• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

San Francisco

San Francisco is de vierde stad van Californië. De stad ligt op een landtong die de Stille Oceaan scheidt van de Baai van San Francisco en is gebouwd op 43 heuvels. San Francisco is zeer goed te voet en met het openbare vervoer te verkennen.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar San Francisco compleet te maken.

San Francisco per Segway

Op een bijzondere manier de stad ontdekken? Stap op een segway en ga onder leiding van een gids langs de hoogtepunten van de 'City by the Bay'.

Minimum leeftijd is 12 jaar.

Indicatieprijs 79,- p.p. | Meer info >

San Francisco Hop-On Hop-Off Tour (2 dagen) incl. Alcatraz

Verken San Francisco in uw eigen tempo en stap in en uit waar u wilt. U heeft drie aaneengesloten dagen de tijd om verschillende routes te volgen langs bekende bezienswaardigheden, zoals Fisherman’s Wharf, Chinatown, Union Square en North Beach. Tijdens de San Francisco Night Tour ziet u de stad 'by night'.
Tevens is een bezoek aan de beruchte gevangenis op Alcatraz, ook wel 'The Rock' genaamd, inclusief. U maakt een audio rondleiding door het cellencomplex en luistert naar opgenomen gesprekken tussen bewakers en gevangen die daadwerkelijk op het eiland gevangen zaten.

Indicatieprijs 140,- p.p. | Meer info >

Alcatraz & Bike Tour

Wij Nederlanders houden van fietsen! Tijdens deze excursie verkent u San Francisco per fiets! U gaat samen met een reisleider over de Golden Gate Bridge en langs plekken als Fisherman's Wharf, Aquatic Park, Fort Mason, de haven, en de Presidio. De tour eindigt in Sausalito waar u kunt winkelen en lekker een hapje eten. U gaat op eigen gelegenheid terug naar het centrum met de ferry (niet inbegrepen) en heeft de fietsen nog hele dag tot uw beschikking om de rest van San Fransico te ontdekken. De volgende dag krijgt u de kans om de beruchte gevangenis op Alcatraz, ook wel 'The Rock' genaamd, te bezoeken. U maakt een audio rondleiding door het cellencomplex en luistert naar opgenomen gesprekken tussen bewakers en gevangen die daadwerkelijk op het eiland gevangen zaten.

Afwijkende wijzings- en annuleringsvoorwaarden
Voor deze excursie geldt na boeken 100% kosten.

Indicatieprijs 108,- p.p. | Meer info >

Fietshuur San Francisco

Wilt u op eigen houtje de bezienswaardigheden van San Francisco ontdekken? Huur een fiets, compleet met fietstas, helm en plattegrond van de stad.

Indicatieprijs 32,- p.p. | Meer info >

Golden Gate Bridge to Sausalito Fietstour

Wij Nederlanders houden van fietsen! Tijdens deze excursie verkent u San Francisco per fiets! U gaat samen met een reisleider over de Golden Gate Bridge en langs plekken als Fisherman's Wharf, Aquatic Park, Fort Mason, de haven, en de Presidio. De tour eindigt in Sausalito waar u kunt winkelen en lekker een hapje eten. U gaat op eigen gelegenheid terug naar het centrum met de ferry (niet inbegrepen) en heeft de fietsen nog hele dag tot uw beschikking om de rest van San Fransico te ontdekken.

Indicatieprijs 30,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies


Reisinformatie San Francisco

De 'Golden Gate City' is een fascinerende stad met een multicultureel karakter. San Francisco wordt door velen gezien als de mooiste stad van Amerika. Bij de haven wordt het geluid van de meeuwen overstemd door misthoorns en cable cars. Bovendien een spraakverwarring in het Italiaans, Spaans en Chinees. Uit de keukens aan de Pier komen de heerlijkste geuren naar buiten en een stadsrondrit laat u kennismaken met de vele bezienswaardigheden.
Bezoek de unieke Fisherman's Wharf, zie de Golden Gate Bridge en Alcatraz, de gevangenis met het mooiste uitzicht ter wereld. Maak ook een excursie buiten de stad naar Muir Woods, Napa Valley of Monterey.


Hotels in San Francisco

San Francisco is groot en natuurlijk is er veel te zien. Wij raden u dan ook aan minimaal 2 nachten te reserveren tijdens een autoreis, voor een stedenreis naar San Francisco zijn zeker 3 nachten aan te raden, alhoewel 4 of 5 nachten nog meer recht aan deze stad doen. In en rond San Francisco zijn vele excursies mogelijk, georganiseerd en individueel. Vraag het aan onze reisspecialisten.
Bekijk ons hotelaanbod San Francisco >
Bekijk onze reizen vanuit en naar San Francisco >


Bezienswaardigheden San Francisco

San Francisco heeft een aantal opvallende en bekende bezienswaardigheden die een absolute 'must see' tijdens uw bezoek aan de stad:

Golden Gate Bridge

De Golden Gate-brug is een prachtig staaltje constructie dat het schiereiland waarop San Francisco ligt met het noorden verbindt. De brug is hoog genoeg om de grote zeeschepen de haven van San Francisco zonder problemen te laten bereiken. Erg leuk is om een fiets te huren en over de brug te fietsen naar de andere kant van de Baai.

Fisherman's Wharf

Fisherman’s Wharf is een oude zeeliedenbuurt die veranderd is in een bezienswaardigheid. Er zijn veel visrestaurants en hedendaagse, trendy cafés. Fisherman’s Wharf kijkt uit op Alcatraz Op Pier 39 is altijd een groep zeehonden te vinden.

Alcatraz

Alcatraz was vroeger een bijzonder beveiligde gevangenis op een eiland voor de kust van San Francisco waar de grootste misdadigers werden opgesloten, en waar, naar men zegt, nooit iemand levend is ontsnapt. Één van de bekendste gevangenen van het eiland was Al Capone. Het eiland is nu een drukbezocht museum.

Union Square

Union Square is ongetwijfeld het bekendste plein van de stad. Rondom het plein concentreren zich het uitgaansdistrict, theaters en vele winkels.

Alamo Square

Dit plein ligt meer in een residentieel gebied en is vooral bekend vanwege de beroemde ‘Painted Ladies’, een rij Victoriaanse huizen in kenmerkende kleuren.

Cable Cars

De heuvels in San Francisco zijn te steil om er een normale tram te laten rijden. Daarom rijden er ‘cable cars’ die zich ‘vast grijpen’ aan kabels die door een sleuf tussen de rails onder de grond bewegen. U kunt een ritje maken van Union Square tot Fisherman’s Wharf, de eindpunten van de belangrijkste lijn.

Chinatown

San Francisco huisvest het op één na grootste Chinatown van Noord-Amerika, een van de topattracties van de stad.

Castro

Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid.

Sausalito

Pareltje net buiten de stad is de schilderachtige wijk Sausalito, aan het noordelijke uiteinde van de Golden Gate Bridge, te bereiken tijdens een aan te raden fietstocht vanuit de stad over de brug of per veerboot vanuit San Francisco.


Films opgenomen in San Francisco

Het kenmerkende silhouet van San Francisco heeft ertoe geleid dat vele series en films in deze stad zijn opgenomen, waarbij natuurlijk de vroegere serie ‘Streets of San Francisco’ de kroon spant. Films die de stad prominent als decor gebruikten zijn onder meer Alcatraz en The Rock, Vertigo en de Dirty Harry serie van en met Clint Eastwood, zelf nog een tijd burgemeester geweest in Carmel, iets ten zuiden van San Francisco!