• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

De Culturele Driehoek

In dit gebied liggen de 'roots' van Sri Lanka: hier vindt u de vroegste beginselen terug van de culturele beschaving van het land. Deze zijn goed bewaard gebleven in de vele prachtige ruines, tempels en paleizen die te vinden zijn in de steden die behoren tot de Culturele Driehoek. Dit gebied is dan ook niet over te slaan tijdens uw Sri Lanka rondreis.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar De Culturele Driehoek compleet te maken.

Sigiriya Rock Fortress

De populairste excursie van Sri Lanka is een bezoek aan de indrukwekkende Leeuwenrots, oftewel Sigiriya Rock Fortress. Het beklimmen van deze imposante rots kost even wat moeite maar is de inspanning absoluut waard. Halverwege de klim kunt u uitrusten bij de prachtige fresco's van de Wolkenmeisjes en eenmaal boven is het weidse uitzicht over de omgeving prachtig.

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.


Bestemmingen in De Culturele Driehoek
Reisinformatie De Culturele Driehoek

In dit gebied liggen de ‘roots’ van Sri Lanka: hier vindt u de vroegste beginselen terug van de culturele beschaving van het land. Deze zijn goed bewaard gebleven in de vele prachtige ruines, tempels en paleizen die te vinden zijn in de steden die behoren tot de Culturele Driehoek. Dit gebied is dan ook niet over te slaan tijdens uw Sri Lanka rondreis.


Ons aanbod in de Culturele Driehoek

In veel van onze rondreizen is dit gebied reeds opgenomen. Maar wilt u uw verblijf verlengen of uw eigen hotel kiezen. Bekijk dan ons aanbod hotels.
Bekijk onze rondreizen >


Plaatsen en regio's in de Culturele Driehoek

Anuradhapura

In Anuaradhapura, dat eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka was, is de bakermat van het Boeddhisme op het eiland. Hier staat namelijk de Heilige Bodhiboom, die af zou stammen van de boom waaronder Boeddha de Verlichting bereikte.
Lees meer over Anuradhapura >

Dambulla

In Dambulla bevindt zich de Royal Rock Temple. Deze wordt ook wel de ‘Gouden Tempel’ genoemd. De tempel is volledig uit de rotsen gehakt.
Lees meer over Dambulla >

Habarana

De meest ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan alle bijzondere bezienswaardigheden is Habrana, dat het middelpunt van de Culturele Driehoek vormt. Van hieruit is ook het nationaal park Minneriya gemakkelijk te bereiken.
Lees meer over Habrana >

Polonnaruwa

In het oude koninkrijk Polonnaruwa zijn de ruïnes van het voormalige paleis een bezoek waard. De stad staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Lees meer over Polonnaruwa >

Sigiriya

Sigiriya, de indrukwekkende leeuwenrots. Wanneer u de 1800 treden tellende trap oploopt, kunt de prachtige ‘Wolkenmeisjes’, fresco’s van wel 1500 jaar oud bewonderen.
Lees meer over Sigiriya >