• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Costa Rica

Tijdens uw Costa Rica vakantie is het volop genieten van de natuur, met een bijzonder landschap en prachtige planten en dieren. Benieuwd naar de indrukwekkende natuur? Kies dan voor een natuurarrangement en bezoek de Arenal vulkaan. Wat een prachtig uitzicht!  

ga direct naar:

 • Explore Costa Rica Een uitgebreide kennismaking met Costa Rica. Deze autoreis duikt diep in de ongerepte natuur van Costa Rica, weg van de bewoonde wereld en het asfalt.
  Lees meer
 • The Wild South Van de gebane paden af, actief en avontuurlijk. Dát zijn de ingrediënten van deze autoreis per 4-WD. Gaat u dit avontuur met ons tegemoet?
  Lees meer
 • Met de kids op vakantie Wilt u met de kids in een rustig tempo de hoogtepunten van Costa Rica ontdekken? Bekijk dan deze reis.
  Lees meer
 • Het beste van Costa Rica Als u in 21 dagen met de auto het beste wilt zien van het kleurrijke Costa Rica, dan is dit de reis die u zoekt!
  Lees meer
 • Flexdrive Costa Rica Creëer uw eigen autoreis door Costa Rica waarbij u zelf uw accommodaties dwars door heel Costa Rica uitkiest!
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Costa Rica compleet te maken.

Arenal Volcano Hike

Wandel door de bossen, bewonder het prachtige gelijknamige meer, zie hoe de lava stroomde (de vulkaan is niet langer actief) en hoe de omgeving die ooit verwoest werd door de vulkaan nu weer opbloeit. Uiteraard aanschouwt u de vulkaan zelf ook in volle glorie!

Indicatieprijs 79,- p.p. | Meer info >

Arenal Hanging Bridges

Wandel over de verschillende hangbruggen en zie talloze vogels en misschien wel apen en luiaards van dichtbij. Dichterbij de natuur komt u niet! Ook het uitzicht op de imponerende Arenal vulkaan is een hoogtepunt van deze tour.

Indicatieprijs 80,- p.p. | Meer info >

Night tour in the Cloud Forest

Dit is namelijk hét moment waarop de dagdieren actief op zoek gaan naar een slaapplaats, terwijl de nachtdieren juist aan hun activiteiten beginnen. Kijk goed om u heen, wie weet ziet u luiaards, stekelvarkens, kleurrijke vogels en kwakende kikkers.

Indicatieprijs 32,- p.p. | Meer info >

Maak kennis met de Bribri cultuur

U bezoekt een Bribri-gemeenschap in het Talamanca-gebergte, die u kennis laat maken met inheemse tradities. Een Bribri-sjamaan leert u de overtuigingen van de Bribris, het inheemse wereldbeeld, over medicinale planten en rituelen. De deelname aan de magische Bribri-ceremonie zult u nooit vergeten!

U bezoekt een inheemse familie die u laat zien hoe ambachtelijke chocolade gemaakt wordt, dekens worden geweven en planten en gewassen worden gebruikt voor zelfvoorziening. De tour eindigt met een typische lunch. U kunt een sociale uitwisseling verwachten met uitzonderlijke mensen. Voor diegene die op zoek zijn naar bijzondere ervaringen en er een dag op uit willen om kennis te maken met de lokale bevolking en het dagelijkse leven van de inheemse bevolking.

Indicatieprijs 95,- p.p. | Meer info >

Cook Caribbean in Puerto Viejo de Limón

U wordt opgehaald bij uw hotel en bij de familie thuis uitgenodigd. Ze vertellen u over het gezinsleven, geven u inzicht in hun cultuur en delen de recepten van grootmoeder met u. De gastvrouw helpt bij de voorbereiding en het uitvoeren van de recepten. In een ontspannen samenzijn kunt u met het gezin genieten van de gezamenlijk bereide maaltijd. Een onvergetelijke en authentieke ervaring.

Indicatieprijs 73,- p.p. | Meer info >

Horsebackriding Rincon de la Vieja

Deze rit maakt u samen met een lokale gids, een "Sabanero", zoals de Guanacaste cowboys genoemd worden. U kunt groene valleien, prachtige watervallen en het uitzicht op de vulkaan Rincon de la Vieja bewonderen.

