• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Namibië

Het meest bijzondere aan een rondreis Namibië is de uitgestrektheid en de zandduinen van de Sossusvlei. Beide geven een speciaal gevoel doordat je uren rondrijdt door een ruig landschap zonder andere mensen tegen te komen.

ga direct naar:

 • Bijzonder kamperen Een avontuurlijke ervaring om nooit meer te vergeten, dat is het reizen per 4-WD camper door dit prachtige land.
  Lees meer
 • Namibië & Botswana Eindeloze woestijnlandschappen, immense stilte, culturele ontmoetingen, groene wildernis en een overvloed aan wilde dieren.
  Lees meer
 • Highlights van Namibië De Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Etosha National Park. Zonder meer dé highlights van Namibië die u absoluut niet mag missen.
  Lees meer
 • Namibië met kids Namibië is een fascinerend land. De kinderen zullen hun ogen uitkijken bij het zien van de hoogste rode zandduinen en de prachtige Afrikaanse dieren.
  Lees meer
 • Autoreizen Namibië per 4-WD Namibië is een fantastisch land om zelf doorheen te rijden en reizen. De gravelwegen zijn het beste te bereizen met een 4-WD.
  Lees meer
 • Bijzonder overnachten Overnacht in een lodge middenin de natuur of op een andere bijzondere locatie. Wij zetten de mooiste plekjes voor u op een rijtje.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Namibië compleet te maken.

Etosha Safari

Aan olifanten geen gebrek in het grootse wildpark van Namibië. In Etosha heeft u de beste kans om de Big Five te zien. Naast olifanten kunt u ook neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels spotten. Het park is anders dan andere parken, waarbij in droge periode survival of the fittest een realiteit is voor de dieren die hier leven. Een bezoek aan het Etosha-park zal gegarandeerd staan voor een fantastische ervaring. Onder begeleiding van een gids stapt u in een open safari auto, waarbij u het indrukwekkende landschap en de diverse dieren met uw camera kunt vastleggen.

Indicatieprijs 55,- p.p. | Meer info >

Balloon Safari Sossusvlei

Wees getuige van een oogverblindende zonsopgang in 's werelds oudste woestijn en maak de ballonvaart van uw leven. Op de meest romantische manier ziet u een prachtig landschap van zand en bergen. U ziet Deadvlei met haar versteende bomen steeds zichtbaarder worden, terwijl u de rest van de woestijn kunt beschouwen. Bij de landing geniet u, op een afgelegen plaats, van een overheerlijk champagneontbijt. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Indicatieprijs 549,- p.p. | Meer info >

Quad Biking

Ervaar de sensatie van het quad rijden door de uitgestrekte zandduinen van Namibië. Onder begeleiding van een ervaren gids rijdt u door de woestijn van Swakopmund. Geniet van de vrijheid in deze uitgedroogde wildernis en leg de indrukwekkende omgeving vast met uw camera.

Indicatieprijs 49,- p.p. | Meer info >

Cape Cross Seal Colony Tour

De Cape Cross herbergt een van de grootste zeehondenkolonies ter wereld. Gemiddeld leven er in deze regio zo’n 80.000 zeehonden, en in de broedmaanden november en december kan dit aantal oplopen tot wel 200.000. Het is een indrukwekkende kolonie om te aanschouwen. Veel dieren zwemmen en spelen in zee, terwijl anderen op het strand luieren.

Indicatieprijs 135,- p.p. | Meer info >

The Living Desert Tour

U gaat per 4-WD op zoek naar levende dieren in de spectaculaire woestijn van Swakopmund. U zult versteld staan van hetgeen er zoal leeft in de woestijn; van kameleons tot gekko’s en van slangen tot kevers. Tijdens de tour passeert u een stukje geschiedenis als u midden in de woestijn onderdelen van een oude treinrails tegenkomt. Hier vertelt uw gids u met plezier meer over. Aan het eind van de ochtend kunt u vanaf een woestijntop het prachtige landschap in u opnemen. Een leerzame en unieke ervaring!

