• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Vakantie Mauritius

De prachtige stranden met palmbomen en de azuurblauwe zee maken Mauritius bijzonder. De stranden aan de zuidwestkust zijn onze favoriet. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de berg Le Morne, met aan de voet het witte strand en de blauwe zee.

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Mauritius compleet te maken.

Adrien’s Dream Cruise (2 uur)

Vroeg in de ochtend vertrekt u per speedboot om op dolfijn-expeditie te gaan. Hier krijgt u de kans om met dolfijnen te snorkelen, een unieke ervaring!

Indicatieprijs 38,- p.p. | Meer info >

Hiking Le Morne

Ontdek de majestueuze Le Morne tijdens een klim naar de top van deze gigantische vulkanische rots. Eenmaal boven aangekomen wordt u getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de turquoise lagunes en weelderige bergketens die zich voor u uitstrekken. Tijdens de wandeling leert u meer over de turbulente geschiedenis, folklore en mythen die de berg hebben omhuld. Na de wandeling schuift u aan voor een welverdiende Mauritiaanse brunch op het strand, waarna de tour ten einde komt.

Indicatieprijs 90,- p.p. | Meer info >

Adrien’s Dream Cruise (6 uur)

Ga op dolfijn-expeditie met deze speedboot cruise. Snorkel rond de indrukwekkende Crystal Rock: een stuk koraal dat uit het turquoise water steekt. Ontdek de betoverende kustlijnen en waterlagunes aan de zuidwestkust van het eiland. Als kers op de taart eindigt deze excursie op Benitiers Island met een verrukkelijke barbecuelunch.

Indicatieprijs 95,- p.p. | Meer info >

Colourful South

In tegenstelling tot andere vulkanen is de krater van Trou-Aux-Cerfs omgeven door uitgestrekte bossen. Bezoek deze slapende vulkaan, het groene hart van de naastgelegen stad Curepipe, en geniet hier van een fantastisch uitzicht over de stad. Tijdens een bezoek aan Voiliers de l'Ocean kunt u zien hoe lokale ambachtslieden replica's maken van authentieke zeilschepen uit de 18e eeuw. Een rit door het binnenland brengt u vervolgens naar Ganga Talao, een heilig meer voor de Mauritiaanse hindoes. Verderop, langs de kronkelende weg van het Black River Gorges National Park, bereikt u een lokaal restaurant met adembenemend uitzicht over de kustlijn. De rit vervolgt zich door ananas- en suikerrietvelden richting Chamarel. Laat u betoveren door de prachtige waterval en de unieke zevenkleurige heuvels, een van de beroemdste bezienswaardigheden van het eiland. Tijdens de terugreis wordt het uitzicht gedomineerd door de iconische berg Le Morne.

Indicatieprijs 105,- p.p. | Meer info >

Aquarelle

Deze geweldige reis per catamaran leidt u naar Île aux Bénitiers. Geniet van de schoonheid van de oceaan, de prachtige blauwe lucht en de verschillende tinten groen van de ongerepte lagune. U wordt getrakteerd op uitzicht op de Tamarin Bay, de Black River Gorges in de verte en de indrukwekkende berg Le Morne. Kortom, een fantastische ervaring!

Indicatieprijs 95,- p.p. | Meer info >

Tropical Spices

Deze tour leidt u naar de botanische tuin van Pamplemousses. Deze tropische tuin herbergt meer dan 80 palmensoorten en verbindt diverse terrassen en vijvers met elkaar. Laat u langs een van de vele wandelpaden leiden en passeer eeuwenoude bomen, geneeskrachtige planten en heerlijk geurende tuinen. De reis gaat verder naar de hoofdstad van het eiland, Port Louis, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf het Port Louis-fort. U rijdt langs Place d'Armes en neemt diverse bezienswaardigheden als de Saint Louis-kathedraal, het theater en het regeringsgebouw in u op. Ten slotte maakt u een wandeling langs de lokale markt en het Caudan Waterfront met haar vele boetieks.

Indicatieprijs 52,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies


Bestemmingen in Mauritius
Reisinformatie Mauritius

Mauritius is een topbestemming voor een strandvakantie, al dan niet in combinatie met een reis door Afrika. Het eiland is omgeven door een koraalrif, waardoor het water over het algemeen rustig is; de oceaan is het meest ruig in het zuiden en zuidoosten. In juli en augustus kan het door de wind wat minder aangenaam zijn aan de oostkust, diezelfde wind is juist verkoelend in de zomermaanden (onze winter). Waar u ook verblijft, de stranden bestaan uit poederwit fijn zand en de zee is azuurblauw van kleur. Mauritius kent geen privé stranden.