Indicatieprijs 36,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies
Reisinformatie Costa Rica

In Costa Rica komt u heerlijk tot rust. De hectische westerse wereld lijkt wel op een andere planeet. U kunt hier genieten van prachtig natuurschoon, waarvan geen land ter wereld zoveel heeft als Costa Rica. Uw rondreis Costa Rica voert u langs prachtige landschappen, waar u zeldzame dieren ziet in hun natuurlijke habitat. De Costa Ricanen maken u graag deelgenoot van hun traditionele leefwijze.
Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica >


De bezienswaardigheden van Costa Rica

Tortuguero National Park

Costa Rica kent vele nationale parken, maar Tortuguero National Park is een van de bekendste. U kunt het park dan ook niet overslaan tijdens uw rondreis Costa Rica.
Lees meer over Tortuguero National Park >

Arenal vulkaan National Park

De meeste vulkanen op aarde zijn niet meer actief, maar Costa Rica kent zeven vulkanen die nog altijd actief zijn. Wanneer u de Arenal vulkaan bezoekt, duik dan ook eens in de warmwaterbronnen en thermale baden, aan de voet van de vulkaan. Heerlijk ontspannen kunt u dan uw rondreis Costa Rica vervolgen.
Lees meer over de Arenal vulkaan >

Monteverde Nevelwoud

Het Monteverde Nevelwoud is met haar mysterieuze sfeer een van de mooiste nationale parken van Costa Rica. In de mist groeien de mooiste bomen en planten van heel Costa Rica.
Lees meer over het Monteverde Nevelwoud >

Playa Tamarindo

Strandliefhebbers moeten tijdens hun rondreis Costa Rica Playa Tamarindo bezoeken. Dit strand is volgens velen een van de mooiste stranden van Costa Rica.
Lees meer over Playa Tamarindo >

Manuel Antonio National Park

Het nationaal park Manuel Antonio biedt voor iedereen wat wils. Bent u een strandliefhebber? Dan kunt u heerlijk relaxen op een helder wit strand. Bent u voldoende uitgerust? Maak dan een indrukwekkende wandeltocht door de tropische bossen. U ziet dan allerlei diersoorten, zoals het zeldzame doodskopaapje.
Lees meer over Manuel Antonio National Park >

Stranden aan de Caribische kust

Toe aan een beetje rust? Dan is het op de stranden aan de Caribische kust van Costa Rica heerlijk bijkomen. Er heerst hier een relaxte sfeer en iedereen heeft er de tijd.
Lees meer over de stranden aan de Caribische kust >

Corcovado National Park

Bijzonder aan Corcovado National Park is dat het dichte tropisch regenwoud pal aan het strand ligt. Vanuit de ruige jungle ligt u dan ook algauw op een echt bountystrand. Een echte aanrader voor tijdens uw Costa Rica rondreis.
Lees meer over Corcovado National Park >

In Costa Rica komt u heerlijk tot rust. De hectische westerse wereld lijkt wel op een andere planeet. U kunt hier genieten van prachtig natuurschoon, waarvan geen land ter wereld zoveel heeft als Costa Rica. Uw rondreis Costa Rica voert u langs prachtige landschappen, waar u zeldzame dieren ziet in hun natuurlijke habitat. De Costa Ricanen maken u graag deelgenoot van hun traditionele leefwijze.
Bekijk onze rondreizen naar Costa Rica >

Tijdsverschillen met Costa Rica

Het is in Costa Rica 7 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 8 uur.

Feestdagen in Costa Rica

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van San José: 19 maart
• Dag van Juan Santa Maria: 11 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Dag van de maagd van Los Angeles: 2 augustus
• Maria ten Hemelopneming: 15 augustus
• Onafhankelijkheidsdag: 15 september
• Columbusdag: 12 oktober
• Maria onbevlekte ontvangenis: 8 december
• Kerstmis: 24 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Costa Rica op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Tijdens de paasperiode, de week voor Pasen, de zogenaamde ‘Semana Santa’ en tijdens Pasen, kunnen beperkte openingstijden gelden.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Gele koorts

In Costa Rica is het verplicht om een bewijs van inenting tegen Gele koorts te hebben, indien u inreist vanuit een land waar de Gele koorts heerst o.a. Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, Brazilië en Peru. Dit is ook van toepassing indien u een tussenstop maakt in een van bovenstaande landen.

