• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Safari Tanzania

Wilt u tijdens uw rondreis veel wilde dieren van dichtbij zien? Dan is Tanzania de perfecte keuze. Tip: kijk tijdens uw game drives niet alleen naar wat er op de grond gebeurt, kijk ook eens omhoog. Zo zagen wij in Lake Manyara leeuwen in de bomen slapen. Een bijzonder gezicht!

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis! Verblijf in comfortabele tenten en karakteristieke lodges in het noordelijke gedeelte van het land.
  Lees meer
 • Tarangire & Ngorongoro Oost-Afrika op haar best! Tijdens deze korte reis met privé-chauffeur ontdekt u twee parels: Tarangire en de Ngorongoro-krater. Tip: sluit af met een strandverlenging.
  Lees meer
 • Zanzibar Op het groene eiland Zanzibar worden geurige specerijen verbouwd. Kom tot rust op een van de witte zandstranden.
  Lees meer
 • Kids in Tanzania Tanzania is een superbestemming om met kinderen te zien. Uitgestrekte vlakten, wilde dieren, miljoenen sterren 's nachts aan de hemel en vriendelijke mensen.
  Lees meer
 • Het onbekende Zuiden Maak kennis met Selous Game Reserve waar vele soorten wilde dieren leven, en geniet van een ontspannend strandverblijf in Ras Kutani.
  Lees meer
 • Serengeti & Grote migratie De Serengeti is een van de beroemdste natuurgebieden van Afrika. Op de vlaktes grazen allerlei wilde dieren.
  Lees meer
 • Ngorongoro Krater De Ngorongoro is met een diameter van 19 kilometer een van de grootste kraters ter wereld en een uniek natuurgebied.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Reisinformatie Tanzania


Op safari in Tanzania

Onze safari's worden uitgevoerd met maximaal 7 deelnemers. Elke reiziger heeft een raamplaats en het 4-WD safarivoertuig is voorzien van een opklapbaar dak, zodat u aan alle kanten uitzicht heeft. U reist veelal in een internationaal gezelschap. De gids, tevens chauffeur, is Engelstalig. Wilt u de parken in het zuiden bezoeken, dan vliegt u met een klein vliegtuigje naar de plaatselijke airstrip. Deze parken worden minder druk bezocht dan die in het noorden en hebben een heel ander karakter.


Masai: de bevolking van Tanzania

De Masai is een heel bekende stam door hun uiterlijk, levenswijze en karakteristieke rode klederdracht. Dit herdersvolk leeft in het noordelijke deel van Tanzania en zuidelijke deel van Kenia. De wijze waarop dit taaie volk leeft, is al vele honderden jaren hetzelfde. Vanwege hun nomadische leefstijl en de strenge rituelen zijn westerse invloeden van zendelingen en imperialisten voor een groot deel aan hen voorbij gegaan.


De bezienswaardigheden van Tanzania

Arusha

Arusha is een van de aantrekkelijkste steden van Tanzania. Zij ligt tussen weelderig groene landstreken aan de voet van de Mount Meru (4556 meter), die vanuit Arusha ook beklommen kan worden.
Lees meer over Arusha >Lake Manyara National Park

Ook al is het nationale park van het Manyarameer klein (318 km2), het gebied heeft een zeer afwisselend landschap. Er leeft een grote populatie giraffen, olifanten, buffels en andere grazers. Van het roofwild kunt u hier luipaarden en leeuwen treffen.
Lees meer over het Lake Manyara National Park >Ngorongoro Krater

De krater van de oude Ngorongoro vulkaan met een diameter van 19 kilometer is een uniek natuurgebied. De krater wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd.
Lees meer over de Ngorongoro Krater >Serengeti

De Serengeti is een van de meest indrukwekkende wildparken ter wereld. Niet alleen vanwege de enorme variatie aan wild, de enorme kuddes en de grote populatie aan roofwild, maar ook om het spectaculaire landschap en weidse horizonten.
Lees meer over Serengeti >Selous Game Park

Het Selous wildreservaat is het grootste natuurgebied van Afrika. Het beste seizoen voor safari’s is van juni t/m oktober. In de rivieren leven veel nijlpaarden en krokodillen en op het vasteland grote kuddes buffels, hartebeesten, grote en kleine kudu’s, sabelantilopen en roofwild zijn te spotten. De variatie aan safari-activiteiten, per terreinwagen, per boot of te voet, maakt dit gebied uniek en zeer de moeite waard om te bezoeken.
Lees meer over Selous Game Park >Zanzibar

Het groene en tropische eiland Zanzibar wordt vaak als strandverlenging geboekt op een rondreis door Tanzania. En dat is niet voor niets!
Bekijk ons aanbod van hotels op Zanzibar >Pemba, Mafia & Ras Kutani

De strandbestemmingen van Tanzania. Pemba en Mafia zijn prachtige, kleine eilandjes met schitterende stranden, maar ook het plaatsje Ras Kutani is een perfecte afsluiter voor uw rondreis Tanzania.
Lees meer over Pemba, Mafia en Ras Kutani >

Tijdsverschillen

Het is in Tanzania tijdens onze zomertijd 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