Indicatieprijs 55,- p.p. | Meer info >

Pelican Point Kayaking Experience

Op Pelican Point leven het hele jaar door zo’n 50.000 zeehonden. De beesten zijn erg leergierig en speels en daardoor niet bang voor kajaks, een unieke ervaring om deze prachtige dieren dus van dichtbij te bekijken. Uw gids neemt u mee op een mooie rit per 4-WD langs de lagune en zoutmijnen van Walvis Bay naar Pelican Point. Onderweg heeft een goede kans om talloze flamingo's en andere vogels tegen te komen, waaronder pelikanen. Tijdens de rit worden er verschillende moment ingelast voor een fotostop. Zodra u bij Pelican Point aankomt, stapt u in uw kajak en peddelt u richting de beschermde kant van Pelican Point. Laat het zeehonden spotten beginnen! Na het kajakken geniet u van een welverdiend ontbijt met koffie en thee.

 

* Minimum aantal deelnemers: 2

* Het programma is afhankelijk van de weeromstandigheden. Tevens kan de excursie bij slecht weer worden geannuleerd.

Indicatieprijs 75,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies
Reisinformatie Namibië

Namibië is een land van grote afstanden, heel geschikt om per auto te verkennen. In het noorden woont de halfnomadische Himba-stam met een karakteristiek uiterlijk en bijzondere levensstijl. Qua landschap is het zeer gevarieerd; de Namibwoestijn, een plateau met bergtoppen van boven de 2000 meter en in het oosten treft u een geleidelijk aflopend woestijngebied, een uitloper van de Kalahariwoestijn.

Namibië is een land van grote afstanden, heel geschikt om per auto te verkennen. In het noorden woont de halfnomadische Himba-stam met een karakteristiek uiterlijk en bijzondere levensstijl. Qua landschap is het zeer gevarieerd; de Namibwoestijn, een plateau met bergtoppen van boven de 2000 meter en in het oosten treft u een geleidelijk aflopend woestijngebied, een uitloper van de Kalahariwoestijn.

Tijdsverschillen

Het is in Namibië tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland.

Feestdagen

Nationale feestdagen zijn nieuwjaarsdag en de christelijke feestdagen: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Kerstmis. Men heeft ook een vrije dag op:
Onafhankelijkheidsdag: 21 maart
Vrijheidsdag: 27 april
Dag van de Arbeid: 1 mei
Cassinga Day: 4 mei
Heroes’ Day: 26 augustus
Dag van de Mensenrechten: 10 december

Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Namibië is de officiële taal Engels, dat door een kleine minderheid van de bevolking wordt gesproken. Andere talen zijn Afrikaans, Duits, Herero, Kavango, Nama en Ovambo.

Geldzaken

De munteenheid is de Namibische dollar (NAD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = 15,90 NAD (1 NAD = € 0,06). De Namibische dollar is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand. De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: Bij de meeste grote winkels, hotels en lodges worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van borgsommen voor autohuur, camperhuur en voor hotels. Vooral in de hotels vraagt men vaak een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Men maakt wel een creditcardslip aan met de gegevens van uw creditcard, maar vult geen bedrag in. Bij het terugbrengen van de auto of camper of vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.

Pinnen: U kunt met uw bank/pinpas met maestro- of cirrus- teken gebruik maken van geldautomaten (BOB-automaten van de First National Bank) om geld te pinnen. Houdt u er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen zijn te vinden. Ook met creditcards kunt u geld pinnen. U betaalt dan wel kosten bij uw afschrijving in Nederland, ongeacht de hoogte van het gewisselde bedrag. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

N.B.: Benzinestations rekenen uitsluitend af in contant geld.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Namibië. Daarnaast moet u nog minimaal twee lege bladzijden in uw paspoort hebben. Hebt u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig. Het maximum verblijf is 90 dagen.
Indien u reist met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar (ook via Botswana) bent u voor Namibië verplicht een recent officieel internationaal geboortecertificaat van de kinderen mee te nemen (inclusief stempel) afgegeven door de gemeente. Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Indien u reist met geadopteerde kinderen dient u een adoptiecertificaat mee te nemen. Indien een kind met 1 ouder reist is het tevens verplicht het volgende mee te nemen: 

