• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Outback & Centraal Australië

Rijdt over de oneindig lijkende wegen en ervaar hoe fascinerend de Red Centre en het Top End zijn. Zo helder als de sterrenhemel hier is, vindt u het nergens. Maar ook de Outback, de uitgestrektheid en de Aboriginal-cultuur zullen een onuitwisbare indruk achterlaten.

ga direct naar:

 • Kleurrijk Ayers Rock Het bijzondere aan Ayers Rock, ook wel Uluru genoemd, is dat de kleur lijkt te veranderen als de zon onder of opgaat.
  Lees meer
 • Krokodillen in Kakadu Krokodillen, maar ook wallabies, slangen, kraanvogels en vele andere dieren vindt u in het Kakadu National Park.
  Lees meer
 • Groepsreis Red Centre Monolieten en mythen, rode kloven en waterbronnen zijn de kernwoorden voor deze mooie reis. U doet de hoogtepunten van het Red Centre aan.
  Lees meer
 • Autoreis door de Outback Het rode hart, waar de wolkenkrabbers niet van staal zijn maar van steen, ontdekt u zelf met de auto. U rijdt met uw 4-WD over de onverharde Mereenie Loop Road.
  Lees meer
 • Kamperen in Australië Tip: Maak vooral een kampeersafari in The Red Centre. Overnachten in tenten en het echte Outback-gevoel ervaren.
  Lees meerReizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Outback & Centraal Australië compleet te maken.

West MacDonnell Ranges Safari

Uw avontuur naar het West MacDonnell Ranges gebergte begint vroeg in de ochtend. Uw eerste stop is bij de fotogenieke Ormiston Gorge. Zoek verkoeling op in een van de natuurlijke baden en scan de oevers van de kloof af, op zoek naar de Perentie-hagedis. Wandel vervolgens de Ghost Gum Walk, een tocht van anderhalf uur die door de majestueuze Ormiston Gorge loopt. U betreedt hier het gebied van de Arrernte, een stam behorende tot de aboriginals. Geniet vervolgens van een welverdiende barbecue-lunch. De wandeling vervolgt zich richting de Ochre Pits, een formatie bestaande uit verschillende rotslagen met opvallende kleurverschillen. U gaat verder naar Ellery Creek Big Hole, een van de meest pittoreske zwem- en wandelplekken in de West MacDonnell Ranges. Omringd door hoge rode kliffen is de duizenden jaren oude waterput een bijzonder fenomeen. Het permanente water maakte het tot een speciale ontmoetingsplaats voor de lokale stam en is bij hen bekend onder de naam Udepata. Laat in de middag keert u terug naar Alice Springs.

N.B. Er gelden verschillende voorwaarden om aan deze excursie deel te kunnen nemen. Een goede conditie is vereist, omdat u minstens 6 kilometer over ruig en oneven terrein loopt en er soms stukjes geklommen moeten worden. De uitvoerder heeft het recht om een medische verklaring van u te eisen of om deelname te weigeren als u deze niet kunt tonen of als uw conditie onvoldoende is. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen onder 5 jaar.

 

Indicatieprijs 91,- p.p. | Meer info >

Uluru Morning Guided Base Walk

Kom tijdens deze ochtendwandeling van ongeveer 12 kilometer meer te weten over de natuurlijke en culturele geschiedenis van Uluru. Start de dag goed met een licht ontbijt vergezeld met een kopje koffie of thee voordat u richting de heilige plaats vertrekt. U zult gefascineerd raken door de verhalen die de gids onderweg met u deelt. Bezoek bijzondere bezienswaardigheden rondom Uluru, zoals het Mutitjulu Waterhole, ooit een waardevolle waterbron voor de lokale Anangu. U ziet eeuwenoude aboriginal rotstekeningen en leert meer over de inheemse geschiedenis van deze cultuur. Na een korte pauze gaat u verder langs de Lungkata Walk, waar uw gids u het Tjukurpa-verhaal van de brutale Blue Tongue Lizard vertelt. U vervolgt de reis verder naar voet van Uluru naar de Mala Walk. Hier ziet u enkele plaatsen waar Aboriginal-gemeenschappen leven. De volgende stop, de Kantju Gorge, is fascinerend om te zien: een krachtige waterval te midden van een woestijnachtige omgeving. Aan het einde van de dag ontvangt u een certificaat van uw prestatie.

