• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Nieuw-Zeeland op basis van uw wensen

Nieuw-Zeeland staat voor ontspanning en avontuur. Maak kennis met de cultuur van de Maori's en relax op een van de mooie stranden op het Noordereiland. Of bezoek het Zuidereiland voor de ruige bergen, fjorden en het regenwoud: alle facetten om het avontuur op te zoeken.

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Nieuw-Zeeland compleet te maken.

Auckland City Tour

Auckland is voor velen het startpunt voor hun avontuur in Nieuw-Zeeland. Genoeg reden om deze geweldige stad per bus te ontdekken tijdens een georganiseerde stadsexcursie in de ochtend. Bezoek indrukwekkende en schilderachtige hoogtepunten en neem de drukte in Auckland's beroemde straten Queen Street en Karangahape Road in u op. Steek de Auckland Harbour Bridge over en geniet van het uitzicht op de skyline en Hauraki Gulf. Daarna wordt u naar Auckland Domain gebracht, het oudste en tevens grootste park van de stad ontwikkeld rondom een uitgedoofde vulkaan, met tropische tuinen, vijvers en kunst. Tevens vindt u hier het Auckland War Memorial Museum. Na een bezoek aan het park gaat de tour verder naar het winkelgebied van Parnell Village, waar u een korte thee-stop zult houden. Met hernieuwde energie wordt u via de Tamaki Drive naar het Michael Joseph Savage Memorial Park gereden. Vernoemd naar een van de meest gerespecteerde premiers van Nieuw-Zeeland, biedt het park, met zijn prachtige tuinen en rustige atmosfeer, een adembenemend uitzicht over de pittoreske oostelijke baaien, de stad Auckland en de Waitemata haven. De stadstour eindigt rond 12.30 uur waardoor u voldoende tijd heeft om de stad 's middags op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

Indicatieprijs 48,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Bestemmingen in Nieuw-Zeeland
Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is bekend vanwege de ruige natuur die ongetwijfeld indruk op u maakt tijdens een rondreis. Vele natuurlijke trekpleisters in de wereld lijken te zijn samengevoegd in dit ene land: vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden. Gecombineerd met de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders, leuke steden en de gezonde en lekkere keuken, maakt een rondreis Nieuw-Zeeland een verrassende, goede keuze.Noordereiland

Op het Noordereiland is het over het algemeen iets warmer dan op het Zuidereiland. Daarnaast is ook het landschap wat platter, rustiger en lieflijker. Op het Noordereiland treft u naast Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, uitgestrekte landschappen met mooie witte stranden, grasgroene weiden en ongerepte regenwouden. In veel plaatsjes is nog altijd de Maori-cultuur nadrukkelijk aanwezig en kunt u deze oorspronkelijke bevolking zelf ontmoeten.

Lees meer over het Noordereiland >Zuidereiland

Het Zuidereiland is bergachtiger dan het Noordereiland. Hier ontdekt u schitterende uiteenlopende natuurgebieden zoals de Marlborough Sounds en Abel Tasman. Spot het hele jaar door walvissen langs de oostkust bij Kaikoura. Aan de westkust ligt een gletsjergebied met de Fox Galcier en Franz Josef Glacier. Tip: boek een helikoptervlucht en vlieg naar deze gletsjer toe. Tot slot vindt u hier de Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland!
Lees meer over het Zuidereiland >


Ons aanbod in Nieuw-Zeeland

Wij bieden diverse reizen voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Zowel per auto als per camper, maar ook in groepsverband bieden zijn er talloze mogelijkheden. Iedere reis wordt aangepast op basis van uw wensen.

Bekijk ons aanbod reizen in Nieuw-Zeeland en laat u adviseren door onze reisspecialisten.

Nieuw-Zeeland is bekend vanwege de ruige natuur die ongetwijfeld indruk op u maakt tijdens een rondreis. Vele natuurlijke trekpleisters in de wereld lijken te zijn samengevoegd in dit ene land: vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden. Gecombineerd met de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders, leuke steden en de gezonde en lekkere keuken, maakt een rondreis Nieuw-Zeeland een verrassende, goede keuze.

Tijdsverschillen

Tijdens onze zomertijd (eind maart tot eind oktober) is het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland +10 uur. In onze wintertijd (eind oktober tot eind maart) is het tijdsverschil +12 uur. Uitzondering hierop is de tijd tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober, wanneer het 11 uur later is dan in Nederland.

Feestdagen

Feestdagen die in Nieuw-Zeeland elk jaar op dezelfde dag vallen zijn:

Nieuwjaar: 1-2 januari

Waitangi Dag: 6 februari

Anzac Dag: 25 april

Queen's Birthday: De 1e maandag in juni

Labour Day: De 4e maandag in oktober

Kerstmis: 25 en 26 december

Goede Vrijdag en Pasen vallen op wisselende data, op dezelfde dagen als in Europa. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

 

Taal Nieuw-Zeeland

De officiële talen in Nieuw-Zeeland zijn Engels en Maori. Engels wordt door vrijwel iedereen als voertaal gebruikt.

