• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Sumatra

Kies voor een langere en pittigere hike in de jungle als u de orang-oetans pas écht goed wilt zien. De gids brengt u naar de juiste plek om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien in plaats van bij de voederplaats.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie Sumatra

Sumatra is nog een van de grotere en ruigere eilanden, met ongerepte regenwouden, vele vulkanen met kraters en kratermeren, een diversiteit aan bevolkingsgroepen en stammen en natuurlijk de orang-oetangs die alleen nog in de reservaten voorkomen. Het eiland is nog niet zo luxe en compleet toeristisch ontwikkeld als Java en Bali en dat is nu juist de charme ervan.


Reizen op Sumatra

Wij bieden diverse rondreizen aan op enkel alleen Sumatra. Ook kunt u de (kortere) reizen op Sumatra combineren met een reis op bijvoorbeeld Java en Bali. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bekijk de reizen op Sumatra >


Bezienswaardigheden Sumatra

Wat is er te zien en waar moet u naartoe op Sumatra? Wij zetten de voornaamste bezienswaardigheden en plaatsen van Sumatra voor u op een rij:

Medan

Reist u naar Sumatra? Dan arriveert u meestal in Medan, de grootste stad. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het Maimoon Palace, gebouwd door de sultan van Deli in 1888.
Lees meer over Medan >

Gunung Leuser National Park

Slechts 96 km buiten Medan ligt het Gunung Leuser National Park. Een natuurgebied met een orang-oetang rehabilitatie centrum. In de vroege ochtend of in de middag kunt u het voeren van deze prachtige dieren bijwonen. In het nationaal park kunt u met een gids schitterende wandelingen maken.

Berastagi

Berastagi is een drukke stad, niet zo zeer met toeristen maar met de lokale bevolking. U kunt hier ongestoord winkelen zonder lastig gevallen te worden door mensen die geld van u willen. In de buurt van Berastagi vindt u de Karo Highlands die worden gedomineerd door twee vulkanen die u goed kunt beklimmen: de Gunung Sinabung en de rokende Gunung Sibayak.

Toba-meer

Het Toba-meer is het grootste meer van Zuidoost-Azië. In het meer ligt het schiereiland Samosir. Vanuit het plaatsje Parapat kunt u met de boot de oversteek maken. Dit gebied is het meest bekend om de Batakkers, een volk dat tot 1816 kannibalistisch was.
Lees meer over het Toba-meer >

Padang

In Centraal-Sumatra ligt de stad Padang; een grote en wat lawaaierige stad, maar met een zeer vriendelijke bevolking. De stad zelf heeft niet veel bezienswaardigheden; het is meestal het begin- of eindpunt van de reis door Sumatra.
Lees meer over Padang >

Zuid-Sumatra

Palembang is ontstaan aan de oevers van de Musi-river en zo’n 1300 jaar oud. Hier vindt u een historische brug en een Nederlands fort. Op het zuidelijke puntje van het eiland ligt Bandar Lampung, vanwaar u met de boot de oversteek kunt maken naar Java. U vindt er ook het Krakatau monument, dat de krachtige uitbarsting van 1883 herdenkt.