• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Java & Bali No Hurries

20-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Java heeft de bezoeker zeer veel te bieden, maar ook Bali is meer dan alleen een strandbestemming. Deze reis combineert in 20 dagen de hoogtepunten van beide eilanden, inclusief enkele dagen aan het heerlijke strand van Bali. Op Java maakt u kennis met steden ... lees verder ↓


Highlights

 • De hoofdstad Jakarta
 • De winkelstad Bandung
 • Het fraaie Diengplateau
 • Het gezellige Yogyakarta
 • De onvergetelijke Borobudur
 • Het koloniale Malang
 • De rokende Bromo-vulkaan
 • Cultureel Ubud
 • Een heerlijk strandverblijf op Bali
Prijs op aanvraag


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Borobudur-tempel, Java
 • Ubud, Bali, Indonesië
 • Omgeving van Sidemen, Bali
 • Bromo-vulkaan, Java
 • Fietsexcursie op Bali
Borobudur-tempel, Java Ubud, Bali, Indonesië Omgeving van Sidemen, Bali Bromo-vulkaan, Java Fietsexcursie op BaliImpressies

Borobudur-tempel, Java
Ubud, Bali, Indonesië
Omgeving van Sidemen, Bali
Bromo-vulkaan, Java
Fietsexcursie op Bali


Reisinformatie


Java heeft de bezoeker zeer veel te bieden, maar ook Bali is meer dan alleen een strandbestemming. Deze reis combineert in 20 dagen de hoogtepunten van beide eilanden, inclusief enkele dagen aan het heerlijke strand van Bali. Op Java maakt u kennis met steden zoals Jakarta, Bandung en Yogyakarta, bewondert u de wereldberoemde Borobudur en ziet u de veelzijdige kunstnijverheid. Op Bali ziet u onder meer Tanah Lot, watervallen en kratermeren. U reist in een redelijk rustig tempo zodat u ook de tijd heeft aan uzelf en niet iedere dag uw koffer hoeft in- en uit te pakken. Een echte aanrader!
Java & Bali No Hurries Java & Bali No HurriesDag tot dag

Aankomst Jakarta

Op de luchthaven van Jakarta wordt u opgewacht door de vertegenwoordiger van ons kantoor in Indonesië die u naar uw hotel brengt.

Jakarta

U maakt een stadsrondrit van een halve dag en bezoekt onder meer de historische wijk Batavia met de oude haven Sunda Kelapa. Ook het National Museum (gesloten op maandag) en Monas, het nationale monument, staan op het programma (O).

Jakarta › Bandung

De eerste stop vandaag is bij het openluchtpark Taman Mini Indonesia Indah, waar replica's van traditionele huizen uit alle delen van het land te zien zijn. U vervolgt de weg en bereikt laat in de middag Bandung (O).

Bandung

Na een vroeg ontbijt gaat u de omgeving van Bandung verkennen. U rijdt door een prachtig landschap en langs (aardbeien)plantages naar de krater Kawah Putih. De rit gaat vergezeld van een wandeling van ca. 30 minuten door het regenwoud. In Padasuka bent u getuige van een Angklung-uitvoering, waarbij er wordt gespeeld op traditionele bamboe-instrumenten (O).

Bandung › Baturaden

Vandaag gaat u per rein naar Baturaden (O).

Baturaden › Wonosobo

Vandaag staat een rit van circa vier uur naar Wonosobo op het programma. In de verte ziet u de meest symmetrische vulkaan van het land, Sundoro, alsmede de vulkaan Sumbing. Onderweg geniet u van weidse panorama's (O)!

Wonosobo › Yogyakarta

In de ochtend maakt u een fraaie bergrit naar het indrukwekkende, hooggelegen Diengplateau. U ziet het wonderlijke, gekleurde meer Telaga Warna met turkooise kleurschakeringen van het omhoog bubbelende zwavel. Indrukwekkend is ook de vulkanische Sikidang-krater, compleet met mini-geisers en borrelende modderpoelen. In de middag arriveert u in Yogyakarta (O).

Yogyakarta

Vandaag bezoekt u het fameuze boeddhistische tempelcomplex Borobudur uit de 8e eeuw. U bezoekt ook de nabijgelegen tempels Pawon en Mendut alvorens u terug rijdt naar uw hotel (O).

Yogyakarta

U gaat deze ochtend naar het paleis van de Sultan (de Kraton, gesloten op maandag) en in een batikwerkplaats ziet u hoe de batik wordt gemaakt, waar deze stad zo beroemd om is. Ook een bezoek aan een zilversmid staat op het programma. In de middag is het tijd voor het Prambanan-tempelcomplex (O).

Yogyakarta › Malang

Vertrek richting Malang, een fantastisch maar lang traject (circa 11 uur inclusief stops) door het Lawu-gebergte. Onderweg bezoekt u in Solo het paleis van Mangkunegaran, waar nog vele historische kunstschatten te bezichtigen zijn. In de avond arriveert u in Malang, ooit een Nederlandse nederzetting (O).