 

Indicatieprijs 88,- p.p. | Meer info >

Valley of the Winds

U gaat met een kleine groep op pad in de outback van Australië en bezoekt het indrukwekkende Uluru-Kata Tjuta National Park. Bij aankomst in het park rijdt u door het rode woestijnlandschap naar de majesteuze rotsformatie van Kata Tjuta. Hier begint u met de wandeling door de Valley of the Winds. Deze bijzondere vallei dankt zijn naam aan de wind die constant tussen de massieve monolieten door fluit. Uw gids legt graag uit hoe de rotsformaties zich in de loop van miljoenen jaren hebben ontwikkeld en waarom het tot op de dag van vandaag nog steeds van groot belang is voor de inheemse stammen. De totale wandeling is 7.4 kilometer en halverwege wordt er een stop gemaakt, zodat u kunt genieten van een kopje thee.

 

N.B. Een gemiddelde tot goede conditie is noodzakelijk voor deze wandeling.

 

Indicatieprijs 117,- p.p. | Meer info >

Voyages Field of Light

Als de duisternis valt en Ayers Rock in silhouet wordt gedompeld, licht het Field of Light op. Stelt u zich eens voor, 50.000 lichtbollen in allerlei kleuren, op stelen verspreid als bloemen over een groot oppervlakte in de afgelegen outback. Er zijn verschillende opties om de Field of Light te bewonderen. Met de 'Field of Light Pass' kunt u tussen de lichtinstallaties door wandelen voor een magische ervaring. Voor een exclusievere ervaring kunnen wij de 'Field of Light Star Pass' aanbevelen. U aanschouwt de zonsondergang vanaf de top van een nabijgelegen duin terwijl u geniet van heerlijke canapés en een glas wijn of bier. Vanaf dit uitzichtpunt ziet u de Field of Light tot leven komen onder een prachtige sterrenhemel. Voor de meest uitgebreide ervaring, kiest u de 'A Night at Field of Light Pass'. Ook hier geniet u van een geweldig uitzicht vanaf een duin onder het genot van hapjes en drankjes, maar ditmaal wordt er didgeridoo gespeeld tijdens de zonsondergang. Nadat u van de zonsondergang heeft genoten, is het tijd voor een waar driegangen diner geïnspireerd op de outback. Na het diner is er voldoende tijd om tussen de lichtbollen door te dwalen, voordat u terug naar het Ayers Rock Resort wordt gebracht.

Indicatieprijs 28,- p.p. | Meer info >

Kakadu National Park Explorer

Vroeg in de ochtend vertrekt u over de Arnhem Highway richting Kakadu National Park, het grootste nationale en meest diverse national park van Australië. Het park herbergt gigantische rotsplateaus, watervallen en een bijzondere natuur. Eenmaal aangekomen in het park bezoekt u Warradjan Cultural Centre, waar u meer leert over dit nationale park en de Bininj, een van de aboriginal-stammen waarvan het nationale park eigendom is. Vervolgens maakt u een mooie boottocht over de Yellow Water Billabong. In deze wetlands leven veel dieren, zoals krokodillen. Ervaren gidsen vertellen u graag meer over de flora en fauna in dit schilderachtige landschap. Na de lunch bij Cooinda Lodge, reist u verder naar Nourlangie, een van de historische plekken waar rotskunst van de aboriginals te bewonderen is. Optioneel kunnen wij voor u afsluitend een indrukwekkende vlucht van 50 minuten bijboeken. U vliegt dan over gebieden die per auto niet bereikbaar zijn, zoals de Archway, gedeeltes van Arnhem Land, de East Alligator Valley, de wetlands in Mikinj Valley en de uiterwaarden bij Magela.

