Santa Cruz, Isabela of San Cristóbal en maakt dan dagexcursies vanaf het eiland om zoveel mogelijk beesten te zien. Vooral fijn als u 's nachts liever vaste grond onder de voeten heeft. U ziet meer van het landschap tijdens de wandelingen, soms gaat u eerst met een terreinwagen dieper naar het binnenland en – in sommige programma’s – is er de mogelijkheid om te mountainbiken. Maar u ziet minder beesten dan tijdens een klassieke Galápagoscruise.
Bekijk hier ons reisaanbod voor de Galapagoseilanden >

De eilanden van de Galápagos

Bartolomé

Heel erg de moeite waard vanwege de maanlandschappen van de lavavelden en het prachtige panorama op het buureiland Santiago. Hier leven pinguïns, zeeleeuwen en zeeschildpadden. Er zijn mooie snorkelplekken.

Española (Hood Island)

Met name tussen april en begin december nestelen op dit eiland twaalfduizend Galápagosalbatrossen (waved albatross) op de kliffen. Het komen en gaan van deze imposante vogels wordt wel als "Albatross Airport" betiteld. Verder heel veel dierenleven: zeeleeuwen, zeeschildpadden, prachtige tropische vissen, de ‘rode’ zeeleguanen, blauwvoetgenten, cactusvinken en spotvogels. Gardner Bay heeft een mooi strand om te zwemmen en om zeeleeuwen te observeren.

Fernandina

Het eiland wordt gedomineerd door de vulkaan La Cumbre, een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Rond Punta Espinosa leven onder meer pinguïns, rood- en turkoois gekleurde zayapas-krabben op de lavakust, ooievaren in de mangroves, zeeleguanen in grote zeewiervelden en de vleugelloze aalscholver.

Floreana

Op dit eiland is een bijzonder olivijnstrand (ontstaan uit de edelsteen olivijn) bij Punta Cormorant. In de lagune op dit eiland leven veel flamingo’s. Het eiland is bekend om de Bahía de Correos (Post Office Bay), de plek waar walvisvaarders en zeelui in vroegere tijden hun berichten achterlieten, en vestigden zich de eerste bewoners van het vaste land.

Genovesa (Tower Island)

Het zuidwestelijk deel is een ondergelopen caldera. De lavabodem hier vertoont bijzondere spleten. Bij Darwin Bay zijn veel vogelsoorten te zien zoals fregatvogels, geelkuifreigers, stormvogels en roodvoetrotspelikanen. Bij Prince Philip’s Steps zijn veel soorten jan-van-genten en fregatvogels in het kreupelhout te zien.

Isabela

Dit is het  grootste eiland van de archipel. In een kreek bij Elizabeth Bay zijn mangroven waar zeeleeuwen tussen de takken slapen. Op het eilandje Las Marielas is de grootste kolonie van de zeldzame Galápagos-pinguïns van de archipel. In Urbina Bay ziet u reuzenzeeleguanen en drooggevallen koraal als gevolg van recent vulkanisme. Tagus Bay: mooie wandeling naar een lagune. Op de rotsen aan de kust zijn vaak zeeleeuwen en Galápagos-pinguïns waar te nemen.

North Seymour

Klein eilandje voor de kust van Santa Cruz. Hier wemelt het van de blauwpootgenten en (Amerikaanse) fregatvogels. Het is een populaire bezoekersplek, zowel cruiseschepen en dagboten vanaf Santa Cruz komen hier. Uiteraard streng gereguleerd, net als overal elders. Het is er dus nooit druk, ieder schip op z'n beurt.

San Cristóbal

Een van de vier bewoonde eilanden met de havenplaats Puerto Baquerizo Moreno. Hier beginnen of eindigen sommige cruises, want er zijn dagelijkse vliegverbindingen met het vaste land van Ecuador. Op het strand van Playa Ochoa heeft Charles Darwin in 1835 zijn eerste schreden op de Galápagos gezet. Hier broeden blauwvoetgenten; zeeleeuwen komen hier om te spelen of te rusten. Achter het strand ligt een brakwater lagune waar veel te zien is: zeeleeuwen, steltlopers, Darwinvinken en de endemische San Cristóbalspotvogels. Het water tussen de twee grote rotspunten van Kicker Rock (Léon Dormido) is één van de beste plekken in de archipel om te snorkelen en te duiken en wordt zowel door cruiseschepen als met excursies vanaf de wal veel bezocht. Ook de uiterste noordoostpunt van het eiland - Punta Pitt - is alleen per schip bereikbaar, over land is er geen toegang. Hoog op de kliffen nestelen maar liefst alle drie soorten boobies: blauwpoot-, roodpoot- en Nazcagenten. Roodpootgenten komen verder alleen voor op Genovesa, maar de meeste cruiseroutes komen daar niet.

Santa Cruz

Dit is het hoofdeiland van de archipel. In de hoofdplaats Puerto Ayora bevindt zich het Charles Darwin Research Station (CDR) en Puerto Ayora is het uitgangspunt voor de meeste Island Hopping programma’s. Ons all-inclusive hotel Finch Bay Eco Resort ligt aan de rand van het dorp en is alleen bereikbaar met een shuttlebootje. In het Darwin Research Station wordt sinds jaren met succes gewerkt aan de herintroductie van de Galápagos-reuzenschildpad. In de hooglanden zijn deze goedmoedige dieren in het wild te zien.Rond de lagune van Cerro Dragón leven flamingo’s en kluten. In het zand op het strand leggen de schildpadden hun eieren en op de rotsen leven zeeleguanen. Bij Bachas Beach en de erachter liggende lagune zitten veel blauwe reigers, strandlopers en plevieren. Van november tot februari leggen groene zeeschildpadden hier eieren. Het is een mooie plek om te zwemmen

Santa Fé

Dit eilandje ligt tussen Santa Cruz en San Cristóbal: het bestaat uit woestijnachtig landschap vol opuntia-cactussen. Landleguanen liggen in de schaduw van de cactussen.

Santiago (James Island)

South James Bay (Puerto Egas) is het startpunt voor verschillende prachtige wandelingen., onder meer langs de waterkant met getijdepoelen en kliffen waar zeeleguanen, krabben en zeehonden leven. Verder leven er in dit deel van het eiland rode vliegenvangers, Galápagos-haviken en diverse endemische vinkensoorten.