Malang › Bromo

Vandaag maakt u een korte stadstour door Malang. Vervolgens rijdt u door een afwisselend landschap naar het plaatsje Tosari aan de voet van de Bromo-vulkaan. Vanavond op tijd naar bed, want morgen moet u zeer vroeg uit de veren (O).

Bromo › Kalibaru

Een vroege ochtendexcursie brengt u in een jeep naar een uitzichtpunt tegenover de Bromo-vulkaan om te genieten van de spectaculaire zonsopgang. Over een zandvlakte rijdt u naar de voet van de Bromo zelf. Terug in het hotel geniet u van een welverdiend ontbijt, waarna het tijd is om via Jember naar Kalibaru te rijden (O).

Kalibaru

Dag ter vrijen besteding in Kalibaru (O).

Kalibaru › Lovina

In de ochtend bezoekt u een voormalige Nederlandse plantage, waar u kunt zien waar rubber, koffie en cacao nu eigenlijk vandaan komen. Na een kop verse koffie wordt u naar de haven van Ketapang gebracht, waar u op de veerboot stapt naar Gilimanuk op Bali. Hier eindigt de dag te Lovina, in het noorden van Bali (O).

Lovina › Ubud

Via een prachtige weg bereikt u de waterval van Gitgit en de tempel Ulun Danu, aan het Bratan Lake. U reist door het bergachtige, koelere hoogland van Bedugul en bezoekt een fruit- en bloemenmarkt, waar u ook typische Balinese kruiden vindt. Aan het eind van de middag bereikt u Ubud (O).

Ubud

De dagexcursie neemt u mee naar de vulkaan Kintamani, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Een ander hoogtepunt is de Besakih-tempel, die als de 'moedertempel' van Bali geldt. Tenslotte bezoekt u de tempel Pura Kehen te Bangli (O).

Ubud › Zuid-Bali

Vanuit Ubud wordt u naar uw resort gereden aan het strand van zuidelijk Bali. Onderweg stopt u bij Pura Taman Ayun, een prachtige tempel uit de 17e eeuw. U bezoekt ook het 'apenbos', waar u vele apen ziet ronddartelen. Tenslotte ziet u de beroemde tempel Tanah Lot, die bij vloed geheel door zee is omgeven (O).

Zuid-Bali

Vandaag maakt u de beroemde Barong-dansvoorstelling mee en rijdt u naar Celuk (een zilvercentrum), Batuan en Mas (belangrijke houtsnijwerkdorpen). De middag is geheel ter vrije besteding om heerlijk te ontspannen (O).

Zuid-Bali

Deze dag is volledig vrij. Geniet van de faciliteiten van het resort en geniet van alle opgedane indrukken. Nog niet uitgereisd? U kunt bijvoorbeeld Nusa Lembongan bezoeken, dat hier voor de kust ligt. Hier worden ook duiktochten naartoe uitgevoerd. Een andere optie is een fietsexcursie maken nabij het lokale dorpje Sangeh. U ziet traditionele marktjes, mooie rijstterrassen en typische huisjes op het platteland (O).

Vertrek Bali

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht, tenzij u hier natuurlijk nog langer wilt verblijven (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het is tevens mogelijk om per trein van Yogyakarta naar Malang te reizen, neemt u contact met ons op voor meer informatie
 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Het National Museum in Jakarta (dag 2) is gesloten op maandag
 • Het paleis van de sultan in Yogyakarta (dag 10) is gesloten op maandag.

Reisleiding

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

Beleef meer

 • Wilt u na afloop van deze reis nog meer eilanden ontdekken? Denkt u bijvoorbeeld aan het idyllische Gili Air.
 • Bali is uitermate geschikt voor het maken van een fietstocht. Heerlijk actief zijn en onderweg genieten van de mooiste landschappen.
 • Combineer het aangename met het bijzondere en verblijf in het schitterende Plataran Bromo. Genieten met een hoofdletter 'G.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. optionele excursies.

Insiders Tip

Het is erg leuk om een fiets te huren in Yogyakarta. En ook op Bali, zo kunt u bijvoorbeeld de Uluwattu-tempel bezoeken en de apendans bijwonen.
Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen in deze reis:

Sunrise Bromo Tour

Even na middernacht wordt u opgehaald bij uw hotel in Malang, vanwaar u in vier uur tijd naar Penanjakan rijdt voor een (als het weer mee zit) glorieuze zonsopkomst. U steekt de zandvlakte over richting de voet van de Bromo-vulkaan en na het beklimmen van een trap met 245 treden heeft u een fantastisch uitzicht over de ontsluierende vulkanen Bromo, Batok en Semeru.
Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt). U heeft de mogelijkheid om lunches en/of diners bij te boeken.

Vervoer

Airco auto of minibus met privé-chauffeur. De ferry-overtocht van Java naar Bali (dag 14) is inbegrepen.

Vluchten?

Special Traffic biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.