 

Deze excursie wordt in de maanden april t/m november dagelijks uitgevoerd. In de maanden december t/m maart wordt de excursie niet uitgevoerd op maandag en donderdag.

 

N.B. Wenst u Kakadu National Park in een klein gezelschap (maximaal 20 personen) te bezoeken? Ook dat is mogelijk. Wij informeren u hier graag over.

Indicatieprijs 198,- p.p. | Meer info >

Kanoën in Katherine N.P.

Nitmiluk Gorge is een van de meest pittoreske plaatsen van Australië om in te gaan kanoën. Een individuele kanotocht is de ideale manier om de drukte te ontsnappen en de pracht van deze omgeving te ontdekken. Geniet van de diversiteit van het landschap terwijl u zich een weg baant door de kloven, een visuele traktatie voor elke natuurliefhebber. Bewonder het adembenemende uitzicht, spot dieren in het wild of stop bij een zandstrand en neem een verfrissende duik. U kunt uw eigen route uitstippelen en daarmee uw eigen ritme bepalen op deze excursie, ideaal als u het wat rustiger aan wilt doen.

 

N.B. Tussen de verschillende gorges dient u zelf de kano over land mee te nemen, hiervoor is een goede tot zeer goede conditie vereist. Kinderen onder 6 jaar zijn niet toegestaan en kinderen tussen 6 en 16 jaar zijn toegestaan bij een volwassene in een tweepersoons kano.

Indicatieprijs 71,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies

Bestemmingen in Outback & Centraal Australië
Reisinformatie Outback & Centraal Australië

In deze regio liggen de staten Northern Territory met de deelgebieden Red Centre (rondom Ayers Rock in het midden van het continent) en Top End (rondom Darwin in het noorden). U vindt het Red Centre in het midden van Australië, in warmrode Outback-kleuren. U vindt hier het gevoel van de Outback: de uitgestrektheid, de overweldigende natuur en de heldere sterrenhemels laten een overweldigende indruk na bij terugkomst van uw reis door Australië.


Ons aanbod in Outback & Centraal-Australië

Wij bieden diverse rondreizen aan in Centraal Australië, zowel met de auto, individueel of in groepsverband.
Bekijk ons aanbod van reizen >


Bezienswaardigheden Outback & Centraal-Australië

Ayers Rock

Ayers Rock is wellicht een van de meest bekendste iconen van Australië, deze intens roodgekleurde monoliet in het hart van Australië.
Lees meer over Ayers Rock en bekijk ons aanbod >

Kings Canyon

Kings Canyon, een imposante kloof met hoge steile wanden.
Lees meer over Kings Canyon >

Katherine Gorge

Katherine Gorge is een nationaal park met 13 imposante kloven.
Lees meer over Katherine Gorge >

Darwin

Darwin is de hoofdstad van het Northern Territory en heeft u als reizigers veel te bieden met name door de historie van Australië.
Lees meer over Darwin >

Litchfield en Kakadu National Park

Litchfield en Kakadu National Park zijn twee prachtige nationale parken met een mooie, afwisselende natuur.
Lees meer over Litchfield en Kakadu National Park >

Aboriginal Cultuur

Tijdens uw reis door Centraal-Australië leert en ziet u veel dingen over de Aborignal cultuur, zoals didgeridoo, boomerang en 'Bush Tucker Food'

Roadtrains

Kijk uit naar Roadtrains, enorme vrachtwagens van soms wel 35-meter lang!


Beste reistijd Outback & Centraal-Australië

Beste reistijd voor het Red Centre

Het Red Centre heeft een woestijnklimaat: warme, droge dagen en koude nachten.
• November tot en met maart: temperaturen tot wel 40 graden
• April tot en met oktober: temperaturen rond de 20 graden

Beste reistijd voor Top End en Darwin

• November tot en met maart: regenseizoen. Hierdoor kunnen bepaalde watervallen of (toegangs)wegen in de nationale parken niet toegankelijk zijn.
• April tot en met oktober: droge(re) periode en dus de beste reistijd voor het Noorden van Australië.