 • Een getekende verklaring van de andere geregistreerde ouder die vermeld staat op de geboorteakte van het kind waarin toestemming gegeven wordt dat het kind reist met de betreffende persoon.
 • Een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • Indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

Er gelden afwijkende regels indien een kind reist in gezelschap van volwassenen, maar zonder zijn biologische ouders of wanneer een kind alleen reist zonder volwassenen.
Er wordt naar leeftijd van de kinderen gekeken op de dag van vertrek. Indien uw kind bij vertrek 17 jaar is, maar tijdens de reis 18 jaar wordt, dient u alsnog een geboortecertificaat bij zich te hebben.
NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten

Accommodatie

U zult in Namibië verschillende vormen van accommodatie tegenkomen: hotels, guesthouses, game reserves met lodges, chalets en of luxe safaritenten, restcamps en kampeerterreinen.

Hotels vindt u zowel in de grote steden als in kleine plaatsen. Zij beschikken gewoonlijk over een of meer restaurants, een zwembad en andere faciliteiten. De kleinere hotels beschikken niet altijd over een restaurant en andere faciliteiten. Wel hebben zij vaak een (klein) zwembad.

Als u een camper heeft gehuurd zult u voornamelijk op kampeerterreinen overnachten. Vrij kamperen is ongebruikelijk.

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. In hotelrestaurants zijn alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. De keuken is erg divers, vooral liefhebbers van vlees kunnen hun hart ophalen. Zo is er een ruime keuze aan wild zoals springbok, koedoe en struisvogel en bij de lodges vindt u vaak nog de traditionele 'braai' (barbecue). Ook de Duitse keuken heeft nog steeds invloed op het eten in Namibië. Daarnaast zijn er diverse fast foodketens en take-aways; bij sommige benzinestations zijn vaak eenvoudige snacks te verkrijgen. U kunt in Namibië uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen drinken, evenals alle mogelijke frisdranken en bier.

Klimaat

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland: als het bij ons winter is, is het daar zomer en andersom. In de zomer is het warm tot zeer warm. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20°C aan de kust tot 30°C in het binnenland. De meeste regen kunt u in Namibië in de maanden november tot en met maart verwachten. In het grootste deel van het land valt dan nog nauwelijks regen, de meeste regen valt in het noordoosten. Let u op dat het in de winter in de avonden flink kan afkoelen (ca. 10°C), ondanks dat het een warme dag is geweest.

Gezondheid
Informeert u voor vertrek bij de KLM Travel Clinic, GGD of uw huisarts voor de meest actuele informatie.

Entreegelden

De wildparken en natuurparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt. Bij de autoreizen zijn de entreegelden niet inbegrepen, bij onze privé-reizen meestal wel.

Plastic tassen verboden
De nationale wildparken van Namibië hebben per 12 juni 2018 een verbod op het meenemen van plastic tassen ingesteld. Houdt u hier rekening mee als u uw reis gaat voorbereiden.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Windhoek Hosea Kutako Airport

Houdt u er rekening mee dat de wachttijden bij aankomst op de luchthaven van Windhoek wat langer kunnen zijn dan u gewend bent. Er is nieuwe biometrische scan apparatuur geplaatst waar uw vingerafdruk en biometrisch paspoort wordt gescand. Omdat niet iedereen een biometrisch paspoort heeft, kunnen de wachttijden oplopen.

Binnenlands vervoer

Lokaal: In Windhoek staan de taxi's meestal gereed en zijn relatief goedkoop. Vanuit Windhoek rijden er diverse bussen naar de (grotere) steden; reizen per bus is comfortabel en betaalbaar, maar ook vaak erg druk.

Interlokaal: Indien u geen auto of camper heeft gehuurd, zult u meestal per vliegtuig of per (mini)bus met chauffeur naar uw volgende bestemming reizen.