Regio's van Mauritius

Noordkust van Mauritius & Grand Baie

Aan de noordwestkust van Mauritius ligt het plaatsje Grand Baie, een gezellige havenplaats met boetieks, restaurants en een bescheiden uitgaansleven. Langs de noord- en noordwestkust bevinden zich schitterende stranden en vele kleine baaitjes. Stelt u zich voor dat u met blote voeten door het poederachtige, witte strand langs de oceaan loopt.
Bekijk hier onze hotels aan de noordkust van Mauritius >


Oostkust van Mauritius

De oostkust van Mauritius wordt gekenmerkt door kleine baaitjes en kliffen die worden afgewisseld door lange zandstranden van fijn zand. Het koraalrif houdt de golven tegen die door de passaatwind ontstaan. Er liggen kleine plaatsen langs de kust. Voor uw vermaak bent u voornamelijk op uw hotel aangewezen.
Bekijk hier onze hotels aan de oostkust van Mauritius >


Westkust van Mauritius

De westkust van Mauritius ligt achter de bergrug die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. Alle hotels liggen direct aan het brede, palmomzoomde strand. Deze kust biedt u het prachtige schiereiland Le Morne, de hoofdstad Port Louis en de mogelijkheid tot het maken van lange romantische strandwandelingen...
Bekijk hier onze hotels aan de westkust van Mauritius >


Zuidoostkust van Mauritius

Dit deel van Mauritius is in verhouding nog redelijk onderontwikkeld en rustig. De enorme lagune wordt beschermd door koraalriffen, waardoor dit het beste deel van Mauritius is om te zwemmen en snorkelen.
Bekijk hier onze hotels aan de zuidoostkust van Mauritius >


Natuur op Mauritius

Mauritius is onderdeel van een enorme vulkanische bergketen. De hoogste bergen (rond de 800 meter) liggen in het zuidwesten en bestaan uit lang geleden uitgewerkte vulkanen met kraters en kratermeren. Een hoogtepunt op landschappelijk gebied in het zuiden is Black River Gorges National Park. Meer in het oosten ligt het Domaine de Chasseur, een natuurreservaat waar apen, herten en wilde zwijnen leven. Een bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuin van Pamplemousses raden wij iedereen aan. Deze tropische tuin ligt even buiten Port Louis en herbergt meer dan 80 palmensoorten en 25 soorten inheemse planten, waaronder de enorme Victoria Amazonica waterlelies.


Vraag nu uw reisofferte aan voor een vakantie naar Mauritius

Mauritius is een uitstekende keuze voor uw huwelijksreis, een romantische vakantie met z'n tweeën, maar ook voor een vakantie met de familie. Vraag nu uw reisofferte aan voor een onvergetelijke vakantie naar Mauritius. Onze reisspecialisten adviseren u graag!

Mauritius is een topbestemming voor een strandvakantie, al dan niet in combinatie met een reis door Afrika. Het eiland is omgeven door een koraalrif, waardoor het water over het algemeen rustig is; de oceaan is het meest ruig in het zuiden en zuidoosten. In juli en augustus kan het door de wind wat minder aangenaam zijn aan de oostkust, diezelfde wind is juist verkoelend in de zomermaanden (onze winter). Waar u ook verblijft, de stranden bestaan uit poederwit fijn zand en de zee is azuurblauw van kleur. Mauritius kent geen privé stranden.

Tijdsverschillen Mauritius

Het is op Mauritius tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland, tijdens onze wintertijd is het er 3 uur later.

Feestdagen

Er zijn 15 nationale feestdagen per jaar. Een aantal ervan valt op een vaste datum:

Nieuwjaarsdag: 1 en 2 januari
Afschaffing van de Slavernij: 1 februari
Onafhankelijkheidsdag: 21 maart
Dag van de Arbeid: 1 mei
First Labourer’s Dag: 2 november
Kerstmis : 25 en 26 december

Daarnaast viert men vele religieuze feesten zoals Chinees Nieuwjaar, Allerheiligen, Festival van het Licht. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Mauritius

Op Mauritius zijn Frans en Engels de officiële talen. Men spreekt ook Creools.

Geldzaken

De munteenheid is de Mauritiaanse Roepie (MUR). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = 38 MUR (1 MUR = €0,02). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: Bij de meeste grote winkels, hotels en resorts worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van een borgsom voor hotels. Vooral in de hotels vraagt men vaak een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Men maakt wel een creditcardslip aan met de gegevens van uw creditcard, maar vult geen bedrag in. Bij vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.

Pinnen: U kunt met een bank/pinpas met maestro- of cirrus-teken gebruik maken van ATM geldautomaten in de grotere plaatsen, met maestro of cirrus-teken. Ook met creditcards kunt u geld pinnen. U betaalt dan wel kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het gewisselde bedrag. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Paspoort & Visum Mauritius

Voor een vakantie Mauritius dient u in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Mauritius. Hebt u een Nederlands paspoort dan heeft u geen visum nodig. Het maximumverblijf is 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Mauritius

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. De bevolking van Mauritius is afkomstig uit vele windstreken (Creools, Chinees, Indiaas en het Midden-Oosten) die allen hun invloed hebben op de keuken. De gerechten worden vaak geserveerd met rijst en (pittige) groenten. Daarnaast vindt u hier veel vers fruit: papaja's, watermeloenen, citroenen, passievruchten en bananen. U kunt voortreffelijk eten op het eiland.

Klimaat Mauritius

Mauritius ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland: als het bij ons winter is, is het daar zomer en andersom.
Mauritius kent twee seizoenen, zomer en winter.In de winter varieert de temperatuur van 19º tot 22ºC en in de zomer van 27º tot 34ºC. In juli en augustus kan het door de wind wat minder aangenaam zijn aan de oostkust, maar diezelfde wind is juist heerlijk verkoelend in de zomermaanden (onze winter). De westkust ligt achter de bergrug die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. In het westen en noorden is het over het algemeen warmer en droger dan in het oosten en het zuiden.
De meeste regen valt van december tot mei, ongeveer vier keer zoveel in het oosten als in het westen. Van december tot en met maart kan er een cycloon over of langs het eiland gaan.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
 https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/