Geldzaken Nieuw-Zeeland

De munteenheid is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). De meest actuele koersen kunt u nalezen op de website: www.oanda.com

Creditcard: Tijdens een reis door Nieuw-Zeeland kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. De creditcard is een zeer gebruikelijk betaalmiddel, waarmee u zonder moeite zelfs de kleinere bedragen kunt afrekenen. Ook is de creditcard vereist bij het betalen van borgsommen voor autohuur, huur van een motorhome en voor hotels. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.

Pinnen: Tevens kunt u op de meeste plaatsen geld pinnen mits uw pas en de geldautomaat voorzien is van een Maestro en/of Cirrus-symbool.

Paspoort en visum Nieuw-Zeeland

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst.
Houdt u er rekening mee dat dit afhankelijk is van welke landen u nog meer zult aandoen tijdens uw reis. (Als u bijvoorbeeld uw reis onderbreekt in Azië, dient uw paspoort nog ten minste zes maanden geldig te zijn bij terugkomst.

Visum

> Bij een vakantie van minder dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland:

U heeft een toeristenvisum nodig dat elektronisch voor u aangemaakt wordt (Electronic Travel Authority, NTeTA). Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen: https://visa4travel.nl/nieuw-zeeland

U kunt er ook voor kiezen uw visum zelf via de officiële website van Immigration New Zealand aan te vragen: www.immigration.govt.nz. De kosten bedragen in dat geval NZD 12 per aanvraag. Tevens kunt u het visum aanvragen via een app die u gratis kunt downloaden vanuit de App Store of Google Play. De app heeft als naam NZeTA. Indien u de app gebruikt bedragen de kosten voor het visum NZD 9 per aanvraag. Daarnaast betaalt u een toeristenbelasting van NZD 35 per persoon die tegelijkertijd met de kosten van het toeristenvisum in rekening wordt gebracht. Deze toeristenbelasting is een bijdrage aan verbetering en onderhoud van de infrastructuur en voor natuurbehoud in het land.

> Bij een vakantie langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland:

U heeft een visum nodig die u kunt aanschaffen via het New Zealand Visa Application Centre in Londen.

Via Amerika naar Nieuw-Zeeland

Vliegt u via Amerika naar Nieuw-Zeeland dan mogen kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is dan een ESTA-Reistoestemming verplicht voor reizigers. Zie voor meer informatie: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Ook hiermee kan Visa4travel.nl u helpen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels in de grote steden hebben één of meer restaurants. Over het algemeen zijn de restaurants in Nieuw-Zeeland minder internationaal georiënteerd dan in Australië. U zult dan ook voornamelijk de invloeden van de Engelse keuken aantreffen.
Bier en andere alcoholhoudende dranken kunt u in Nieuw-Zeeland overigens niet in de supermarkt kopen. Hiervoor dient u bij een zgn. Liquor Shop (slijterij) te zijn. Restaurants die bier en wijn mogen serveren worden ‘fully licenced’ genoemd. Flink wat restaurants in Nieuw-Zeeland zijn ook zgn. BYO-restaurants. Dit zijn restaurants zonder drankvergunning, waarbij u uw eigen in de liquor shop aangekochte wijn kunt meenemen en nuttigen (BYO = Bring Your Own). Het restaurant rekent dan een bedrag voor het ontkurken van de fles en het gebruik van de glazen van het restaurant. Tafelreserveringen zijn in grote steden of in populaire restaurants aan te raden.
In Nieuw-Zeeland kunt u in het gehele land het water uit de kraan goed drinken.

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het is in Nieuw-Zeeland zomer wanneer het bij ons winter is en winter tijdens onze zomer. In de meeste delen van het land is er echter geen groot temperatuurverschil tussen winter en zomer, met uitzondering van de berggebieden op het Zuidereiland, waar het 's winters vaak sneeuwt.

Op het Noordereiland is het in de winter gemiddeld 10-15 ºC en in de zomer 20-25 ºC.

Op het Zuidereiland liggen de temperaturen lager.

Als gevolg van de westenwind regent het aan de westkust meer dan aan de oostkust.

24/7 BZ Informatieservice
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/  

TravelSafe

Indien u een Smartphone met Android heeft kan de app TravelSafe NZ heel handig zijn tijdens uw reis door Nieuw-Zeeland. Deze app geeft u up-to-date reisinformatie over oa. wegafsluitingen, ongelukken, files etc. zodat u de juiste en snelste weg naar uw bestemming kunt kiezen.  

DriveSafe

Ook de website www.DriveSafe.org.nz geeft u basis informatie over het weggebruik in Nieuw-Zeeland. Op deze site vindt u verkeersregels en etiquette om u op weg te helpen wanneer u het land per auto verkent. 

Parkeerkosten
Wanneer u met een huurauto reist dient u er rekening mee te houden dat u te maken krijgt met parkeerkosten. Met name in de grotere steden kunnen deze kosten variëren van ca. NZD 10 - NZD 30  per nacht. Op de websites van de diverse hotels kunt u eventueel meer informatie vinden over parkeerkosten. Het reserveren van een parkeerplaats en parkeerkosten in het algemeen vallen niet onder de reisovereenkomst en is voor uw eigen verantwoordelijkheid.