Dengue, Chikungunya en Zika in Costa Rica
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook in Costa Rica. Het zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden. Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal van Costa Rica

De officiële taal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken, vooral in de gebieden waar verhoudingsgewijs veel reizigers komen.
De kennis van Engels onder mensen die in de toeristische industrie werken is in het algemeen goed te noemen.

Geldzaken
De munteenheid is de Costaricaanse Colón. Er is een vaste omrekenkoers voor de USD. Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. Wij adviseren u Amerikaanse dollars mee te nemen. Banken zijn geopend van 09.00 tot 15.00 uur.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 689 Colón (100 Colón = ca. EUR 0,15).
De actuele koersen kunt u raadplegen op de website:
www.oanda.com 

Creditcard: In hotels en grote restaurants worden de meeste creditcards geaccepteerd. Wij adviseren u om een (andere) creditcard dan Mastercard mee te nemen om mogelijke problemen te vermijden.
Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij ATM-geldautomaten. Het dient aanbeveling voor vertrek te controleren of uw bank/pinpas geactiveerd is voor gebruik in Costa Rica en niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Wij raden aan om altijd een kleine hoeveelheid lokale valuta of dollars op zak te hebben. Bij het betalen van kleine bedragen wordt vaak geen creditcard geaccepteerd.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 30 dagen geldig is na uw terugkeer in de Benelux.  Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.
Reist u via Amerika naar Costa Rica, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Costa Rica

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Costa Rica

Maaltijden kunt u zowel in als buiten de hotels gebruiken. In San José bevinden zich tal van restaurants die een internationale keuken voeren: Frans, Italiaans, Spaans, Chinees en Japans. De prijzen verschillen per klasse en restaurant, waarbij meestal de Amerikaanse maatstaf wordt aangehouden voor zowel de maaltijden als de drankjes. In de fast food-restaurants (van Amerikaanse ketens) kunt u goedkoop eten. Buiten de hoofdstad zijn er tal van hotelletjes, guest houses en lokale restaurantjes (vaak langs de weg gelegen) waar u terecht kunt voor typische streekgerechten. ‘Tico’ maaltijden zijn niet heet gekruid. De basisingrediënten zijn rijst, bonen, groenten, vlees, kip of vis, meestal geserveerd met tortillas (maïspannenkoek). Hoewel het doorgaans veilig is water uit de kranen te drinken is voorzichtigheid geboden in de minder ontwikkelde gebieden waar weinig reizigers komen. Daar drinkt u het water beter uit flessen.

Klimaat in Costa Rica

Costa Rica kent een gemiddelde jaartemperatuur van ongeveer 20°C en heeft een tropisch klimaat met 2 seizoenen: het droge seizoen van december tot in mei en het regenseizoen van juni tot in november. Het klimaat is afhankelijk van het gebied en/of de hoogte waarop men zich bevindt. Aan de Pacific kust valt de minste regen in de maanden december t/m april en de meeste regen in de maanden september en oktober. Aan de Caraïbische kust valt juist de minste regen in de maanden augustus t/m oktober. In het regenseizoen staat de natuur in bloei en spreken de Ticos dan ook van het "groene seizoen". Door de regenval kunnen onverhade wegen soms moeilijk begaanbaar zijn en een 4WD huurauto is dan ook zeker aan te raden!

Kompas voor Costa Rica

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: https://www.kompas.buzaservices.nl/registration/

Binnenlands vervoer in Costa Rica

Lokaal: De taxi’s herkent u aan de rood/oranje kleur. De taxitarieven zijn relatief goedkoop.

Interlokaal Het is goed mogelijk om individueel door Costa Rica te trekken. Er is een goed verzorgd busnet. De informatiekantoren van het Costa Rica National Tourist Bureau, bekend als I.C.T. (Instituto Costarricense de Turismo) verlenen assistentie.

Het wegennet in Costa Rica kenmerkt zich door de matige kwaliteit van (bepaalde) wegen. Met opzet is gekozen voor een beperkte infrastructuur; de natuur dient niet te worden platgereden. Vele wegen zijn uitsluitend begaanbaar per 4-wheel drive.