Feestdagen

Nationale feestdagen zijn de christelijke feestdagen zoals Pasen en Kerstmis en het Islamitische Id al Fitr, de afsluiting van de Ramadan. Men heeft ook een vrije dag op:

 • Zanzibar Revolution Day: 12 januari
 • Union Day: 26 april
 • Mwalimu Nyerere Day: 14 oktober
 • Independence Day: 9 december

Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Ramadan
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. Houdt rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Dit kan resulteren in het bijvoorbeeld ophangen van grote scheidingsgordijnen in de coffeeshop. Er zal er in openbare gelegenheden, restaurants en bars geen live entertainment zijn of luide muziek. Daarnaast wordt er vaak alleen alcohol geserveerd in het hotel, maar niet in lokale restaurants/bars. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als klanten zich conservatiever kleden in deze periode. Gedurende deze periode zijn ook veel winkels, musea en restaurants gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Tanzania zijn de officiële talen Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Geldzaken

De munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Daarnaast is de Amerikaanse dollar een wettelijk betaalmiddel met name in de hotels. Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. Traveller's cheques worden door een banken, hotels en lodges omgewisseld. Op veel plaatsen - en in alle banken - kunt u euro's wisselen. Bijna alle hotels hebben een geldwisselbalie (hun koersen zijn gewoonlijk echter onvoordelig). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. TZS 2.545 (TZS 100 = ca. € 0,039 ). De actuele koersen kunt u raadplegen op www.valuta.nl

Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt met uw creditcard ook in veel plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten met het bijbehorende logo van uw creditkaart, alsmede bij banken. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Ook moet u er rekening mee houden dat banken voor het contant geld opnemen met een creditcard extra commissie in rekening brengen. Zie voor meer details de websites: www.eurocard.nl en www.visa.nl.

Let op: Op Zanzibar wordt een AMEX creditcard niet geaccepteerd.

Pinnen: Met een bank/pinpas met een maestro- of cirrus-teken kunt u in de grotere steden terecht bij geldautomaten die een van deze logo’s hebben. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat bij aankomst in Tanzania nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum. Deze kan ter plaatse bij aankomst in Tanzania worden verkregen voor USD 50, maar houdt u dan rekening met zeer lange wachttijden. Ons advies is om het e-visum voor Tanzania voor vertrek aan te vragen. Het visum is drie maanden geldig

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Tanzania aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum Tanzania aanvragen

U kunt er ook voor kiezen het visum zelf bij de officiële instantie online aan te vragen of via de gebruikelijke visumdiensten. Let wel dat een visumaanvraag vaak ongeveer 7 werkdagen kan duren. .

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie
U zult in Tanzania verschillende vormen van accommodatie tegenkomen: hotels, game lodges, chalets en of luxe safaritenten.

Hotels vindt u zowel in de grote steden als in kleinere plaatsen en aan de kust. Zij beschikken gewoonlijk over een of meer restaurants, een zwembad en andere faciliteiten. De kleinere hotels beschikken niet altijd over een restaurant en andere faciliteiten. Wel hebben zij vaak een (klein) zwembad.

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

N.B.
Toeristen moeten vanaf 1 juli 2015 een speciale toeristenbelasting betalen tijdens het verblijf op Zanzibar. De overheid van het eiland berekent de heffing per persoon per overnachting. De zogeheten ‘Infrastructure Tax' van USD 1,- dient ter plaatse te worden betaald bij aankomst in uw hotels.

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. In de hotelrestaurants zijn alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. Op de menukaart vindt u naast internationale gerechten ook traditionele gerechten zoals nyama choma (gegrild vlees) en uij (zoete pap). 

Klimaat

Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. Men name in hooggelegen gebieden zoals Serengeti en Ngrongoro koelt het ’s nachts aanzienlijk af. Van september tot en met december wordt het warmer. Het westelijke en centrale deel van Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot half april. In de periode mei tot en met oktober is het hier (zeer) droog. In het oosten van Tanzania is er een korte regentijd tussen november en december, waarna het tijdelijk wat droger wordt, maar vanaf maart neemt de hoeveelheid neerslag toe, dit grote regenseizoen duurt tot en met mei.

Plastic tassen verboden

Per 1 maart 2019 is het verboden om met plastic tassen in uw bagage of handbagage te hebben als u naar Zanzibar reist. Hier zal streng op gecontroleerd worden. Let u dus op plastic tassen die u in uw bagage gebruikt voor opbergen van schoeisel of toiletspullen. Tevens zullen Duty-Free aankopen in het buitenland ingepakt worden in plastic tassen, dus hou daar rekening mee.

Entreegelden

De wildparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt. Bij de à la carte reizen zijn de entreegelden niet inbegrepen, bij onze privé-reizen meestal wel.

24/7 BZ Informatieservice

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Gele Koorts Vaccinatie

U moet een vaccinatie verklaring kunnen overleggen voor yellow fever/Gele Koorts om naar Tanzania en Zanzibar te reizen. Neemt u contact op met uw lokale GGD, huisarts, KLM Travel Clinic of het Havenziekenhuis in Rotterdam voor vaccinatie mogelijkheden.